Ikona síťového disku na panelu jednotek

Zde můžete volně diskutovat o programu Altap Salamander. Ptejte se, odpovídejte a vyjadřujte své názory. Prosíme, nevkládejte sem hlášení problémů či návrhy na nové funkce.
User avatar
tukanos
Posts: 267
Joined: 21 Dec 2005, 19:14

Re: Ikona síťového disku na panelu jednotek

Post by tukanos » 14 Feb 2019, 10:17

Gtein wrote:
12 Feb 2019, 16:36
A jak ho tedy správně namapovat?
Zkuste to přes příkazový řádek (cmd.exe):

Code: Select all

net use z: \\<server>\<nazev sdilene slozky> /user:<uzivatel> <heslo> /persistent:Yes
Vysvětlivky:

net use - vytváří mapování
z: - písmeno na které se mapuje
\\<server>\<nazev sdilene slozky> --síťová cesta
/user:<uzivatel> <heslo> -- uzivetelské jméno a heslo (pokud žádné nemáte můžete vynechat)
/persistent:Yes -- vytvoří trvalé mapování, které bude přítomno i po přihlášení

User avatar
Gtein
Translator
Translator
Posts: 65
Joined: 08 Mar 2009, 09:15
Contact:

Re: Ikona síťového disku na panelu jednotek

Post by Gtein » 15 Feb 2019, 09:17

Tak to taky nepomohlo po ukončení Salamandera vypnutí PC a odpojení MMC od sítě se ikona toho disku zase v Salamanderu neobjevila.

User avatar
tukanos
Posts: 267
Joined: 21 Dec 2005, 19:14

Re: Ikona síťového disku na panelu jednotek

Post by tukanos » 15 Feb 2019, 16:25

Gtein wrote:
15 Feb 2019, 09:17
Tak to taky nepomohlo po ukončení Salamandera vypnutí PC a odpojení MMC od sítě se ikona toho disku zase v Salamanderu neobjevila.
Hmm zvláštní. Já mám Win10 a disky mám pravidelně odpojené, když nejsem na VPN. Když se připojím na VPN stačí v salamandru kliknout a disk se připojí. Jediné co mě dál napadá nějaký problém s registry.

User avatar
tukanos
Posts: 267
Joined: 21 Dec 2005, 19:14

Re: Ikona síťového disku na panelu jednotek

Post by tukanos » 18 Feb 2019, 11:59

Gtein wrote:
15 Feb 2019, 09:17
Tak to taky nepomohlo po ukončení Salamandera vypnutí PC a odpojení MMC od sítě se ikona toho disku zase v Salamanderu neobjevila.
Napadla mě ještě obezlička. Při startu systému dát skript s mapováním do task scheduleru - trigger at startupa a dát delayed start třeba o 2-5min. Aby se mapování, vždy nahodilo znova po startu systému. A zaškrtnout checkbox "run with highest privileges" a ten scheduled task běžel uživatelem SYSTEM

Post Reply