pomoc s regularnim vyrazem

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
ajjak

pomoc s regularnim vyrazem

Post by ajjak »

Ahoj, asi to sem moc nepatří, ale mohl by mi někdo poradit s regulárním výrazem?
Když jsem zkoušel hromadné přejmenování souborů, zkusil jsem dát hledat tenhle regulární výraz:

Code: Select all

[ -_]+
ale soubor který se jmenoval "11 Jeteesseee.txt", tak mi to chtělo přejmenovat na "eteesseee.txt". A teď nevím kam se ztratila ta čísla a písmeno J. Já myslel, že když něco dám do [] v reg.výrazu, tak to hledá pouze ty znaky...

Může mi to tady někdo trochu vysvětlit kam se ztratily ty znaky?
Díky
cincura.net

Post by cincura.net »

Protoze '-' se bere jako specialni znak v []. Je to [od-do] (napr. [A-Z]). Proto ti to sezralo vic (vse od mezery po podtrzitko podle ASCII).
Jiri {x2} Cincura
SelfMan

Post by SelfMan »

Pokial ches pouzit "-" ako znak, tak ho musis "escapnut" cez backslash.
[ \-_]+
Ether

Post by Ether »

Nejsem si teď jistý, ale mělo by fungovat i toto:

[- _]
Pokud je pomlčka jako první, nemůže mít význam od...do, tak se bere jako normální znak.
cincura.net

Post by cincura.net »

ether wrote:Nejsem si teď jistý, ale mělo by fungovat i toto:

[- _]
Pokud je pomlčka jako první, nemůže mít význam od...do, tak se bere jako normální znak.
To ovsem neni to co matchuje (mel) prvni vyraz. Ten tam ma navic mezeru. Ale jinak ano '-' na zacatku to je ve "spravnem" vyznamu podobne jako hranata zavorka na zacatku.
Jiri {x2} Cincura
Ether

Post by Ether »

Jediný rozdíl jsem našel v chybějícím znaku +, ale jinak tento výraz mezeru zahrnuje podle PCRE i Posix.

[- _]+
cincura.net

Post by cincura.net »

ether wrote:Jediný rozdíl jsem našel v chybějícím znaku +, ale jinak tento výraz mezeru zahrnuje podle PCRE i Posix.

[- _]+
Ajo, ja to videl v nejakym blbym fontu v RSSku a ta mezera se uplne ztratila. Sorry.
Jiri {x2} Cincura
Post Reply