Vyvojari Salamanderu,
vsiml jsem si podivnych odhadu delky kopirovani souboru. Pri kopirovani velkeho baliku dat (v poslednim pripade 11 GB) na usb disk jsem pozoroval podivne chovani. Salamander pise kolik dat uz bylo zkopirovano, z kolika, jaka je rychlost a odhadnuty zbyly cas.
Zda se mi, ze pro odhad se pouziva vzorek rychlosti nekolika malo nedavno kopirovanych souboru. Tyto odhady maji obrovsky rozptyl v situaci, kdy se kopiruji velke a male soubory. Pro velke se dosahne vetsi rychlosti a odhadne se mensi cas. Navrhuji, aby po zkopirovani vetsi porce dat (napr. 10 %) byl odhad cinen na zaklade casu celeho dosavadniho kopirovani a zbylych dat ke kopirovani. Odhad bude presnejsi a rozptyl podstatne mensi. Pozorovatel okna s odhady casu si bude mozna take mene pripadat jako blazen.
Jinak kazdodenne Salamaner vyuzivam k velke spokojenosti. Diky za nej.
Vasek Hlavac, FEL CVUT
Kopirovani velkeho baliku dat, odhad zbyvajiciho casu
-
- ALTAP Staff
Zobrazuje se aktualni rychlost vypoctena jako prumerna rychlost za poslednich pet vterin a cas do konce operace vypocitany z dlouhodobejsi rychlosti, coz je prumerna rychlost za poslednich 30 vterin.
Skutecne rychlosti kopirovani velmi kolisaji, muzete kopirovat 40MB/s, pokud je veliky soubor ulozen sekvencne, ale take 200KB/s pri kopirovani malych nebo hodne fragmentovanych souboru. Takze si nemyslim, ze by tato funkce stala za dalsi investici naseho casu. Prosim pokuste se smirit se soucasnou urovni, myslim ze je minimalne srovnatelna s konkurencnimi produkty.
Skutecne rychlosti kopirovani velmi kolisaji, muzete kopirovat 40MB/s, pokud je veliky soubor ulozen sekvencne, ale take 200KB/s pri kopirovani malych nebo hodne fragmentovanych souboru. Takze si nemyslim, ze by tato funkce stala za dalsi investici naseho casu. Prosim pokuste se smirit se soucasnou urovni, myslim ze je minimalne srovnatelna s konkurencnimi produkty.
Souhlasim - jsou dulezitejsi veci v ToDo - aneb prazadny odhad prenos stejne neurychly, navic kazdy jen trosku advance user si to beztak odhaduje sam (ze zkusenosti s vlastnim pripojenim/serverem)..Petr Solin wrote: Takze si nemyslim, ze by tato funkce stala za dalsi investici naseho casu. Prosim pokuste se smirit se soucasnou urovni, myslim ze je minimalne srovnatelna s konkurencnimi produkty.