Kopirovani souboru
Kopirovani souboru
Zdravim uzivatele SS,
od jiste doby mam problem s rychlosti kopirovani souboru pomoci SS na USB flash disk. Pouzivam SS verzi 1.6, ale i po stazeni SS 2.0 kopirovani probiha stejne pomalu. Vyzkousel jsem nekolik ruznych flesek. Na HDD SS kopiruje v pohode a rychle. Klasicky Windows Spravce mi toto nedela, nakopiruje na flesku adresar rekneme s 50 soubory za nekolik vterin. SS to trva i 100x dele. OS je W XP Profi. USB 2.0.
Dik za radu
od jiste doby mam problem s rychlosti kopirovani souboru pomoci SS na USB flash disk. Pouzivam SS verzi 1.6, ale i po stazeni SS 2.0 kopirovani probiha stejne pomalu. Vyzkousel jsem nekolik ruznych flesek. Na HDD SS kopiruje v pohode a rychle. Klasicky Windows Spravce mi toto nedela, nakopiruje na flesku adresar rekneme s 50 soubory za nekolik vterin. SS to trva i 100x dele. OS je W XP Profi. USB 2.0.
Dik za radu
-
- ALTAP Staff
Dobrý den, to je zajímavá informace. Kolega Petr Šolín si právě na drhnutí při ukládání na flashku tento týden stěžoval. V jeho případě však drhne i Windows Explorer. Zkoušel vypnout antivirus a firewall a nepomohlo to.
Pokud by někdo měl k věci nějaké další postřehy, budeme velice rádi. Kopírování na flash disky je dnes podstatná věc, která by měla šlapat hladce.
Poznámka: zřejmě se jedná o málo četný problém, který bude souviset například s ovladači desky.
Pokud by někdo měl k věci nějaké další postřehy, budeme velice rádi. Kopírování na flash disky je dnes podstatná věc, která by měla šlapat hladce.
Poznámka: zřejmě se jedná o málo četný problém, který bude souviset například s ovladači desky.
Potvrzuji problém 40 souborů 1.8MB celkem z notebooku WinXPSP2 (dlouho nepreinstalovany pouzivany na testy SW) na SD kartu s USB konektorem. Malé soubory kolem 0-3 kB se přenášejí rychlostí cca 2kB asi 3 velké soubory dohromady (1,7 MB) které v adresáři byly rychlostí řádově stovek kB/s.
Kopírování zpět z karty rychlé, přesun F6 pomalý, mazání taky pomalé.
Nebude někde problém při zápisech do FAT tabulky ?
Mám pocit, že v poslední době se mi toto mohlo stávat na více počítačích ale protože z 99 % přenáším fotky delší dobu tak si toho nevšímám a jdu pryč od počítače než to dodělá.
Total Commander to samé akorát neukazuje u všech operací rychlosti
Explorer funguje taky pomalu tak je otazka jestli to ma reseni
kopie na kartu Explorer 37s , SS 35 s cca
přesun zpět Explorer 20 s, SS 24 s cca
pokud Vam to nepujde reprodukovat vyzkousim cokoli co Vas napadne
Stejný počítač CF karta v PCMCIA čtečce funguje rychle v SS!!!
Kopírování zpět z karty rychlé, přesun F6 pomalý, mazání taky pomalé.
Nebude někde problém při zápisech do FAT tabulky ?
Mám pocit, že v poslední době se mi toto mohlo stávat na více počítačích ale protože z 99 % přenáším fotky delší dobu tak si toho nevšímám a jdu pryč od počítače než to dodělá.
Total Commander to samé akorát neukazuje u všech operací rychlosti

Explorer funguje taky pomalu tak je otazka jestli to ma reseni

kopie na kartu Explorer 37s , SS 35 s cca
přesun zpět Explorer 20 s, SS 24 s cca
pokud Vam to nepujde reprodukovat vyzkousim cokoli co Vas napadne
Stejný počítač CF karta v PCMCIA čtečce funguje rychle v SS!!!
stolní počítač WinXP kopirovani cca 45 s SS i explorer
(tedy ja nevim jak se v exploreru kopiruje
takze otevru tento pocitac a najdu slozku oznacim vse Ctrl+A a dam kopirovat do slozky)
Ale PC Win 2000 cas cca 12 s v SS i exploreru
u W2000 jsem to pretah mysi mezi 2 woknama uz jsem nasel jak vyvolat to druhe
jak to chodi ostatnim ?
(tedy ja nevim jak se v exploreru kopiruje

Ale PC Win 2000 cas cca 12 s v SS i exploreru
u W2000 jsem to pretah mysi mezi 2 woknama uz jsem nasel jak vyvolat to druhe
jak to chodi ostatnim ?
Tohle celé je spíš hardwarová záležitost. Kopírování velkého počtu malých souborů na flash je vždy podstatně pomalejší než kopírování velkých (třeba video). Jediným způsob jak to vylepšit je nákup rychlejší flashky (a stejně to moc nepomůže). Samozřejmě občas taky nemá někdo zaplé USB2. Dříve se vyskytovaly i chyby u souborových manažerů.
No snad se byvíme o tomtéž
.
No snad se byvíme o tomtéž

-
- ALTAP Staff
Salamander, Total Commander i Windows Explorer s disky (ať síťové, pevné, flash, CD, DVD, RAM) pracují pomocí sady funkcí, které poskytuje operační systém. Jde o funkce typu "vrať mi seznam názvů souborů, jejich velikosti a časy", "vytvoř na určité cestě soubor s tímto názvem", "zapiš do tohoto souboru tento kus paměti", "nastav souboru datum", atd.
Zda je souborový systém FAT, NTFS, UDF nebo třeba EXT3, to zpravidla není podstatné. Stejně tak není pro správce souborů podstatné, zde je flash disk připojený přes USB1 nebo USB2, zda má deska aktuální verzi BIOSu, zda jsou ve Windows správné verze ovladačů pro diskový nebo USB řadič a zda je síťový disk připojen přes gigabitový ethernet nebo přes WiFi. A to jsou přesně oblasti, které zásadně ovlivňují rychlosti operací se soubory.
Správci souborů se mohou snažit optimalizovat velikost bufferu, pomocí kterého zapisují a čtou soubory. Mohou se snažit předalokovat celý soubor před jeho zapsáním. To s jistou mírou úspěšnosti všechny tři programy dělají. Někdy pomocí heuristik (Salamander), jindy konfigurací ze strany uživatele (TC). Z toho vidíte, že není k dispozici moc prostoru pro ladění popisovaných problémů a metody se omezují v podstatě na ty popsané v tomto odstavci.
Edit: opraven překlep MFT->NTFS
Zda je souborový systém FAT, NTFS, UDF nebo třeba EXT3, to zpravidla není podstatné. Stejně tak není pro správce souborů podstatné, zde je flash disk připojený přes USB1 nebo USB2, zda má deska aktuální verzi BIOSu, zda jsou ve Windows správné verze ovladačů pro diskový nebo USB řadič a zda je síťový disk připojen přes gigabitový ethernet nebo přes WiFi. A to jsou přesně oblasti, které zásadně ovlivňují rychlosti operací se soubory.
Správci souborů se mohou snažit optimalizovat velikost bufferu, pomocí kterého zapisují a čtou soubory. Mohou se snažit předalokovat celý soubor před jeho zapsáním. To s jistou mírou úspěšnosti všechny tři programy dělají. Někdy pomocí heuristik (Salamander), jindy konfigurací ze strany uživatele (TC). Z toho vidíte, že není k dispozici moc prostoru pro ladění popisovaných problémů a metody se omezují v podstatě na ty popsané v tomto odstavci.
Edit: opraven překlep MFT->NTFS
Last edited by Jan Rysavy on 02 Feb 2008, 13:51, edited 1 time in total.
Pokusím se ještě doplnit. Jde také o schopnosti a kvality čipsetu. Proto je vždy třeba měřit a porovnávat na stejném počítači (třeba s jinýmy OS).Jan Rysavy wrote:
Zda je souborový systém FAT, MFT, UDF nebo třeba EXT3, to zpravidla není podstatné. Stejně tak není pro správce souborů podstatné, zde je flash disk připojený přes USB1 nebo USB2, zda má deska aktuální verzi BIOSu, zda jsou ve Windows správné verze ovladačů pro diskový nebo USB řadič a zda je síťový disk připojen přes gigabitový ethernet nebo přes WiFi. A to jsou přesně oblasti, které zásadně ovlivňují rychlosti operací se soubory.
A co Linux? Pokud jsem správně pochopil první odstavec, tak tam inspiraci hledat nemůžete (?).
-
- ALTAP Staff
-
Ahoj Honzo. Pred par lety jsem psal na testovani velikosti bufferu pro salama takovou malou utilitu, par useru ji melo a mohli otestovat, kdy je prenos (pri jake velikosti bufferu) nejlepsi. Nevim jestli si pak nejak velikost bufferu upravoval, ale to je fuk. Ja ji porad mam, takze pokud nekdo chce, muzu ji poslat a muzete laborovat.Jan Rysavy wrote:Správci souborů se mohou snažit optimalizovat velikost bufferu, pomocí kterého zapisují a čtou soubory.
Nakonec muzeme udelat graf a velikost, ktera bude vyhovovat vetsine (pro dany typ zarizeni) se muze pouzit v dalsi verzi AS.
Jiri {x2} Cincura
-
- ALTAP Staff
Reseni:
Prozatimni soubory zkomprimovat Alt+F5 a zkopirovat jako zip soubor na flesku cas na vyse uvedenych souborech cca 5- 10s zalezi na Vasi rychlosti pohybu prstu po klavesnici. Cas usetrite 3x kopirovani na flesku, kopirovani z ni a mazani souboru. Akorat si na to musite vzpomenout uz na zacatku
Prozatimni soubory zkomprimovat Alt+F5 a zkopirovat jako zip soubor na flesku cas na vyse uvedenych souborech cca 5- 10s zalezi na Vasi rychlosti pohybu prstu po klavesnici. Cas usetrite 3x kopirovani na flesku, kopirovani z ni a mazani souboru. Akorat si na to musite vzpomenout uz na zacatku