Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
Zdravim,
mam problem se Salamandrem pod Windows Vista Home Premium. K siti je pocitac pripojen gigabitem a jede na 2x 150GB raptorech ve stripe. Pri kopirovani odkudkoliv ze site jede kopirovani klasicky ve Windows okolo 25MB/s, v Salamanderu pouze 5MB/s. Nasel jsem navod, ze je ve Viste potreba zkriplit nejaky autotuning prikazem >
netsh interface tcp set global autotuninglevel=highlyrestricted
pokud chci kopirovat hlavne z Windows Server 2003, ale vysledek je porad stejny. Obcas se ale stane, ze se linka jakoby profoukne a nahle se kopirovani rozjede na prijemnych 60MB/s, tak jak to jede na vsech stanicich s WinXP. Zatim jsem nezjistil proc se to nekdy rozjede rychleji, ale vetsinou to jede pomalu. Vyzkousel jsem i vymenit sitovy kabel. Nevite cim by to mohlo byt?
O problematice nic nevíme a sami problém pozorujeme u nás v kanceláři na gigabitové síti mezi Windows 2000 Pro a Windows Vista Ultimate. Zatím jsme neměli čas věc zkoumat, za jakékoliv další informace budeme rádi.
Last edited by Jan Rysavy on 11 Dec 2007, 12:44, edited 1 time in total.
Tak problem je nejspise nekde v driverech pro Vistu pro zakladni desku ASUS P5KR, protoze pridana sitovka 3COM jede absolutne bez problemu a po siti kopiruje 70MB/s.