[quote="merlin"]Sam jsem se snazil nejakeho slusneho spravce souboru pro linux najit (pro X-ka), ale neuspesne. Domnivam se, ze je to asi nejvetsi ostuda linuxove komunity a po pravde, skutecne nechapu, ze zadny slusny filemanager neexistuje.
[/quote]
ja napriklad velmi vyuzivam Krusader - http://www.krusader.org/
Servant Salamander pod Linux
-
Pouzivam hlavne Krusader (je to dost o zvyk, ale tak jak AS me k srdci neprirostl), AS (pres Wine) a pak Nautilus a Konqueror (gnome a KDE "pruzkumnici). Vse ma sve nevyhody.Wheder wrote:ja napriklad velmi vyuzivam Krusader - http://www.krusader.org/
Prace s AS zustava pomalu poslední operace, kvuli ktere reloguji zpet na WinXP (z Ubuntu).
Re: Servant Salamander pod Linux
AS je poslednim Win programem, ktery stale pouzivam pod Linuxem (ubuntu).
Konkretne jsem zatim narazil jen na tyto nedostatky:
- nezobrazovani ikonek (ani dle "asociovanych" programu, ani ikonky obsazene ve vlastnich souborech)
- neotevirani souboru primo z AS (pravdep. chybi asociace na pouzivane programy) - lze pouzit jen zabudovane pluginy
- rozdilne cesty (nepouzitelnost Alt+Ins a Ctrl+G zejm. pro opacna lomitka)
- nerozpoznani pevnych/symbolickych linku (to mi vadi asi nejvice, neb Ctrl+Shift+F10 je prave tou "owerkill feature", pro kterou jsem zustal u AS) - zapocitava to do "plochy" i vsechny odkazovane adresare/soubory
Konkretne jsem zatim narazil jen na tyto nedostatky:
- nezobrazovani ikonek (ani dle "asociovanych" programu, ani ikonky obsazene ve vlastnich souborech)
- neotevirani souboru primo z AS (pravdep. chybi asociace na pouzivane programy) - lze pouzit jen zabudovane pluginy
- rozdilne cesty (nepouzitelnost Alt+Ins a Ctrl+G zejm. pro opacna lomitka)
- nerozpoznani pevnych/symbolickych linku (to mi vadi asi nejvice, neb Ctrl+Shift+F10 je prave tou "owerkill feature", pro kterou jsem zustal u AS) - zapocitava to do "plochy" i vsechny odkazovane adresare/soubory