FTP: pamatování hesla v rámci jedné instance AS?

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
Ether

FTP: pamatování hesla v rámci jedné instance AS?

Post by Ether »

Všiml jsem si určité inkonzistence v otázce pamatování hesla pro přístup na FTP server v rámci jedné instance Salamandera.

Výchozí situace: Připojil jsem se na FTP server (bookmarkovaný, bez volby zapamatování hesla), něco jsem tam podělal a odpojil se (Disconnect).

x) Pokud vlezu na server přes historii nebo Working Directories, zeptá se mě AS na heslo.
x) Když si ale vyvolám okno FTP Client, heslo tam na mě už čeká a připojit se můžu bez problémů.

Předpokládám, že toto nejednotné chování nebyl záměr. Viděl bych to tak, že by se heslo pamatovalo i při přístupu přes historii, popřípadě, aby k tomu byla volba někde v nastavení. Na druhou stranu, ohledně hesel a spol. jsem až trochu paranoidní, takže mně osobně by vyhovovalo, kdyby se heslo zapomnělo okamžitě po odpojení.
Petr Solin
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Petr Solin »

Tento problem vyresi az pridani noveho formatu cest do FTP - jmeno bookmarky se objevi v ceste misto URL (pri pristupu z historie, hotpath, atp. se parametry pro pripojeni vezmou z bookmarky - ted se berou z URL). Mame to v planu zavest, ale bude to nejspis trvat dost dlouho nez se k tomu dostaneme, je spousta veci s vyssi prioritou.

Pokud chcete, aby se heslo zapomelo hned po zavreni spojeni, neuvadejte ho do Connect dialogu, klient se Vas na heslo zepta az behem pripojovani.
Ether

Post by Ether »

OK.
Petr Solin wrote:Pokud chcete, aby se heslo zapomelo hned po zavreni spojeni, neuvadejte ho do Connect dialogu, klient se Vas na heslo zepta az behem pripojovani.
Diky za tip.
Post Reply