Panely (taby) v Servant Salamander

Vítáme všechny návrhy na nové funkce a vylepšení programu Altap Salamander. Pro každý návrh prosím vytvořte samostatný příspěvek.
JanalTom

Post by JanalTom » 16 Feb 2006, 11:47

No, ja taby donedavna pouzival v TC dost casto, protoze delam webovou grafiku a potrebuji pracovat s ftp v jednom okne, v druhem zdrojaky k obrazkum, dalsi adresar kde to davam do kupy a dalsi kde to testuji (sitovy disk) takze se 4 tabama delam defacto porad ...

ted to musim resit 2-mi instancemi a casto se v nich stracim, kde mam co otevreno ....

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5196
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy » 16 Feb 2006, 11:56

JanalTom wrote:No, ja taby donedavna pouzival v TC dost casto, protoze delam webovou grafiku a potrebuji pracovat s ftp v jednom okne, v druhem zdrojaky k obrazkum, dalsi adresar kde to davam do kupy a dalsi kde to testuji (sitovy disk) takze se 4 tabama delam defacto porad ...

ted to musim resit 2-mi instancemi a casto se v nich stracim, kde mam co otevreno ....
Preferoval byste autonomní záložky pro každý panel nebo by bylo šikovnější, aby se záložka vztahovala k oboum panelům, tedy abychom přepnutím na záložku zároveň ovlivnili oba dva panely?

V obou případech by si panel samozřejmě pamatoval parametry: aktuální cesta, režim zobrazení (brief, detailed, thumbnails, ...), řazení, vybrané položky, odrolování, atd.

Ptám se, protože dvoupanelový správce souborů se může v případě záložek dost lišit od prohlížečů webu (IE, Firefox, Opera) pokud jde o ergonomii ovládání. Oba panely jsou často logicky svázány.

JanalTom

Post by JanalTom » 16 Feb 2006, 12:07

No, tod otazka kazde z navrhu ma neco do sebe, ale asi bych se spise priklonil k autonomnim zalozkam ... zase by to vypadalo jako 2 instance a mohlo by to byt matouci ...

takto v nazvu zalozky by mohla byt videt cesta, nebo jeji fragment, ci aktualni adresar aby se zachovala prehlednost ...

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5196
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy » 16 Feb 2006, 12:23

JanalTom wrote:zase by to vypadalo jako 2 instance
Ano, v tom přesně já osobně vidím výhodu. Mohlo by to odbourat potřebu spouštět druhou instanci Salamandera (což je náročné časově, na prostředky operačního systému, dochází ke kolizím konfigurací, atd).
JanalTom wrote:takto v nazvu zalozky by mohla byt videt cesta, nebo jeji fragment, ci aktualni adresar aby se zachovala prehlednost ...
Je pravda, že zvolit pro takové "společné" záložky název není triviální. Mohlo by to být například "dir1 - dir2".

Guest

Post by Guest » 16 Feb 2006, 12:51

podival jsem se na TC, maji tam nazev aktualniho adresare, nechal bych to tak ...

User avatar
JanalTom
Posts: 5
Joined: 16 Feb 2006, 12:09

Post by JanalTom » 16 Feb 2006, 12:56

jeste vyresit jak se budou zobrazovat zalozky ....
napr jako v Mozille, pokud je jen jedna zmizi lista se zalozkami, pokud bude vice nez jedna lista se objevi, vzhled zalozek standartni systemova "ouska"

co se tyce sirky "ouska" nechal bych dle nazvu adresare, snad nekdo nema nazvy delsi nez cca 50 znaku :-)

a Klavesove zkratky - velmi potrebne a usnadni praci ;-)

User avatar
ino
Posts: 440
Joined: 09 Dec 2005, 14:59
Location: Brno, Czech Republic

Post by ino » 16 Feb 2006, 15:49

Asi by take hodne pomohlo umoznit rozdeleni hlavniho okna ze dvou na čtyri panely.

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5196
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy » 16 Feb 2006, 16:27

ino wrote:Asi by take hodne pomohlo umoznit rozdeleni hlavniho okna ze dvou na čtyri panely.
To od Servant Salamandera nečekejte ani výhledově, je to nekompatibilní s naší vizí.

User avatar
jis
Posts: 450
Joined: 27 Jan 2006, 23:14
Location: Prague, Czech Republic

Post by jis » 16 Feb 2006, 16:34

ino wrote:Asi by take hodne pomohlo umoznit rozdeleni hlavniho okna ze dvou na čtyri panely.
Jak by se potom např. v Copy volilo, kam se má vlastně kopírovat? Výběrem ze dvou nebo tří možností?
Salamander fan since 1998
My current OS's: W7 and W8.1

User avatar
ino
Posts: 440
Joined: 09 Dec 2005, 14:59
Location: Brno, Czech Republic

Post by ino » 16 Feb 2006, 16:41

jis wrote:Jak by se potom např. v Copy volilo, kam se má vlastně kopírovat? Výběrem ze dvou nebo tří možností?
Proc ne? To si dokazu predstavit i u kopirovani v tabech.

Napriklad by mohl mit kopirovaci dialog taby, ve kterych by se menil cil kopirovani. Takze by slo rychlym zpusobem CTRL+Tab(ulator) zvolit patricnou zalozku a je to.

User avatar
JanalTom
Posts: 5
Joined: 16 Feb 2006, 12:09

Post by JanalTom » 16 Feb 2006, 17:37

ino wrote:Asi by take hodne pomohlo umoznit rozdeleni hlavniho okna ze dvou na čtyri panely.
proboha jen to ne ....

User avatar
jis
Posts: 450
Joined: 27 Jan 2006, 23:14
Location: Prague, Czech Republic

Re: Panely (taby) v Servant Salamander

Post by jis » 16 Feb 2006, 18:33

JanalTom wrote:jeste vyresit jak se budou zobrazovat zalozky ....
napr jako v Mozille, pokud je jen jedna zmizi lista se zalozkami, pokud bude vice nez jedna lista se objevi, vzhled zalozek standartni systemova "ouska"

co se tyce sirky "ouska" nechal bych dle nazvu adresare, snad nekdo nema nazvy delsi nez cca 50 znaku :-)

a Klavesove zkratky - velmi potrebne a usnadni praci ;-)
Podobně, byť s drobnými odlišnostmi je to např. i v Avant Browseru. Schválně zde pro ilustraci a pro inspiraci popíši jak to funguje:

1) Lišta s oušky a ouška
Pokud je jen jedno ouško, lišta se vůbec nezobrazuje. Ouška mají na počátku rozumnou defaultní šířku 160 pixelů. Tato šířka se s přibývajícím počtem oušek, pokud by se již nevešla do jedné řádky, postupně snižuje na nějakých 62 pixelů. Jakmile by se další ouška již musela zmenšovat pod stanovenou minimální šířku, přidá se další řádek/lišta oušek. Takže například v mém případě s rozlišením v ose x 1400 pixelů to vypadá tak, že mohu zobrazit v jedné liště od až 8 oušek v plné šířce 160 pixelů do 22 oušek v šířce 62 pixelů. S 23. ouškem se přidá další řádek. Jakmile se aktivuje další řádek, ouška již zachovávají svou nastavenou minimální šířku. Pokud se jejich počet zmenší, ubývají řádky a na posledním řádku se ubývající ouška začnou nafukovat až po maximální šířku.

2) Klávesové zkratky pro pohyb mezi oušky
Ctrl+Tab resp. Ctrl+Up … další ouško
Ctrl+Shift+Tab resp. Ctrl+Down … předchozí ouško
Ctrl+F4 resp. Ctrl+W … zavře ouško

3) Myší zkratky pro práci s oušky
- kliknutím na kolečko (prostřední tlačítko myši) se ouško zavře
- dvojitým klikem na levé tlačítko se provede obnovení obsahu
- pravé tlačítko vyvolá kontextovou nabídku ouška
- pokud je kurzor nad oušky lze se točením kolečkem pohybovat mezi oušky
- pokud je kurzor mimo ouška tak se kolečkem pohybuji mezi oušky pokud zároveň držím stisknuté pravé tlačítko
V konfiguraci lze nastavit, jaké ouško se má aktivovat po zavření ouška: poslední aktivní, první, předchozí, další, poslední... Link lze kliknutím na kolečko otevřít na pozadí (nebo na popředí, podle konfigurace) do nového ouška. Analogicky by se tak mohl v SS otevřít vybraný adresář do nového ouška...
Pořadí oušek lze myší měnit. Ouška lze ukládat jako tzv. skupiny (všechna nebo vybraná). Skupinu oušek lze otevřít naráz, nebo lze otevřít pouze jedno vybrané. Po ukončení a novém spuštění Avant Browseru se nabídne otevření naposledy používané skupiny oušek, případně je možné zaškrtávátky zvolit co chci otevřít a co již ne.
Salamander fan since 1998
My current OS's: W7 and W8.1

User avatar
JanalTom
Posts: 5
Joined: 16 Feb 2006, 12:09

Post by JanalTom » 17 Feb 2006, 15:33

huh, to je peknem skoro by se mi nechtelo verit, ze nekdo je schopen vymyslet tolik veci na "ouska" :-)

no me osobne by stacily jen klavesy na vyvolani aktualniho "ouska" adresare a zavreni "ouska" adresare ....

ostatni "blbosti" treba v dalsi verzi ... ;-)

Tomáš Rajnoha
Posts: 109
Joined: 29 Jan 2006, 18:02
Location: Chrastava, Czech Republic
Contact:

Post by Tomáš Rajnoha » 18 Feb 2006, 16:28

Souhlasím. Nemuselo by to být špatné, i já bych je leckdy využil. Dát to někam nad panely, a jak napsal "jis" ten příspěvek o ouškách v Avant Browseru, tak takhle nějak by to mohlo být !
Mnoho úspěchů a hezký den přeje
Tomáš Rajnoha

User avatar
AD7
Posts: 492
Joined: 28 Jan 2006, 16:21

TAB-y ano ci nie?

Post by AD7 » 22 Feb 2006, 14:06

S potrebou mat TAB-y som sa u Servanta nestretol, i ked casto pracujem s viacerymi adresarmi zaroven. Vyriesil som to s adresarovymi skratkami, pricom mam nadefinovane moje casto pouzivane na pevno (ulozena konfiguracia v registroch) a zaroven nastavene, ze pri ukonceni salamandra sa mi neuklada konfuguracia. Teda ak napr. triedim subory na disku tak si do adresarovych skratiek nadefinujem potrebne adresare (mam zobrazenu listu) a pomenujem ich nejak vystizne aby som sa v tom dobre vyznal. Takto mi to uspokojivo funguje. Po "dokonceni tychto triediacich prac" si restartujem Salamandra (obnovia sa mi povodne adresarove skratky) a znovu zapnem ukladanie konfiguracie pri ukonceni.

Post Reply