Kategorie pro adresare

Vítáme všechny návrhy na nové funkce a vylepšení programu Altap Salamander. Pro každý návrh prosím vytvořte samostatný příspěvek.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

cincura.net wrote:Nechapu proc me napadas, ale to je tva vec. Vypada to, ze kdyz neco potrebujes, tak to jsem dobrej - otestovani atp. Ale jinak ...
Jirko, to co děláš je čistě dobrovolná věc. Někdy nás těší tvoje pomoc, jindy nás štve tvé popichování, OT příspěvky a flamy. Skutečně tě nenutíme je sem psát, šetři náš i svůj čas.
zarevak
Plugin Developer
Plugin Developer

Navrat k tematu a reseni pomoci Junction points

Post by zarevak »

Dobrý den,
také bych uvítal nějakým způsob, jak tohle řešit (osobně bych to použil u filmů, kde mám složku obsahující všechny filmy a pak bych si udělal podsložky podle roků, země vzniku, mého hodnocení, ...)

Napadlo mne řešení, které ve Win2k a WinXP na NTFS5 již je: Junction Points :-D
přes ně lze do adresáře "vložit" obsah jiného adresáře odjinud, že pak funguje vše, co potřebujete a soubory na disku jsou jen jednou. Problém však je, že toto není nikým pořádně na Windows podporováno (i když hard a softlinky na UNIXu jsou jedny z nejzákladnějších vecí)
Osobně pro vytváření Junction Pointů používám Junction Link Magic, jenže ten není moc user friendly. V SS se takové adresáře zobrazí se šipčičkou zástupce; v Exploreru na první pohled odlišitelné nejsou. Vytvářet však nové Junction Pointy v SS nelze :-( - na toto tu už myslím vlákno je

Něco málo k Junction Pointům:
- prázdný adresář lze převést na Junction Point do jiného adresáře (i na jínem disku, či síti)
- všechny Junction Pointy se transparentně chovají jako adresáře
--> nebezpečí nastává, pokud se takovýto adresář pokusíte smazat - SS automaticky nejdřív maže obsah adresáře a pak až vlastní adresář a to i v případě Junction Pointů!! - kvůli tomuto asi vytvořím speciální vlákno...

- lze vytvořit podobný link i k souboru, ale to nepoužívám a nemám s tím zkušenosti. Každý soubor si zde pamatuje počet referencí a maže se v případě, kdy je smazán všude
zarevak
Plugin Developer
Plugin Developer

Doplnění

Post by zarevak »

Vlákna, která se daného tématu týkají:
Deleting a NTFS hardlink/junction [Anglicky]
- o mazázní Junction Linků. Altap slibuje, že místo mazání se provede Unlink. Děkuji!

Full linkovanie na NTFS - "Junction point"
- toto vlákno zatím umřelo. V SS mi však chybí možnost Junction Pointy spravovat (vytvářet, prohlížet [Junction Point fyzicky obsahuje adresu někam jinam - prohlížet = vědět, kam link vede], upravovat [pokud přesunete cíl, je třeba RUČNĚ změnit všechny tyto linky - jednodušší změnit než zrušit a vytvářet znovu]) a to by IMHO mělo být tématem tohoto vlákna
Post Reply