Ikona síťového disku na panelu jednotek

Zde můžete volně diskutovat o programu Altap Salamander. Ptejte se, odpovídejte a vyjadřujte své názory. Prosíme, nevkládejte sem hlášení problémů či návrhy na nové funkce.
User avatar
Gtein
Translator
Translator
Posts: 71
Joined: 08 Mar 2009, 09:15
Contact:

Ikona síťového disku na panelu jednotek

Post by Gtein » 21 Jan 2019, 17:27

Zdravím, je možné mít neustále zobrazeny ikony síťových disků na dva panely jednotek i když nejsou zrovna připojeny, tak abych pokaždé nemusel používat příkaz Připojit síťovou jednotku, ale jen bych kliknul na ikonu příslušného síťového disku a on by se, pokud by byl připojený v síti zobrazil?

Disky samozřejmě nejsou v síTi připojené pořád, ale jen občas.

Díky za pomoc

User avatar
Gtein
Translator
Translator
Posts: 71
Joined: 08 Mar 2009, 09:15
Contact:

Re: Ikona síťového disku na panelu jednotek

Post by Gtein » 28 Jan 2019, 15:53

Zdravím to fakt nikdo neví jak toho docílit ani vývojáři?

Díky

User avatar
tukanos
Posts: 311
Joined: 21 Dec 2005, 19:14

Re: Ikona síťového disku na panelu jednotek

Post by tukanos » 29 Jan 2019, 10:35

Gtein wrote:
21 Jan 2019, 17:27
Zdravím, je možné mít neustále zobrazeny ikony síťových disků na dva panely jednotek i když nejsou zrovna připojeny, tak abych pokaždé nemusel používat příkaz Připojit síťovou jednotku, ale jen bych kliknul na ikonu příslušného síťového disku a on by se, pokud by byl připojený v síti zobrazil?

Disky samozřejmě nejsou v síTi připojené pořád, ale jen občas.

Díky za pomoc
Udělat si na to skript v User menu.

User avatar
Gtein
Translator
Translator
Posts: 71
Joined: 08 Mar 2009, 09:15
Contact:

Re: Ikona síťového disku na panelu jednotek

Post by Gtein » 29 Jan 2019, 13:23

tukanos wrote:
29 Jan 2019, 10:35
Gtein wrote:
21 Jan 2019, 17:27
Zdravím, je možné mít neustále zobrazeny ikony síťových disků na dva panely jednotek i když nejsou zrovna připojeny, tak abych pokaždé nemusel používat příkaz Připojit síťovou jednotku, ale jen bych kliknul na ikonu příslušného síťového disku a on by se, pokud by byl připojený v síti zobrazil?

Disky samozřejmě nejsou v síTi připojené pořád, ale jen občas.

Díky za pomoc
Udělat si na to skript v User menu.
Bohužel programovat neumím, ale taková věc by snad měla být v programu jako standard.

User avatar
tukanos
Posts: 311
Joined: 21 Dec 2005, 19:14

Re: Ikona síťového disku na panelu jednotek

Post by tukanos » 30 Jan 2019, 10:49

Gtein wrote:
29 Jan 2019, 13:23
tukanos wrote:
29 Jan 2019, 10:35
Gtein wrote:
21 Jan 2019, 17:27
Zdravím, je možné mít neustále zobrazeny ikony síťových disků na dva panely jednotek i když nejsou zrovna připojeny, tak abych pokaždé nemusel používat příkaz Připojit síťovou jednotku, ale jen bych kliknul na ikonu příslušného síťového disku a on by se, pokud by byl připojený v síti zobrazil?

Disky samozřejmě nejsou v síTi připojené pořád, ale jen občas.

Díky za pomoc
Udělat si na to skript v User menu.
Bohužel programovat neumím, ale taková věc by snad měla být v programu jako standard.
Minule jsem neměl moc času se rozepisovat, tak se nyní trochu rozepíši. Naprogramovat jsem myslel připojování síťových jednotek pokud nejsou vidět.

V tomto případě není problém na straně AS, ale spíše windows. Kdyby windows std. neodpojil dané zařízení tak to tam bude. Pokud potřebujete, aby daná síťová jednotka byla přítomna pořád i když není připojena je potřeba při mapování síťové jednotky zašktnout políčko připojit při přihlášení (Reconnect at sign-in). Pak se windows budou snažit připojit síťovou jednotku a pokud se to nezdaří, zobrazí se ikonka s křížkem. Pokud se dostanete na VPN nebo do sítě, kde je daná jednotka k dispozici, jednoduše na ní stačí kliknout.

Takhle nějak to vypadá:
ukazka_explorer_a_salamander.jpg
ukazka_explorer_a_salamander.jpg (111.87 KiB) Viewed 1640 times

Poznámka: Při větším množství takovýchto jednotek se o něco zpomalí start windows

User avatar
Gtein
Translator
Translator
Posts: 71
Joined: 08 Mar 2009, 09:15
Contact:

Re: Ikona síťového disku na panelu jednotek

Post by Gtein » 30 Jan 2019, 11:49

Tak nevím Windows normálně ten disk zobrazují s křížkem tak jako máte na krajním obrázku, když kliknu na ikonu Tento počítač, ale Salamander tento disk nezobrazí. Musím ho připojit přes Příkazy - Připojit síťovou jednotku - kde musím vybrat jednotku a složku a taky tam mám zaškrtnuté Znovu připojit při přihlášení. Jinak není na panelu jednotek v Salamanderu vidět tak jako na vašem obrázku.

Takže co s tím?

User avatar
Ether
Posts: 1459
Joined: 10 May 2007, 16:08
Location: Czech Republic
Contact:

Re: Ikona síťového disku na panelu jednotek

Post by Ether » 30 Jan 2019, 13:07

Spouštíte Salamandera s administrátorskými právy ("jako správce", "as admin")?
Ελληνικά rulez.

User avatar
tukanos
Posts: 311
Joined: 21 Dec 2005, 19:14

Re: Ikona síťového disku na panelu jednotek

Post by tukanos » 30 Jan 2019, 13:12

Gtein wrote:
30 Jan 2019, 11:49
Tak nevím Windows normálně ten disk zobrazují s křížkem tak jako máte na krajním obrázku, když kliknu na ikonu Tento počítač, ale Salamander tento disk nezobrazí. Musím ho připojit přes Příkazy - Připojit síťovou jednotku - kde musím vybrat jednotku a složku a taky tam mám zaškrtnuté Znovu připojit při přihlášení. Jinak není na panelu jednotek v Salamanderu vidět tak jako na vašem obrázku.

Takže co s tím?
Podle mého názoru ten rozdíl bude v tom, že když mapujete síťovou cestu na písmeno tak nemáte zaškrnuto, reconnect at sign-in. Pokud to budete mít uvidíte disky namapované na písmeno stejně jako já.

Tady je ten dialog (z AS se vyvolá pomocí F11):
mapovani_na_pismeno.jpg
mapovani_na_pismeno.jpg (72.48 KiB) Viewed 1626 times

User avatar
Gtein
Translator
Translator
Posts: 71
Joined: 08 Mar 2009, 09:15
Contact:

Re: Ikona síťového disku na panelu jednotek

Post by Gtein » 31 Jan 2019, 18:47

Všechno tohle mám Salamandera spouštím jako správce jinak bych v něm skoro nic neudělal a Reconnect mám zaškrtnuté jen to mám v češtině a disk v Salamanderu stejně není.

User avatar
Gtein
Translator
Translator
Posts: 71
Joined: 08 Mar 2009, 09:15
Contact:

Re: Ikona síťového disku na panelu jednotek

Post by Gtein » 10 Feb 2019, 11:49

Takže nic pomoc žádná.

User avatar
tukanos
Posts: 311
Joined: 21 Dec 2005, 19:14

Re: Ikona síťového disku na panelu jednotek

Post by tukanos » 11 Feb 2019, 09:07

Gtein wrote:
31 Jan 2019, 18:47
Všechno tohle mám Salamandera spouštím jako správce jinak bych v něm skoro nic neudělal a Reconnect mám zaškrtnuté jen to mám v češtině a disk v Salamanderu stejně není.
To je opravdu zvláštní, protože s tímhle jsem problémy nikdy neměl. Pokud jsou disky vidět v seznamů disků v exploreru hned za pevnými disky (případně nějakými x-rom) tak ten výčet disků byl vždy vidět v salamandru.

Ten problém není to, že se Vám nepřipojují disky, ale problém je, že nejsou vidět v salamandru (jeslti dobře chápu Váš popis).
Mám tedy 2 další testy pro Vás:
1) otevřete

Code: Select all

cmd.exe 
a dejte

Code: Select all

cd z: 
, změní se disk v příkazové řádce?

Pokud ano
2) zmáčkněte shift + F7, kde se Vám zobrazí volba změnit adresář a zadejte opět Vaši síťovou cestu např.

Code: Select all

z:
změní se cesta na Váš síťový disk?

User avatar
Gtein
Translator
Translator
Posts: 71
Joined: 08 Mar 2009, 09:15
Contact:

Re: Ikona síťového disku na panelu jednotek

Post by Gtein » 12 Feb 2019, 11:44

Na tohle mi stále vypisuje: Systém nemůže nalézt uvedenou jednotku. Když ale kliknu na ikonu Tento počítač tak tam je disk viditelný v sekci Umístění v síti a po kliknutí na něj se normálně zobrazí jeho obsah.

User avatar
tukanos
Posts: 311
Joined: 21 Dec 2005, 19:14

Re: Ikona síťového disku na panelu jednotek

Post by tukanos » 12 Feb 2019, 16:16

Gtein wrote:
12 Feb 2019, 11:44
Na tohle mi stále vypisuje: Systém nemůže nalézt uvedenou jednotku. Když ale kliknu na ikonu Tento počítač tak tam je disk viditelný v sekci Umístění v síti a po kliknutí na něj se normálně zobrazí jeho obsah.
Tak máte špatně namapovaný disk. Resp. pokud si pamatuji mohl by být problém s netbiosem - viewtopic.php?f=2&t=37393&p=63059&hilit=netbios#p63059.

Správně namapovaný disk se musí zobrazit v cmd.exe jinak není správně namapován.

User avatar
Gtein
Translator
Translator
Posts: 71
Joined: 08 Mar 2009, 09:15
Contact:

Re: Ikona síťového disku na panelu jednotek

Post by Gtein » 12 Feb 2019, 16:36

A jak ho tedy správně namapovat?

User avatar
Ether
Posts: 1459
Joined: 10 May 2007, 16:08
Location: Czech Republic
Contact:

Re: Ikona síťového disku na panelu jednotek

Post by Ether » 12 Feb 2019, 20:43

Gtein wrote:
31 Jan 2019, 18:47
Salamandera spouštím jako správce jinak bych v něm skoro nic neudělal
Zkuste spustit Salamandera bez oprávnění správce.
Ελληνικά rulez.

Post Reply