Nastavení uložené na webu

Vítáme všechny návrhy na nové funkce a vylepšení programu Altap Salamander. Pro každý návrh prosím vytvořte samostatný příspěvek.
stepand76
Plugin Developer
Plugin Developer

Nastavení uložené na webu

Post by stepand76 »

V souvislosti s vláknem Synchronizace nastavení mezi instancemi Salamanderu mě napadla nová funkce: Mít možnot uložit nastavení na serveru a v případě potřeby konfiguraci aktualizovat (stáhnout). Všiml jsem si toho u svého oblíbeného IDE (http://www.jetbrains.com/idea/index.html). Na jejich webu si každý uživatel si může založit profil a v něm libovolné množství konfigurací. V IDE si pak zvolí, kterou konfiguraci chce používat a ona se mu stáhne. Báječné. Zvláště pokud pracujete na více strojích/instancích OS.

Možná by pro to mohl vzniknout nějaký plugin, záleží jak by se k tomu Altap postavil, zda (a jak) by byl ochoten řešit serverovou stranu. Klientskou (plugin) bych klidně udělal pokud by mě někdo hodně prosil.
Jan Patera
Plugin Developer
Plugin Developer

Re: Nastavení uložené na webu

Post by Jan Patera »

stepand76 wrote:Mít možnot uložit nastavení na serveru a v případě potřeby konfiguraci aktualizovat (stáhnout). Možná by pro to mohl vzniknout nějaký plugin, záleží jak by se k tomu Altap postavil, zda (a jak) by byl ochoten řešit serverovou stranu. Klientskou (plugin) bych klidně udělal pokud by mě někdo hodně prosil.
Obavam se, ze by tohle vyuzil malinky zlomek promile uzivatelu, proto bych tim Altap nezatezoval. Uz jen prosta diskuse tady na forech o tom, co a jak (ne)ukladat do registry/disk je IMHO docela dlouha a uz vysilujici.
stepand76
Plugin Developer
Plugin Developer

Re: Nastavení uložené na webu

Post by stepand76 »

Jan Patera wrote:Obavam se, ze by tohle vyuzil malinky zlomek promile uzivatelu, proto bych tim Altap nezatezoval. Uz jen prosta diskuse tady na forech o tom, co a jak (ne)ukladat do registry/disk je IMHO docela dlouha a uz vysilujici.
To je pravda. Nikde jsem taky netvrdil, že to od Altapu očekávám. Je to spíš námět (a toto fórum je to správné úložiště pro náměty). Pokud se do toho někdo pustí, budu mu fandit a rád v tom pomohu.
Post Reply