Při výskytu chyby na CD/DVD při kopírování souboru, kdy CD/DVD mechanika se slále pokouší soubor přečíst, ale žádná data se nepřenášejí, nelze tento proces pomoci "kopírovacího" dialogu v SS ukončit. Stisk libovolného jeho tlačítka nemá žádný efekt.
Standardní Windowsovský dialog pro kopírování tuto "zaseklou" operaci přeruší bez problému.
Ukončení zaseklé operace "kopírování"
-
- ALTAP Staff
Kopirovaci dialog jen posila signal, ze operace ma skoncit, pokud ale thread provadejici samotne kopirovani je zasekly v systemu (coz v tomto pripade je), nezbyva nez pockat az se operace zase rozbehne. Je prirozene mozne okamzite zavrit kopirovaci dialog, ale neprijde mi to rozumne vzhledem k tomu, ze operace proste jeste neskoncila (napr. jeste neni smazany cilovy soubor, ktery se nepodarilo nakopirovat, atp.).
No evidentně jste mě nepochopil. Pokud je na DVD chyba, potom by tato operace neskončila nikdy a tak dlouho se mi rozhodně čekat nechce
. Takže jediná možnost je vyndat DVD z mechaniky aby se kopírování v SS přerušilo. No a pokud kopíruji ze vzdálené mechaniky v jiné místnosti, je to nepříjemné. Při stejné chybě při kopírování pomocí standardního dialogu Windows se kopírováni tlačítkem Storno ukončí.

-
- ALTAP Staff
Pokud je na mediu chyba, mechanika nejdrive zkousi precist medium pomaleji, a pokud se ani tak cteni nepodari, objevi se chyba cteni (napr. "Data error (cyclic redundancy check). "). Pokud se vase mechanika chova jinak, zkuste si sehnat opravene ovladace.
Mozna je cely problem v tom, ze nemate dost trpelivosti, zkuste pockat dele nez obvykle (napr. az pet minut), treba zjistite ze to funguje tak, jak pisu.
Mozna je cely problem v tom, ze nemate dost trpelivosti, zkuste pockat dele nez obvykle (napr. az pet minut), treba zjistite ze to funguje tak, jak pisu.

Jste si jistý, že při zrušení operace ve Windows Exploreru nezmizí jen dialog a opravdu se operace ukončí?
Nezapomínejte také, že Explorer je součástí Windows a tak má teoreticky možnost nějakým nedokumentovaným způsobem zasahovat do jádra systému a operaci přerušit - toho SS nikdy dosáhnout nemůže. Zkuste, jak se v této situaci chovají jiné souborové manažery.
BTW: Z dob, kdy jsem používal Explorer si vybavuju, že Explorer se moc nesnažil data z poškozených médií přečíst a prostě skončil chybou. Použitím jihého programu (třeba Windows Commandera) a několika-násobného Retry se mi pak mnohdy soubor nakonec přečíst podařilo. V tomhle ohledu bych zas mohl říkat o Exploreru, že má nedotaženou implementaci
Nezapomínejte také, že Explorer je součástí Windows a tak má teoreticky možnost nějakým nedokumentovaným způsobem zasahovat do jádra systému a operaci přerušit - toho SS nikdy dosáhnout nemůže. Zkuste, jak se v této situaci chovají jiné souborové manažery.
BTW: Z dob, kdy jsem používal Explorer si vybavuju, že Explorer se moc nesnažil data z poškozených médií přečíst a prostě skončil chybou. Použitím jihého programu (třeba Windows Commandera) a několika-násobného Retry se mi pak mnohdy soubor nakonec přečíst podařilo. V tomhle ohledu bych zas mohl říkat o Exploreru, že má nedotaženou implementaci

-
- ALTAP Staff
Ano, máte pravdu, že ve Windows (testoval jsem XP, CD jsem "poškodil" pomocí namalování teček lihovou fixou) se Průzkumník chová tak, že po kliknutí na tlačítko Storno okno operace zmizí. Operace však probíhá dál, což lze snadno ověřit například ze Salamandera, kde vidíte, že cílový soubor nezmizel, jak by správně po kliknutí na tlačítko Storno měl. Zároveň nelze v panelu otevřít zdrojový disk. Po určité době (minuty) operace na pozadí doběhne a soubor se smaže.Denis wrote:Nicméně nepopiratelný fakt je ten, že ve Windows tato funkčnost existuje, takže mě jen trochu zarazilo, že SS si s tím nedokáže poradit.
Naše řešení mi připadá průhlednější: přepnete se z okna operace zpět do Salamandera a je jasné, proč je na cílové cestě stále soubor a není možné jej smazat (operace stále probíhá).
Zkusil jsem Total Commander 7b1 a chová se hůř než Salamander, protože se není možné dostat ani do hlavního okna (nefunguje tlačítko Background a okno operace je modální).
Všimněte si, jak se chová hlavní okno Salamandera v době, kdy se snaží v panelu zobrazit obsah takto "zakouslého" CD disku. Po chvilce zobrazí okénko s možností přerušit načítání klávesou Escape. Total Commander a Průzkumník se jednoduše přestanou překreslovat a nereagují, dokud operace nedoběhne (nevyprší timeout). To považuji za mnohem větší problém, protože k tomtu stavu často dochází na nespolehlivých nebo pomalých síťových cestách.
Poznámka na závěr: pokud nechete, abychom Vaše další příspěvky ignorovali nebo rovnou mazali, volte prosím příště méně konfrontační tón...
-
- ALTAP Staff
Stejný problém je diskutován v anglickém fóru: http://forum.altap.cz/viewtopic.php?t=2355