ino wrote:Mám to - může za to systémová lišta od widowsu. Když ji mám nahoře, tak se okno DM posouvá nad okno AS. Je-li dole, tak je to ok. Je-li vlevo, tak okno DM ujede doleva. Je tedy ignorována šířka system baru.
Děkuji,
ino, za super detektivní práci a za nakopnutí. U
GetWindowPlacement() to nepíší, ale u struktury
WINDOWPLACEMENT, kterou funkce vrací, je zmínka, že jsou souřadnice vztažené na pracovní plochu a ne na obrazovku. Pokud byl
Taskbar dole, pak souřadnice [0,0] plochy odpovídala souřadnici [0,0] obrazovky. Při umístění
Taskbaru vlevo nebo nahoru se souřadnice posunuly a vznikla chyba. Bude opraveno v
1.0
Jan Rysavy wrote:Jinak bych se chtěl zeptat, čím se řídí barvy polštářků? Jsou z nějaké ručně vybrané palety nebo jde o algoritmus?
Barvy jsou teď generovány jednoduchým algoritmem, který je generuje na základě přípony (první tři znaky přípony definují jednotlivé R, G a B složky barvy => EXE =
RGB(36, 207, 36)). Výběr způsobu generování barev je jedna z věcí, která bude v budoucnu přidána - asi verze
1.2 nebo
1.3. Co však více ovlivňuje výsledný pocit z barev je design polštářků, kde ten současný obsahuje hodně černé. Mám druhý návrh, který generuje jiný
tvar a pastelové barvy, ale mé přítelkyni se nelíbí
Poznámka: Nic jako
podkladová barva neexistuje - černé pozadí úvodního načítání s barvou polštářků nesouvisí
Petr Solin wrote:Jeste "detail": pro prijemne pouziti z mysi mi chybi toolbarka s tlacitkem Back (to same jako klavesa Backspace).
Už mi taky chybí

Bojím se ale, že se to brzy na pořad dne nedostane (je třeba udělat tlačítko, nakreslit ikonu, ošetřit vstup...) Tipuji verze
1.3
Poznámka: Možná stihnu do
1.0 přidat podporu tlačítka
Back, které některé myši mají.
Petr Solin wrote:Druha vec u klavesky: kdyz otevru okno DiskMap, musim nejprve kliknout na nejakou polozku a az pak zacnou fungovat sipky z klavesky, to mi prijde zbytecne krkolomne, navrhuju proste pri prvni sipce vybrat prvni polozku na obrazovce.
Uvodni okenko je tez cool. Jeste bych asi pridal nejaky krizek nebo tlacitko Cancel + pripadne hint na ESC, kdyz uz to nacitani jde prerusit, tak at to neni tajna funkce (vim, ze tou dobou funguje menu, ale obavam se, ze to uzivatele nenapadne jit hledat do menu, na druhou stranu ESC asi zkusi zmacknout leckdo).
Souhlas, oba body budou ve verzi
1.0 opravené. (Doplněný text o
Esc a na prázdnou obrazovku pak o
Ctrl+R nebo
F5)
Petr Solin wrote:K tomu zminenemu problemu, ze nejde zkracovat v Directory Line nad adresar, pro ktery byla DiskMap otevrena: resenim by asi bylo nabidnout v tom pripade nacteni te cesty (chapu, ze okamzite ukazat nejde, kdyz nemas data).
Budu muset rozmyslet úpravu Directory Line. Už teď jsem zápasil s výběrem barev pro označování myší. Pokud toto vznikne, bude třeba aby se cesta zvýraznila jinou barvou, aby bylo jasné, že nastane jiná operace. Další problém je s tooltipem, který pro nadřazené složky nemůže obsahovat počet souborů a složek. Bez klikání přes Directory Line možná v
1.1 nebo
1.2
Petr Solin wrote:Dalsi mozne zlepseni by bylo pridat ikonu do Directory Line v pripade, ze je neprazdny Log, aneb vic propagovat, ze se neco tak uplne nepovedlo. Treba za velikost, uplne vpravo. Ve Findu ta ikona jeste blika, to by bylo asi zajimave, ale nevidim to vubec jako nutnost, tady ty chyby asi nejsou zase az tak dulezite.
Log Window potřebuje trochu vylepšit (třeba ho čekají tlačítka
Close a
Focus in Panel) a při tom dodám i ikonu. Bohužel to zatím nepovažuji za moc důležité, takže až někdy kolem verze
1.5