Plugin pro vypalování

Vítáme všechny návrhy na nové funkce a vylepšení programu Altap Salamander. Pro každý návrh prosím vytvořte samostatný příspěvek.

Uvítali byste vypalování ze Salamandera ?

Ano, výborný nápad
12
36%
Ne, zbytečnost
10
30%
Hodil by se, ale fronta kopírování je důležitější
11
33%

Total votes: 33

Valda

Plugin pro vypalování

Post by Valda »

Co takhle udělat "Nero plugin" pro vypalování přímo ze Salamandra ?

Prostě si nakopíruju data do "virtuální" mechaniky a kliknutím na tlačítko si je vysmažím na placičku
GeBu

Small CD-Writer

Post by GeBu »

Dalo by se použít toto: http://www.avtlab.ru/scdwriter.htm ?
ino

Re: Plugin pro vypalování

Post by ino »

Valda wrote:Prostě si nakopíruju data do "virtuální" mechaniky a kliknutím na tlačítko si je vysmažím na placičku
Skvely napad!

Ovsem na vypalovani mam zatim jiny sw, kdezto na spravu disku mam pouze Salamandera, takze jsem v hlasovani uprednostnil treti moznost, ktera me nejvice pali....

Kazdopadne by pro zacatek bylo velice fain si v prostredi Salamandera velice pohodlne pripravit .iso soubor ci spise kompilaci (aby se data nemusela fyzicky prekopirovavat...) a tu si vypalit pomoci oblibeneho vypalovaciho sw - popripade v ramci pokroku i pomoci Burn-pluginu i vypalit...
David Grudnik

Post by David Grudnik »

Uznávám, že by to bylo velice pohodlné, ale proč do SS míchat něco, na co jsou specializované programy (podstatně kvalitnější a v neustálém vývoji). Nedělejme prosím ze SS obrovský balík všeho, má to být především správce souborů. Myslím, že jsou důležitější věci na Roadmapu.
ino

Post by ino »

David Grudnik wrote:proč do SS míchat něco, na co jsou specializované programy
Image resi mnoho zpusobu, jak ulozit dat na HDD, FPT, USB, Floppy... nechybi tu neco? Myslim, ze prave CD/DVD.

Mimochodem prohlizet obrazky, xls, pdf, txt, iso, zip, atd. jsou take jine specializovane programy, takze mi ten napad neprijde vubec mimo misu.
David Grudnik

Post by David Grudnik »

ino wrote: Image resi mnoho zpusobu, jak ulozit dat na HDD, FPT, USB, Floppy... nechybi tu neco? Myslim, ze prave CD/DVD.
OK, pokud by to bylo řešené pomocí plug-inu (nějakým externím vývojářem). Tedy zcela mimo samotný vývoj SS, pak proč ne. Ale i tak si myslím, že na tohle je lepší použít specializované programy (mají více možností).
ino wrote: Mimochodem prohlizet obrazky, xls, pdf, txt, iso, zip, atd. jsou take jine specializovane programy, takze mi ten napad neprijde vubec mimo misu.
To je pravda, ale třeba takový xls se rozumně používat nedá.

BTW, já od doby co jsou k dispozici flash disky CD/DVD používám spíše vyjímečně.
ino

Post by ino »

David Grudnik wrote:BTW, já od doby co jsou k dispozici flash disky CD/DVD používám spíše vyjímečně.
to je relativni - spousta uzivatelu FTP taky nikdy nevidelo....
Datalog

Post by Datalog »

Hlasoval jsem pro "Ne zbytečnost", protože se to nejvíce blíží mému pohledu. Nicméně za zbytečnost to nepovažuji. To, že to já nepotřebuji, neznamená, že je to zbytečnost.
Jak napovídá titulek tématu, asi by to bylo psáno formou pluginu. Takže v anketě mi chybí volba něco jako: Plugin je užitečný, ale ne natolik, aby zabíral čas vývojářů jádra salamanderu: Počkat, až bude hotový SDK pro pluginy a pak to zadat nějaké 3tí straně a plugin (placeně) distribuovat se Salamandrem.

A hned nato anketu "kolik by kdo byl za vypalovací plugin ochoten zaplatit" :D
Datalog

Post by Datalog »

ino wrote:Kazdopadne by pro zacatek bylo velice fain si v prostredi Salamandera velice pohodlne pripravit .iso soubor ci spise kompilaci (aby se data nemusela fyzicky prekopirovavat...) a tu si vypalit pomoci oblibeneho vypalovaciho sw - popripade v ramci pokroku i pomoci Burn-pluginu i vypalit...
Jak by to bylo s tou .iso kompilací (t.j. ne fyzickým kopírováním)? V této oblasti mám dost chabé znalosti. Dá se, dle standardu .iso, udělat odkaz na soubory někde mimo .iso? Nebo by to musel být soubor v nějakém třetím formátu, např. .nrX ... .
ino

Post by ino »

Datalog wrote:Jak by to bylo s tou .iso kompilací (t.j. ne fyzickým kopírováním)?
Spatne jsem oddelil dve myslenky:
- bud by se vytvaril iso (img/ngr/?) soubor, ktery by se pozdeji vypalil (jestli to neni blbost) nevyhoda ovsem je, ze vpodstate vznika novy soubor o velikosti podle mnozstvi dat pro paleni.
- nebo by se vytvorila kompilace ve smyslu seznamu souboru pro pozdejsi vypaleni (zrejme se nevyjadruji terminologicky presne, proto pouziji prirovnani - neco jako playlist u mp3) v pripade nera je to tusim pripona .nri

Kdyz uz by umel Image ci jeho plugin vytvorit kompilaci, tak uz by to mohl i vypalit :lol: ...takze cela tato uvaha byla asi zbytecna :roll:
Datalog

Post by Datalog »

Ok, diky moc za odpoved, ted uz to chapu.
PepaR

Post by PepaR »

Ja myslim, ze nyni je tvorba ISO nepodstatna a co se tyce pluginu pro vypalovani, tak ybch to enchal jak jiz bylo zminovano na pripadnem dobrovolnikovi, ktery by se toho chopil pro vydani SDK. Vzdyt i Total Commander to standardne nevyviji a dela to rpo nej dobrovolne externista.
Tomáš Rajnoha

Post by Tomáš Rajnoha »

No, já bych řekl, že Salamander toho v sobě má dost, ale takové vypalování přímo v Salamanderu bych já osobně vřele uvítal :)
Myslím, že by stačil úplně jednoduchý, žádný super-extra-hyper-ultra vypalovací plug-in, ale něco prostě jednoduchého, s čím by si průměrný uživatel počítače na občasné vypalování vystačil.
fraktik

plugin vypalovaci

Post by fraktik »

Bylo by to prijemne - a jeste prijemnejsi pokud by to bylo zcela nezavisle na Neru (neb to se vyskytuje ve velkem mnozstvi verzi, licenci atd) - stacilo by, kdyby to umelo jednoduchy datovy zapis (max s prepinaci DVD/CD, disk/track at once, open/close).

Ale podpora Unicode ma jaksi prednost :cry:
Ether

Post by Ether »

Podle mě by AS neměl umět vypalování, tedy určitě ne primárně, externě vyvíjenému pluginu bych se nebránil. Raději bych uvítal možnost vytvářet .iso obrazy (ISO 9660, Joliet, UDF), protože největší námaha na vypalování disků je vytvořit kompilaci přes rozhraní vypalovacího programu. Momentálně to dělám tak, že v AS hledám data a drag'n'dropem je házím do Nera, abych měl alespoň při hledání těch souborů pohodlí.

Jinak na vypalování je jistě dostatek programů jednoduchých na použití, takže pro přímé vypalování nevidím důvod. Ačkoli mě napadá možnost integrace nejrozšířenějších vypalovacích programů, potažmo jejich konzolových rozhraní, do AS ve stylu externích archiverů. Tj. vytvořím obraz kopírováním do daného panelu, jakmile jsem spokojen, zvolím z menu 'Vypálit pomocí...', zvolím si třeba Nero a AS potom přes nerocmd.exe nechá obraz vypálit. Zda-li bude možné vytvořit i definici kompilace (seznam zdrojových souborů -> strom souborů na CD), tu vypálit a tím obejít nutnost vytvářet dočasný obraz plné velikosti nechávám na fantazii vývojářů, není to nutnost.
Tomáš Rajnoha wrote:No, já bych řekl, že Salamander toho v sobě má dost, ale takové vypalování přímo v Salamanderu bych já osobně vřele uvítal :)
Myslím, že by stačil úplně jednoduchý, žádný super-extra-hyper-ultra vypalovací plug-in, ale něco prostě jednoduchého, s čím by si průměrný uživatel počítače na občasné vypalování vystačil.
ino wrote:Image resi mnoho zpusobu, jak ulozit dat na HDD, FPT, USB, Floppy... nechybi tu neco? Myslim, ze prave CD/DVD.
Analogie se zápisem na HDD, USB a Floppy není směrodatná, protože všechno tohle je zápis na logickou jednotku s FAT, kdežto vypalování je něco úplně jiného. Ovšem musím upozornit na integrované vypalování ve Windows (tuším od verze XP), které je velice intuitivní a plně dostačuje v rozsahu běžného vypálení paklu souborů na CD. Ještě jsem to z AS nezkoušel, ale předpokládám, že plánovaná podpora složek (tj. Ovládací panely, Plocha, ...) přinese možnost tento způsob vypalování využít.
Ελληνικά rulez.
Post Reply