File Comparator: výběr souborů při porovnávání složek

Vítáme všechny návrhy na nové funkce a vylepšení programu Altap Salamander. Pro každý návrh prosím vytvořte samostatný příspěvek.
zarevak
Plugin Developer
Plugin Developer

File Comparator: výběr souborů při porovnávání složek

Post by zarevak »

Dobrý den,
File Compatarator obsahuje spoustu inteligence pro výběr porovnávaných souborů - jak v rámci panelu tak napříč panely.

Bohužel však FileComparator moc nepomůže při porovnávání složek:
- pokud jsou panelu označeny právě 2 soubory rozdílné od souborů v druhém panelu, tak FileComparator porovnává tyto dva mezi sebou místo se soubory v druhém panelu
- pokud je v panelu označeno více souborů, tak FileComparator zobrazí prázdný dialog, protože neví, co dělat.

=> Bylo by možné, aby FileComparator při shodě jmen souborů pod kurzorem dával přednost porovnání souborům napříč panely?
=> Pokud FileComparator neumí druhý soubor najít a neví, co dělat (protože je označeno více souborů), je možné, aby alespoň soubor pod kurzorem byl předvybrán do jedné z kolonek?
Prázdný dialog ve mně budí dojem, že je něco špatně :-(
David Grudnik

Re: File Comparator: výběr souborů při porovnávání složek

Post by David Grudnik »

zarevak wrote:pokud jsou panelu označeny právě 2 soubory rozdílné od souborů v druhém panelu, tak FileComparator porovnává tyto dva mezi sebou místo se soubory v druhém panelu
=> Bylo by možné, aby FileComparator při shodě jmen souborů pod kurzorem dával přednost porovnání souborům napříč panely?
Nevím jak komu, ale mně současný stav naprosto vyhovuje. Pokud chci porovnávat mezi panely, pak stačí odznačit soubory a je to. Pokud by to bylo podle výše uvedeného, tak bych musel změnit adresář v druhém panelu, abych mohl porovnat dva označené soubory v tomtéž panelu, což se mně zdá trošku nešťastný.
zarevak
Plugin Developer
Plugin Developer

Re: File Comparator: výběr souborů při porovnávání složek

Post by zarevak »

David Grudnik wrote:Nevím jak komu, ale mně současný stav naprosto vyhovuje. Pokud chci porovnávat mezi panely, pak stačí odznačit soubory a je to. Pokud by to bylo podle výše uvedeného, tak bych musel změnit adresář v druhém panelu, abych mohl porovnat dva označené soubory v tomtéž panelu, což se mně zdá trošku nešťastný.
Můj příspěvek vycházel ze zkušenosti při porovnávání dvou podobných adresářů (dvě verze zdrojových souborů stejného projektu). Pomocí CTRL+F10 Compare Directories... mi Salamander označil změněné soubory a já se pak následně chtěl podívat na rozdíly v jednotlivých změněných souborech. Nakonec jsem problém obešel pomocí Filtrů: Edit > Advanced > Hide Unselected Names

Uznávám, že zmíněný problém není jednoduché do současného řešení toto přidat:
- pokud chci porovnat dva soubory v jednom panelu, tak je oba mohu označit a porovnat - jako je řešeno teď
- CTRL+F10 však může najít pouze dva rozdílné soubory oproti druhému panelu a ty označit. V takovém případě chci porovnat soubory napříč panely a ne v rámci jednoho panelu.
--> Salamander (a ani já) neumí tyto stavy nijak rozlišit :( (Salamander teď napevno vybírá první možnost a s druhou vůbec nepočítá)
SelfMan

Post by SelfMan »

Osobne si myslim, ze na pracu so zdrojakmi je predsa len vhodnejsie pouzit na tuto cinnost urceny nastroj.
Osobne pouzivam WinMerge (http://winmerge.org/) a som maximalne spokojny.
PepaR

Post by PepaR »

V současné době pro porovnávání souborů taky používám raději externí nástroj a to CompareIt!.
PepaR
zarevak
Plugin Developer
Plugin Developer

Post by zarevak »

Dobrý den,
jdu resuscitovat toto vlákno, protože jsem právě málem založil nové na stejné téma :oops:

Jak jsem popsal výše, využívám "Hide Unselected Names":
1) Compare Directories Ctrl+F10 (zaškrtnuto jen "Content")
2) v obou panelech: Hide Unselected Names
3) odoznačit všechny soubory (potřebné pro krok 4)
4) procházet soubory a pomocí Ctrl+Shift+C porovnávat ve File Comparatoru

Tento postup má dva nepříjemné zádrhele:
- Hide Unselected Names nemá klávesovou zkratku je velmi hluboku v menu. Pro mne zrovna tato skupina příkazů je nejpoužívanější a jako jediná z Edit > Advanced nemá klávesové zkratky. Je možné nějaké přiřadit?
- Po kroku 2 mám v obou panelech označeny všechny viditelné soubory. Narazím tak na problém popsaný v tomto vláknu a musím provést nadbytečný krok 3.
Pokud je označeno mnoho (více jak 2) souborů, tak by se pravidlo předvýběru pro Compare Files mělo vrátit zpět na Focus položku a položky stejného jména z druhého panelu. Teď zůstává dialog prázdný, takže to nenaruší žádné zavedené postupy. V případě dvou označených souborů v panelu zachovejme současné chování - v této konkrétní situaci si soubory odoznačím.
Ether

Post by Ether »

Je potřeba si určit kritéria a priority.

Podle jména:
1) existují soubory stejného jména
2) neexistují takové soubory
Podle způsobu výběru:
a) označené soubory
b) focusnuté soubory

Prioritou je podle mně v případě existence souborů stejného jména porovnávat tyto, bez ohledu na ostatní věci. Pokud nejsou, pak hledět na označování - pokud jsou označeny právě dva soubory v panelu, pak je chci porovnat. Pokud je v každém panelu označen právě jeden, je to signál k porovnání těchto dvou. (*) V ostatních případech porovnávat zase napříč, a to podle focusu.

EDIT:*) Ještě varianta označen právě jeden soubor v panelu - potom porovnávat s ním focusnutý, bez ohledu na umístění v panelech.
Ελληνικά rulez.
Post Reply