Jan Rysavy wrote:Jaký alibismus? Pouze konstatuji, že podpora pro Unicode nebude ve verzi 3.0, protože to není v našich silách.
Přiznávám, že my tyto prostředky zkrátka nemáme.
Ja myslim, ze toto byla chyba v rozhodovani. Melo se na tom zacit mnohem drive a mit plan jak tento vydaj zpetne kompenzovat konkurencni vyhodou.
A podle me, 6 mesicu nejni dlouha doba na takovyto druh app. Pokud by byla jeste vytvorena komunita overenych beta-testeru, muze to byt velmi produktivni (a treba tydenni buildy)
cincura.net wrote:Ja myslim, ze toto byla chyba v rozhodovani. Melo se na tom zacit mnohem drive a mit plan jak tento vydaj zpetne kompenzovat konkurencni vyhodou.
Tohle je úplně off-topic. Podobných chyb jsme během vývoje Salamandera udělali hromadu. Klíčové je: JAK Z TOHO VEN.
cincura.net wrote:A podle me, 6 mesicu nejni dlouha doba na takovyto druh app. Pokud by byla jeste vytvorena komunita overenych beta-testeru, muze to byt velmi produktivni (a treba tydenni buildy)
Tento čas/prostředky pro verzi 3.0 nemáme, protože musíme uživatelům dodat některé snadno napsatelné a dlouho očekávané funkce (procházení sítě v panelu, měření rychlosti, ...).
Myslim, ze s tim nikdo nepomuze pokud nevidi dovnitr. Mozna pro zacatek zacit podporovat Unicode v nejzakladnejsich vecech a pak pridavat. To by mohla byt cesta.
cincura.net wrote:Myslim, ze s tim nikdo nepomuze pokud nevidi dovnitr. Mozna pro zacatek zacit podporovat Unicode v nejzakladnejsich vecech a pak pridavat. To by mohla byt cesta.
Špatně jsem se vyjádřil. My nepotřebujeme od nikoho poradit, jak problém řešit. Umíme to, pouze na to ve verzi 3.0 nemáme čas/prostředky.
cincura.net wrote:
Mozna pro zacatek zacit podporovat Unicode v nejzakladnejsich vecech a pak pridavat. To by mohla byt cesta.
Ne, to je rozhodne spatna cesta. To je cesta TC. Na teto ceste pak uz nebude nikdo vedet, co uz funguje v Unicode a co jeste ne. Spravna cesta je prepis. Castecne naportovanou/prepsanou aplikaci nelze spustit, protoze je neslinkovatelna a de facto ani neprelozitelna.
Nastavit #define _UNICODE a srotit a srotit, dokud existuji varovani a chyby o nekompatibilnich retezcovych typech.
cincura.net wrote:Ja myslim, ze toto byla chyba v rozhodovani. Melo se na tom zacit mnohem drive a mit plan jak tento vydaj zpetne kompenzovat konkurencni vyhodou.
Ja bych byt tebou v tom hodnoceni nebyl tak ukvapeny, pokud neznam vsechny okolnosti. Jen pro zamysleni nadhodim treba to, ze "mnohem drive" pouzivalo Salamandera mnohem vic lidi na W95/98, ktere o unicode ani neslysely. Pokud bychom problem s jazyky resili "mnohem drive", patrne ted interne pouzivame multibyte (MBCS), a diky jeho nedostatkum a komplikovanosti by mel Salamander asi tak polovinu funkci, nez ma ted.
Nema cenu ted hodnotit co bylo nebo nebylo spatne rozhodnuto. Potreba prechodu na Unicode je znama a bude se resit, jen jsme chteli zduvodnit proc ne hned.
Tomas Kopal wrote:Potreba prechodu na Unicode je znama a bude se resit, jen jsme chteli zduvodnit proc ne hned.
Jasny. Uz mlcim (chtel jsem jen - i pro ostatni - trochu nad problem podiskutovat).
(pro me konkretne to je jedno, ja bych to nejvice vyuzil v F3 (a i tady to zvladnu rozkodovat v hlave), jinak je mi to jedno, nepracuju s tak mnoha soubory s non-US-ASCII jmeny, a kdyz uz, commandlajna to jisti)
Jan Patera wrote:Ja jsem to chtel udelat zadarmo alespon pro SDK. (Edit: nekde se zacit musi. Chapu, ze hori viewer, ale to bude nejnarocnejsi cast. Vim, o cem mluvim. Uz jsem jednu (rozsahlejsi) aplikaci do Unicode/dvoji kompilovatelnosti naportoval) Byl jsem Altapem odmitnut.
Honzo, nepřipadá mi moc fér zde na fóru propírat věc, kterou jsme interně dlouhodobě diskutovali a ja jí považuji za uzavřenou. Tvou nabídku jsme odmítli, protože se jednalo pouze o jeden maličký krůček, který by nám navíc zkomplikoval život. My zkrátka potřebujeme robustní implementaci Unicode (UTF-16) včetně surrogates, což znamená kompletní revizi 20MB C++ kódu. Pokud máš pocit nějaké křivdy, navrhuji to probrat opět interně emailem. V opačném připadě tvůj příspěvek nechápu.
A jak casove narocna by byla podpora UNICODE *jen* pro kopirovani stromu souboruu ? Neverim, ze vic nez 1 mesic, vcetne testovani.