Zkoušel jsem to tu prohledat, ale zdá se, že toto ještě nikdo nenavrhoval.
Z Opery, Firefoxu apod. aplikaci jsem si docela zvykl na mouse gestures - prostě zmáčknu druhé tlačítko a "mávnu" požadovaný tvar (doleva pro zpět, atd).
Při práci s AS (přeci jen lepší zkratka než SS) sice v daleko větší míře používám klávesnici a zkratky, ale také ne vžycky (se mi chce natahovat ke klavesnici..)
A přítelkyně i ostatní BFU (kancelářské myši v práci, kterým jsem ho téže vnutil), na klávesnici téměř nešáhnou...
Gesta myší
-
Raptor
Dalo mi to sice trochu praci to najit, ale jako pametnik fora si pamatuji, ze se tu jiz neco podobneho probiralo: Zpět/Vpřed listování v oknechfraktik wrote:Zkoušel jsem to tu prohledat, ale zdá se, že toto ještě nikdo nenavrhoval.
Ja si dokazu predstavit nasledujici funkce:Raptor wrote:Priznam se, ze si nejak nedokazu predstavit co byste chtel ve file manageru provadet gestama??? V IE (a jinych browserech) to je ok, ale tady??
- prochazeni historie, napr. pomoci klikani mysi, podobne jako je to v Opere: jedna klavesa se drzi stisknuta + druhou se klika = tim se udava smer krokovani, klikani vlevo -> v historii zpatky; klikani vpravo -> v historii dopredu;
Salamander: Alt+sipky
- refresh panelu zejmena ftp, usb disky... Opera: pohyb Up-Down; Salamander: F9
- zavolani hot-paths; Salamander: Ctrl+cislo
- user-defined-acction... nejake to gesto by se mohlo nechat pro uzivatele, at si nastavi nejakou svou cinnost, treba volani nejakeho pluginu atp.
- prepinani tabu... Opera: tlacitko mysi+kolecko, Salamander: tipuju ze to bude Ctrl+Tab (ackoliv to ted je pro jinou akci)
- myslim, ze by se toho dalo najit i vice
Jeste na zaver, aby se gesta nehadaly s drag&drop operacemi, tak by je slo nastavit na druhe (vetsinou prave) tlacitko, ktere nikam nic netaha...
-
Raptor
-
David Grudnik
Poznámka: přetahování pravým tlačítkem existuje ve Windowsech už dlouho a funguje jako normální drag-and-drop s tím rozdílem, že zobrazí menu s možnými akcemi. V Salamanderovi se toto menu automaticky ukazuje při zapnutém potvrzování drag-and-drop operací. Pokud je toto nastavení vypnuto, můžete pomocí levého přetahování přesouvat/kopírovat/jiné bez potvrzení a pomocí pravého s potvzením.