Kopírování do systémových složek ve windows Vista

Vítáme všechny návrhy na nové funkce a vylepšení programu Altap Salamander. Pro každý návrh prosím vytvořte samostatný příspěvek.
Marek

Kopírování do systémových složek ve windows Vista

Post by Marek »

Testováno v českých 64bit Vistách při zapnutém "Řízení uživatelských účtů".
Při kopírování do systémových složek (např. Program Files (x86) nebo Windows) nebo při vytváření nového souboru nebo složky, se objeví "Přístup odepřen".
Chování v Průzkumníku však je takové, že se objeví okno s informací, že pro dokončení akce (vytvoření složky nebo kopírování souboru) je nutné oprávnění správce. Potvrzení se provede tlačítkem Pokračovat.
Myslím, že tohle by mělo být doplněno i do Salamandera, je to plánováno?
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5229
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

Dobrý den, toto bude vyřešeno ve verzi Altap Salamander 2.52, kterou vydáme ještě letos. Více uvedeme tento týden v aktualizovaném přehledu Altap Roadmap.

Jedná se o zásadní zásah do jádra Salamandera, který bude vyžadovat řádné otestování ve formě beta verze. Je třeba vnitřně rozdělit Salamandera na dva procesy, jeden běžící s nízkým oprávněním uživatele a jeden eskalovaný po odmáčknutí zmíněné UAC hlášky.

Editace: zmena cisel verzi: 2.6 na 2.51, 2.7 na 2.52 a 2.8 na 2.53
KarelII
Posts: 31
Joined: 30 Jan 2006, 10:03

Post by KarelII »

Nedávno jsem si pořídil notebook s Vistama a zjistil že kvůli tomuhle musím občas použít Průzkumníka - jak potupné :cry: .

Jinak jestli jsem to někde nepřehlédnul, neuvažovalo se někdy o nějakém masivním (pro vývojáře pochopitelně nezávazně-orientačním) hlasování o tom, kterou feature v rámci roadmapu by uživatelé rádi viděli upřednostněnou před jinými? Pokud bych mohl konkrétně tohle nějak upřednostnit například před českou lokalizací (2.52), neváhal bych ani vteřinu – pochopitelně by to neprošlo, protože čeština je důležitější pro víc lidí, ale hlasování dostatečně velkého počtu lidí by třeba sem tam něco naznačilo.
User avatar
Ether
Posts: 1471
Joined: 10 May 2007, 16:08
Location: Czech Republic
Contact:

Post by Ether »

Z příspěvků ALTAP Teamu na tomto fóru chápu, že jako priority vidí právě podporu UAC a Unicode (obé souvisí s Vistou), zatímco o lokalizaci se dlouho nikdo nezmínil.
cincura.net
Posts: 593
Joined: 09 Dec 2005, 17:30
Location: a step further
Contact:

Post by cincura.net »

KarelII wrote:Jinak jestli jsem to někde nepřehlédnul, neuvažovalo se někdy o nějakém masivním (pro vývojáře pochopitelně nezávazně-orientačním) hlasování o tom, kterou feature v rámci roadmapu by uživatelé rádi viděli upřednostněnou před jinými? Pokud bych mohl konkrétně tohle nějak upřednostnit například před českou lokalizací (2.52), neváhal bych ani vteřinu – pochopitelně by to neprošlo, protože čeština je důležitější pro víc lidí, ale hlasování dostatečně velkého počtu lidí by třeba sem tam něco naznačilo.
Mozna by stalo za to i popremyslet, jestli by nektera fce nemohla byt vynucena za financni podpory (s moznsoti veto, ci pouze funkce s dostatecnym "ratingem").

Pozn.: V pripade diskuse, prosim moderatora o oddeleni vlakna.
Jiri {x2} Cincura
Raptor

Post by Raptor »

hehe, to zni jako by soucasne funkce byly zadarmo :-) Ono ani tak nejde o to co ma prioritu, jako spise o to, ze vyvoj AS jako takovy se vlece jako ospala zelva. Uz to tady v jinem threadu nekdo rekl nahlas a byl malem lyncovan, thread zamknut atd. Cili to nema cenu resit. Proste mozna v roce 2009 se neco stane a bude nova verze, co treba bude mit nejake nove features ;-)
cincura.net
Posts: 593
Joined: 09 Dec 2005, 17:30
Location: a step further
Contact:

Post by cincura.net »

Raptor wrote:hehe, to zni jako by soucasne funkce byly zadarmo :-)


Ja tim myslel, ze pokud nekdo chce funkci XYZ muze poslat xUSD a prispet/vynutit ji. Pokud napr. na UAC bude 1000USD "vybrano", bude do dalsi verze implementovana "hned" (na ukor neceho jineho). [Velmi zjednodusene to rikam]
Raptor wrote:Ono ani tak nejde o to co ma prioritu, jako spise o to, ze vyvoj AS jako takovy se vlece jako ospala zelva. Uz to tady v jinem threadu nekdo rekl nahlas a byl malem lyncovan, thread zamknut atd. Cili to nema cenu resit. Proste mozna v roce 2009 se neco stane a bude nova verze, co treba bude mit nejake nove features ;-)
Jo je pravda, ze vyvoj neni zrovna moc rychly - resp. release cycle je dost dlouhy. Nicmene vim, ze nektere fce nejde poustet ven nedodelane, pac pak kazdy prudi, a jsou to velka sousta, ktera nejsou udelat za par tydnu.
Avsak i kdyz se podiva clovek na roadmap, tak to porad nejak ujizdi (hodne). :(
Jiri {x2} Cincura
Post Reply