Panely (taby) v Servant Salamander

Vítáme všechny návrhy na nové funkce a vylepšení programu Altap Salamander. Pro každý návrh prosím vytvořte samostatný příspěvek.
User avatar
jis
Posts: 450
Joined: 27 Jan 2006, 23:14
Location: Prague, Czech Republic

Post by jis » 22 Feb 2006, 14:53

Taby by samozřejmě nemusel používat ten kdo je nechce. Navíc je lze implementovat tak, že uživatel tabů neznalý nebo ten kdo jim nepřišel na chuť, by nebyl obtěžován něčím navíc, co by mu zabíralo místo atp.
Salamander fan since 1998
My current OS's: W7 and W8.1

BRunner
Posts: 26
Joined: 20 Feb 2006, 09:31

Post by BRunner » 22 Feb 2006, 14:54

Myslím, že to není funkce kterou bych nějak postrádal. V případě implementace bych byl pro systém oba panely vlastní záložky.

User avatar
mazy
Posts: 57
Joined: 27 Jan 2006, 22:48
Location: Brno, Czech Republic

Post by mazy » 26 Feb 2006, 18:39

ja osobne se hlasim k zalozkam spolecnym pro oba panely. nebo pripadne pro nejake flexibilnejsi reseni, ktere by umoznilo pouzit oba pristupy ...

darilek
Posts: 49
Joined: 29 Dec 2005, 10:28
Contact:

Post by darilek » 27 Feb 2006, 12:42

mazy wrote:ja osobne se hlasim k zalozkam spolecnym pro oba panely. nebo pripadne pro nejake flexibilnejsi reseni, ktere by umoznilo pouzit oba pristupy ...
taky si myslim, ze zalozky spolecne pro oba panely jsou lepsi.

Na "oblibene" adresare je zde menu resp. klavesove zkratky (navic podle roadmap pujde libovolne zanorovat).

Uvazovane zalozky spolecne pro oba panely by tak mohly zaplnit prostor pro definici oblibenych "source-target" kombinaci. Myslim, ze zalozky by mohly jit definovat i v konfiguraci (podobne jako oblibene adresare)
-=:|MaD|:=-

sodik
Posts: 4
Joined: 15 Dec 2005, 21:29

Post by sodik » 05 Mar 2006, 14:46

darilek wrote: taky si myslim, ze zalozky spolecne pro oba panely jsou lepsi.

Na "oblibene" adresare je zde menu resp. klavesove zkratky (navic podle roadmap pujde libovolne zanorovat).
Nie celkom suhlasim. Ja zvyknem mat na oblubenych adresaroch stale to iste, co naozaj pravidelne pouzivam. Ale ked cosi vyvijam, nevyvijam stale v tych istych adresaroch, ale niekedy tam, niekedy inde....a na to, aby som si otvrotil prave tych par adresarov, kde prave robim su podla mna lepsie zalozky ako hot paths.

Co sa tyka (ne)autonomnych zaloziek, som viac zvyknuty na tie autonomne, ale mohli by sa zist aj tie prepojene.... Takze ak by sa to dalo skombinovat,
napriklad v kontext menu zalozky by bol prepinac, co by prepinal tieto dva mody pre aktualnu zalozku, bolo by to namakane.... a samozrejmostou by bolo nastavenie defaultneho modu v nastaveniach.

Vela zdaru.
Na

User avatar
mazy
Posts: 57
Joined: 27 Jan 2006, 22:48
Location: Brno, Czech Republic

Post by mazy » 06 Mar 2006, 15:05

prave proto jsem pro nejake flexibilni reseni (vyuzivajici i mych navrchovanych workspaces / v anglickem foru / ).

je mi jasne, ze velke casti uzivatelu bude vyhovovat pristup per panel, stejne tak jako dalsi velke skupine source-target.

User avatar
tractoros
Posts: 2
Joined: 21 Apr 2006, 12:56

taby

Post by tractoros » 21 Apr 2006, 13:31

Když byly taby implementovány do Total Commandera, zajásal jsem. Tohle bylo přesně to, co mi chybělo. Základní implementaci v SS bych proto rád viděl nejlépe stejně provedenou jak u TotalCMD:

- nezávislé taby pro oba panely,
- možnost zamčení nejčastěji používaných (při vstupu do podadresáře zamčeného tabu otevření nového tabu - již nezamčeného),
- název tabu dle aktuálního adresáře,
- základní šířka tabu fixní na určitý počet px, flexibilní při delším názvu, či dále skrývání nejdříve používaných tak, aby byly stále vidět ty v posledních okamžicích používané a vždy ten aktuální,
- žádná tabulátorová lišta, pokud neexistují alespoň dva taby,
- kopírování tabů mezi panely,
- přepínání CTRL+TAB mezi taby v daném panelu,
- klávesové zkratky na vytvoření, uzavření tabulátoru.
- kopírování vždy mezi aktuálními taby.

Případně další možnosti pro práci s taby či jejich konfigurace, tohle bych ale viděl jako základ. Absence tabů u SS a snadná přenositelnost SS (import/export konfigurace programu a seznamu nadefinovaných ftp do texťáku nějakého formátu - ini, xml...) je hlavní důvod, proč ve woknech stále Total Commander.

miklo
Posts: 8
Joined: 12 Dec 2005, 08:38
Location: Brno
Contact:

Re: taby

Post by miklo » 28 Apr 2006, 08:55

tractoros wrote:Když byly taby implementovány do Total Commandera, zajásal jsem. Tohle bylo přesně to, co mi chybělo. Základní implementaci v SS bych proto rád viděl nejlépe stejně provedenou jak u TotalCMD:
Přesně tak, myslím že spousta lidí bude budoucí taby v SS porovnávat s Total Commanderem, takže by bylo nejlepší, kdyby implementace byla stejná.

Chtěl bych se zeptat "Altapů", kdy se dá odhadem podpora tabů v SS očekávat, ve verzi 3.0?

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5196
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: taby

Post by Jan Rysavy » 29 Apr 2006, 23:13

miklo wrote:Chtěl bych se zeptat "Altapů", kdy se dá odhadem podpora tabů v SS očekávat, ve verzi 3.0?
Pro nové funkce ve verzi 3.0 připravíme veřejné hlasování. Pak už bude záležet pouze na uživatelích, co si zvolí. Náměty k hlasování vybereme z ALTAP Roadmap a tohoto diskuzního fóra (nejdiskutovanější a nejžádanější nápady).

cyrda

Post by cyrda » 24 May 2006, 13:12

ja jako dostatecne vhodnou alternativu k zalozkam beru jiz dlouhou dobu impementovany work-directory-list (alt+f12 nebo sipecka za cestou panelu).
seznam je spolecny pro oba panely, jsou tam jen adresare, ve kterych jsem neco delal, nemusim nic zalozkovat.
je samozrejme dobre zapnout si ukladani historie po ukonceni ss (configuration->history->save list of wd)
trochu se mi tam ovsem nelibi omezenost na 30 zaznamu a spatna orientace v seznamku (tam by bylo pekna moznost strom-struktury treba podle disku, pripadne datum/cas posledniho pristupu)
je to sice neco jineho nez pozadovane taby, ale ono to spolu celkem souvisi, ne?

tnemo
Posts: 1
Joined: 25 Jul 2006, 15:17
Contact:

Re: taby

Post by tnemo » 08 Aug 2006, 14:41

tractoros wrote:Když byly taby implementovány do Total Commandera, zajásal jsem. Tohle bylo přesně to, co mi chybělo. Základní implementaci v SS bych proto rád viděl nejlépe stejně provedenou jak u TotalCMD:

- nezávislé taby pro oba panely,
- možnost zamčení nejčastěji používaných (při vstupu do podadresáře zamčeného tabu otevření nového tabu - již nezamčeného),
- název tabu dle aktuálního adresáře,
- základní šířka tabu fixní na určitý počet px, flexibilní při delším názvu, či dále skrývání nejdříve používaných tak, aby byly stále vidět ty v posledních okamžicích používané a vždy ten aktuální,
- žádná tabulátorová lišta, pokud neexistují alespoň dva taby,
- kopírování tabů mezi panely,
- přepínání CTRL+TAB mezi taby v daném panelu,
- klávesové zkratky na vytvoření, uzavření tabulátoru.
- kopírování vždy mezi aktuálními taby.

Případně další možnosti pro práci s taby či jejich konfigurace, tohle bych ale viděl jako základ. Absence tabů u SS a snadná přenositelnost SS (import/export konfigurace programu a seznamu nadefinovaných ftp do texťáku nějakého formátu - ini, xml...) je hlavní důvod, proč ve woknech stále Total Commander.
Naprosto souhlasím s tímto příspěvkem. Tabby mi opravdu výrazně v Salamanderu chybí. Hlavně je využívám při práci na několika projektech najednou. Vyvíjím software a potřebuji mít přístup k mnoha souborům. A pokud je projektů více, rozhodně klávesové zkratky na dvou panelech nestačí, vysloveně to zdržuje. V TC mám otevřeno třeba 8 panelů a přístup je okamžitý.

Jinak jsem nevěřil, že se ALTAP tak zlepší. Salamander jsem zkoušel naposledy v jeho začátcích a kloubouk dolů, teď je to opravdu konkurence Total Commanderovi :) Jen co přibudou tabby, tak ho koupím :)

Miroslav Novosad
Posts: 60
Joined: 04 Feb 2006, 13:14
Location: Ostrava

Re: taby

Post by Miroslav Novosad » 08 Aug 2006, 22:45

Jen tak naokraj...
tnemo wrote:Naprosto souhlasím s tímto příspěvkem. Tabby mi opravdu výrazně v Salamanderu chybí. Hlavně je využívám při práci na několika projektech najednou. Vyvíjím software a potřebuji mít přístup k mnoha souborům. A pokud je projektů více, rozhodně klávesové zkratky na dvou panelech nestačí, vysloveně to zdržuje. V TC mám otevřeno třeba 8 panelů a přístup je okamžitý.
To musí být ale produktivita pracovat na více projektech najednou :-) Asi jsem béčko, ale nikdy jsem nezvládl psát dva programy najednou, tak asi proto mně taby nikdy nechyběly... A jestli myslíte to, co vidím u bývalých kolegů, jak mají v TC záložky ve třech řadách v každém panelu a proklikávají, kterou vlastně chtějí, tak to je opravdu "okamžitý přístup".
Ale nic proti tabům jako takovým, když to někomu vyhovuje. Zvláště pokud půjdou vypnout.
tnemo wrote:teď je to opravdu konkurence Total Commanderovi
To byl vždycky. Mě si získal hned první verzí, co jsem viděl (1.52) a od 1.6x beta nepoužívám (u sebe) nic jiného. Hlavním důvodem je humpolácký vzhled TC. Prostě se příčí oku. A tehdy (nevím jak teď) neměl jednoduché přejmenování souborů - F2.

konelupy
Posts: 85
Joined: 18 Jul 2006, 09:06
Location: Turnov, Czech Republic

Post by konelupy » 11 Aug 2006, 23:29

Taby chybeji hodne
To musí být ale produktivita pracovat na více projektech najednou
no ono staci pracovat na jednom projektu a dost casto potrebujeme tri adresare a to nemluvim o tom ze nekdo prijde a chce neco co je nekde jinde a pak se clovek musi vracet - jeste ze nam tam dal altap Alt+F12
diky

User avatar
zarevak
Plugin Developer
Plugin Developer
Posts: 789
Joined: 04 Feb 2006, 16:49
Location: Prague, Czech Republic

Post by zarevak » 13 Sep 2006, 15:38

Na žádost Jana Ryšavého (ALTAP) linkuji téma ohledně obnovování nezobrazených panelů v SS.
- v současné době se týká pouze celoobrazovkového režimu jednoho z panelů
- v budoucnu se bude týkat všech tabů, protože pokud se taby obnovovat budou, tak mohou zpomalovat Salamandera; pokud se obnovovat nebudou, tak budou out-of-sync a souborové operace s cílem v těchto tabech mohou selhat

Ještě spíš pro úplnost link na anglické vlákno o tabech

ferol

taby

Post by ferol » 19 Apr 2007, 21:37

pouzivam total commander.....taby su pre mna vec, pre ktoru ho neopustim.... vyrazne mi zeefektivnili pracu.... po opatvnom zapnuti sa ncitavaju ako sa to vyplo....

kto nevyskusal dlhsie..nepochopi...
nezavisle taby jednoznacne....mate tak kvantum kombincii medzi oknami .... netreba mat instancie naotvarane....

odporucam si to skusit... a programovat to ako preverenu vec :)

Post Reply