Časový limit semaforu vypršel

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
KarelII
Posts: 31
Joined: 30 Jan 2006, 10:03

Časový limit semaforu vypršel

Post by KarelII »

Přenáším si notebook (Vista Home Premium 32-bit) z práce domů a obráceně, v obou lokalitách ho připojuju do sítě. V práci se mi při pokusu o zobrazení sdílené složky na počítači ve Windows síti (XP) zobrazí v Salamanderu hláška

Error: (121) Časový limit semaforu vypršel.

Spustím si Průzkumníka, jednotku připojím v něm (žádná hláška) a následně už to v Salamanderu funguje (například připojení téže složky pod jiným písmenem). Případně můžu Salamandera ukončit a spustit znova a jde to taky (bez Explorera). Pokud Salamandera ukončím preventivně (po spuštění notebooku, před připojením složky) a spustím znova, při připojování složky hlášku obdržím stejně, jako kdyby měl Salamander potřebu hlášku alespoň jednou zobrazit :).
Petr Solin
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 1111
Joined: 08 Dec 2005, 09:13
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Petr Solin »

Co presne v Salamanderovi delate? Jdete primo na UNC cestu (\\server\share v Change Directory dialogu) nebo pouzivate menu Commands / Connect Network Drive (F11)? Je pro pristup do sdilene slozky potreba zadat jine uzivatelske jmeno a heslo nebo se pouziji stavajici?
KarelII
Posts: 31
Joined: 30 Jan 2006, 10:03

Post by KarelII »

Vyberu jednotku (třeba Z:\) ze Salamanderovy historie naposledy použitých složek, kterou jsem si "kdysi dávno" namapoval přes F11. Jméno a heslo není potřeba. Resp. ta historie není podstatná, můžu si jednotku vybrat i přímo (Alt-F1). Notebook za normálních okolností nevypínám, jenom hibernuju, takže Salamander má "namapované Z:\" třeba týden, přestože se mezitím několikrát odpojí a zase připojí k síti, ve které příslušná složka existuje. Ale vždycky když si ji chci poprvé otevřít, objeví se hláška o semaforu.
cincura.net
Posts: 593
Joined: 09 Dec 2005, 17:30
Location: a step further
Contact:

Post by cincura.net »

Kdyz se tato hlaska objevi, staci ji odkliknout a vlezt na jednotku znova. Pokud je to to co myslim, probehne vse jiz korektne.

Deje se to pri zmene fyzickeho pripojeni (tr. Wi-Fi a pak LAN atp.), ze?
Jiri {x2} Cincura
Petr Solin
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 1111
Joined: 08 Dec 2005, 09:13
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Petr Solin »

Zkousel jsem to u me na Viste: po zapnuti pocitace (byl uspan prikazem Sleep ze Start menu) se pristup na H: (disk mapovany z jineho pocitace v mistni siti) chova stejne jak z Explorera, tak ze Salamandera, nejprve to cca deset vterin ceka, a pak to napise, ze cesta v siti nebyla nalezena. Dalsi pokus o pristup na H: pise pro zmenu chybu 31 (zarizeni pripojene k systemu je nefunkcni), Explorer mi dokonce nabizi formatovani toho "vadneho" disku. Zkousel jsem pristup na UNC cestu vedouci na stejny sitovy disk jako H: a obdrzel jsem stejnou chybu. Po par minutach H: ze Salamandera stale nefunguje, porad mi pise chybu 31. Z Explorera H: v tom case uz normalne funguje, pak uz funguje i v Salamanderovi. Kdyz situaci zopakuju az do chyby 31 a po par minutach, kdy mi stale H: pise chybu 31, pristoupim na UNC cestu vedouci na stejny disk jako H: ze Salamandera, funguje to, a pak kupodivu funguje i H:.

Takze jsem pridal "trik" s pristupem na UNC cestu po chybe mapovaneho disku, a pak zopakovat pristup na mapovany disk. Verim, ze to vyresi i Vas problem, poslete mi email, poslu Vam testovaci verzi.
KarelII
Posts: 31
Joined: 30 Jan 2006, 10:03

Post by KarelII »

cincura.net wrote:Kdyz se tato hlaska objevi, staci ji odkliknout a vlezt na jednotku znova. Pokud je to to co myslim, probehne vse jiz korektne.

Deje se to pri zmene fyzickeho pripojeni (tr. Wi-Fi a pak LAN atp.), ze?
Je to přesně zmíněný případ, Wi-Fi a pak LAN. Nicméně odkliknutí a vlezení na jednotku znova mi nepomáhá, po zobrazení hlášky musím buď ukončit Salamandera a spustit ho znova (pak už se jednotka připojí ihned a bez hlášky), nebo si jednotku připojit v Exploreru. Explorer zmíněný problém nemá, připojení jednotky se podaří hned napoprvé.
Petr Solin wrote:Takze jsem pridal "trik" s pristupem na UNC cestu po chybe mapovaneho disku, a pak zopakovat pristup na mapovany disk. Verim, ze to vyresi i Vas problem, poslete mi email, poslu Vam testovaci verzi.
Díky za ochotu, po vyzkoušení se ozvu. Jinak ty zmíněné dvě hlášky (cesta nenalezena, zařízení nefunkční) se mi dějí zase doma (možná trochu v závislosti na tom, zda na počítači ke kterému notebook připojuju zrovna běží firewall /Sunbelt/ nebo ne – zobrazují se spíš když neběží), ale je to tak fuzzy, že o tom nejsem schopný napsat nějaké hlášení. Ten semafor se zdá být 100% reprodukovatelný.
KarelII
Posts: 31
Joined: 30 Jan 2006, 10:03

Post by KarelII »

KarelII wrote:Nicméně odkliknutí a vlezení na jednotku znova mi nepomáhá,
Tohle beru pro jistotu zpátky, teď jsem to zkoušel znova a opravdu to stačilo jednou odkliknout. Mám za to že to tak dřív nebylo, ale nemůžu to dokázat.

Testovací verzi vyzkouším ještě do zítřka s tou jinou sítí (Wi-Fi), ale obávám se že to možná úplně nepomůže, teď (LAN) jsem notebook úplně vypnul, zapnul, v testovacím Salamanderu se pokusil přimapovat jednotku (F11), obdržel hlášku o semaforu, hlášku odkliknul, zkusil to znova a bylo to OK.
KarelII
Posts: 31
Joined: 30 Jan 2006, 10:03

Post by KarelII »

Tak co se hlášky "Časový limit semaforu vypršel" týče, chová se to stále stejně (testovací verze jako standardní 2.51) a tu hlášku opravdu stačí v Salamanderu jednou odklepnout a napodruhé už se složka přimapuje.
Petr Solin
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 1111
Joined: 08 Dec 2005, 09:13
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Petr Solin »

Pridal jsem jedno automaticke zopakovani pristupu na disk pokud dojde k teto chybe (121) a zda se, ze to zabralo (diky KarloviII za testovani), tak v nove verzi uz to nebudete muset odmackavat.
Post Reply