Checksum plugin - jednodušší získání hashe souboru

Vítáme všechny návrhy na nové funkce a vylepšení programu Altap Salamander. Pro každý návrh prosím vytvořte samostatný příspěvek.
zarevak
Plugin Developer
Plugin Developer

Checksum plugin - jednodušší získání hashe souboru

Post by zarevak »

Dobrý den,
nejbližší vlákno týkající se mé připomínky se nachází v anglické části fóra: MD5 check sum handling improvement popisující problém, kdy mám hash ve schránce a potřebuji zjistit, zda je soubor v pořádku.

Při mé práci většinou řeším opačnou úlohu. Mám soubor a potřebuji zjistit jeho hash. V současné verzi (AS2.51) je třeba:
1) soubor vybrat
2) spustit Checksum plugin (nemá ve výchozím nastavení klávesovou zkratku)
3) uložit MD5 soubor
4) zavřít Checksum plugin
5) otevřít soubor s hashem
6) vybrat správnou část textu v souboru
7) vložit hash do schránky.

Ideální by bylo, aby se kroky 2-6 zjednodušily otevřel se dialog nabízející spočítat různé hashe nebo rovnou zobrazil všechny hashe v InternalVieveru, odkud si je vykopíruju (podobně jako InternalViewer používá FileList funkce)

BTW: Ještě připomínám vlákno Pridani hash funkci do pluginu Checksum a také se přimlouvám za přidání SHA-1 8)
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Po napočítání hash hodnot lze na položku kliknout pravým tlačítkem a hash nakopírovat do schránky.
Attachments
checksum.png
checksum.png (31.31 KiB) Viewed 7358 times
zarevak
Plugin Developer
Plugin Developer

Post by zarevak »

Jan Rysavy wrote:Po napočítání hash hodnot lze na položku kliknout pravým tlačítkem a hash nakopírovat do schránky.
Teď se cítím trapně, zvláště když na screenshotu vidím "clipboard hint", který tuto informaci podává :oops:

Je zajímavé, že si najdeme nějaké zvláštní postupy, jak řešit úkoly, a už nehledáme jednodušší cestu. (Nedávno jsem narazil na člověka, který na otevíraní souborů používal vždy pravé tlačítko a pak položku "Otevřít" - alespoň měl jistotu, co se bude dít a nemusel se starat o přesnost a rychlost svého dvojkliku)
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

To jsou prostě technologie, je toho někdy moc :)
Jan Patera
Plugin Developer
Plugin Developer

Post by Jan Patera »

Jan Rysavy wrote:Po napočítání hash hodnot lze na položku kliknout pravým tlačítkem a hash nakopírovat do schránky.
Nebylo by intuitivnejsi, kdyby v tom menu bylo "Copy CRC Value to the Clipboard" misto "Copy '12345678' to the Clipboard"?
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Souhlas, bylo. Současné řešení mě mate.
Post Reply