Přesun sdíleného adresáře

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
Zbyněk

Přesun sdíleného adresáře

Post by Zbyněk »

Pokud v Průzkumníkovi z Windows přesouvám adresář, na kterém je nastaveno sdílení (Shared), pak mě upozorní, že bude zrušeno. V novém místě už nastaveno není.
Salamander mě neupozorní a sdílení je také zrušeno. Na rozdíl od Průzkumníka když ale v původním místě vytvořím nový adresář stejného jména (popř. vrátím zpět přesunutý), objeví se u něj původní sdílení.
Předpokládám, že tato chyba je způsobena opomenutím vymazání sdílení, které nějak zůstane v původním adresáři.

Zbyněk
Ether

Post by Ether »

Nevím, jak je to v nové verzi, ale zatím pokaždé, když jsem mazal adresář, na který odkazuje sdílení, tak sdílení zůstalo. Stejně tak po vytvoření adresáře se stejným jménem ve stejném umístění sdílení fungovalo dál. Doteď jsem si myslel, že je to normální chování Windows.

Doporučuju vyhodit alespoň upozornění, případně i chybu v mazání. Samozřejmě daleko lepší by ještě bylo, kdyby AS sám uměl sdílení zrušit (samozřejmě taky s upozorněním).
Ελληνικά rulez.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Děkujeme za informaci, chybu opravíme.
Post Reply