PB 75/79 x64 Zobrazení síťových jednotek na Windows 8

Vyzkoušejte poslední uveřejněnou vývojovou verzi. Otestujte novinky a opravy chyb ještě před vydáním beta verze. Diskutujte zde o vlastnostech a problémech této Preview Build verze.
Forum rules
Pravidla toho diskuzního fóra jsou k dispozici zde. Navíc prosím dodržujte následující body:
1. Berte prosím na vědomí, že Preview Build verze Salamandera a pluginů mohou obsahovat závažné chyby. Nepoužívejte je v produkčním prostředí.
2. Veškeré chyby, případně připomínky k Preview Build verzím prosím vkládejte do této sekce fóra.
3. Každé nové vlákno označte zkratkou PB a číslem Preview Build verze, například "PB22: neaktivní panel pod kurzorem myši neroluje při naklápění kolečka".
Petyas
Posts: 30
Joined: 27 Jun 2006, 09:00

PB 75/79 x64 Zobrazení síťových jednotek na Windows 8

Post by Petyas » 04 May 2012, 07:17

Přeinstaloval jsem na Windows 8 CP x64. Vyjma zde uvedených problému, jsem narazil už pouze na jeden. Nechtějí se mi zobrazovat v Salamanderu namapované síťové jednotky. Zkoušel jsem prolézt nastavení, ale Salamander na ně nevidí. Nejen, že se nezobrazují v (two) drive bar(s), ale nejde se na ně dostat ani přes SHIFT+písmeno jednotky. Napadá Vás co by mohlo být špatně? Je to jen u mně? Může to někdo ověřit?

Díky.

P.

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5196
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: PB 75/79 x64 Zobrazení síťových jednotek na Windows 8

Post by Jan Rysavy » 04 May 2012, 07:19

Jak se v tomto pohledu chová Salamander 2.54?

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5196
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: PB 75/79 x64 Zobrazení síťových jednotek na Windows 8

Post by Jan Rysavy » 04 May 2012, 07:24

Nesouvisí problém s admin/non-admin kontextem procesu? Více například ve vlákně http://forum.altap.cz/viewtopic.php?t=5550

Petyas
Posts: 30
Joined: 27 Jun 2006, 09:00

Re: PB 75/79 x64 Zobrazení síťových jednotek na Windows 8

Post by Petyas » 04 May 2012, 07:59

Salamandra spouštím s Admin právy (v titulku mám Adminstrator v závorce), takže v tomhle problém nebude. Možná spíše UAC. Ve Windows 8 se nedá úplně zakázat UAC, tak jako ve Windows 7, takže jej mám alespoň nastaveno na nejnižší hodnotu.

Petyas
Posts: 30
Joined: 27 Jun 2006, 09:00

Re: PB 75/79 x64 Zobrazení síťových jednotek na Windows 8

Post by Petyas » 04 May 2012, 08:01

Verze 2.54 zobrazuje síťové jednotky zcela bez problémů. Dokonce i bez Admin práv ;-)

Petr Solin
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 1110
Joined: 08 Dec 2005, 09:13
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: PB 75/79 x64 Zobrazení síťových jednotek na Windows 8

Post by Petr Solin » 04 May 2012, 09:13

Možná to nevypadá logicky, ale chová se to následovně. Disky mapované bez eskalace (bez "as admin") nejsou v eskalovaných aplikacích viditelné. Zkuste např. "cmd.exe" spustit "Run as administrator" a na mapovaný disk se také nedostanete.

Řešením je podpora UAC a spouštění Salamandera bez eskalace (bez "as admin"). Na podpoře UAC právě pracujeme.

Mám tu Win8 x64 CP a toto píšou při pokusu o kopírování z mapovaného disku do C:\Program Files v Exploreru:
netdrv.png
netdrv.png (15.72 KiB) Viewed 6879 times
Důvodem je eskalace kopírování díky níž kopírování nevidí mapovaný disk. Mám dojem, že se to celé moc nepovedlo. :)

Petyas
Posts: 30
Joined: 27 Jun 2006, 09:00

Re: PB 75/79 x64 Zobrazení síťových jednotek na Windows 8

Post by Petyas » 04 May 2012, 09:31

Máte úplnou pravdu. Pokud spustím Salamandera bez Adminstrator práv, tak diskové jednotky vidím a jsem schopen s něma pracovat. Stejně jako jak jste psal ohledně té command line. To je opravdu divné. By mě zajímalo kde soudruzi z Microsoftu udělali chybu :D

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5196
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: PB 75/79 x64 Zobrazení síťových jednotek na Windows 8

Post by Jan Rysavy » 04 May 2012, 12:16

Celé UAC je "vypras", tam se stala chyba...

Post Reply