UNICODE

Vítáme všechny návrhy na nové funkce a vylepšení programu Altap Salamander. Pro každý návrh prosím vytvořte samostatný příspěvek.
mumajs
Posts: 19
Joined: 05 Aug 2014, 18:28

UNICODE

Post by mumajs »

Dobry den,

nevim zda mam hledat uz existujici topic a na ten navazat a nebo zalozit novy, je toho tady mraky s titulem unicode uz XXXX let, ale cilem meho je jedno... jak to vypada? Behem roku ze objevily hlasky ze uz premyslite nad ruznyma cestama (konrektne to byla reakce na mou otazku), ale pak v zari se zase objevila reakce na nekoho jineho ze jste jeste nezacali a zacinate. Je listopad a tak by me zajimalo jestli se muzeme neceho dockat. Salamander je opravdu velice rychly souborovy manazer oproti ostatnim, ale chybejici unicode je pruser. 80% casu musim byt v total commanderu, jenom tam kde on zklame a to je prace s vice jak 500+ souborama po siti pustim salamder a zastesknu si jak skvely je a jak ho nekdo nechal skvele zastaraly a skoro umrit.

Prosim o unicode podporu co nejdrive. MultiCommander, Freecommander, DoubleCommander, TotalCommander to vsechno jsou takove vystrely, ale unicode umi! Kdyz to zvladli oni tak proc ne vy?

Diky
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5229
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: UNICODE

Post by Jan Rysavy »

Dobrý den, konečně jsme se k tomu dostali a na Unicode podpoře pracujeme. Jakmile budeme mít alespoň část funkční, vydáme v rámci EAP testovací verzi.

Problém nikdy nebyl v tom, že bychom konverzi nezvládli, ale v potřebné časové investici.

Brzy vyjde také Altap Salamader 3.08, který bude obsahovat drobné opravy a vylepšení.
nocturneop15
Posts: 3
Joined: 27 Jun 2012, 14:10

Re: UNICODE

Post by nocturneop15 »

To je nejlepší zpráva za celé roky! Zrovna včera jsem se skřípěním zubů upgradoval TCMD na v.9, který potřebuju jen kvůli podpoře unicode - tak mě napadlo zabrousit i sem, jesti se ledy neprolomily.
Já osobně si po uvolnění unicode verze kupuju novou licenci a starou zahazuji, to si pište...
darilek
Posts: 49
Joined: 29 Dec 2005, 10:28
Contact:

Re: UNICODE

Post by darilek »

Dobrý den pane Ryšavý, a jaké máte plány s licencí? Bude Salamander s podprou Unicode vydán jako nová majoritní verze (4.x), tj. zřejmě potřeba nové licence nebo to bude "jen větší" upgrade (3.x)?
-=:|MaD|:=-
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5229
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: UNICODE

Post by Jan Rysavy »

Dobrý den, díky za dotaz. Ve verzi 3.x plánujeme vydávat záplaty bezpečnostních děr, případně menší úpravy a vylepšení. Příkladem bude verze 3.08, kterou právě dokončujeme.

Větší práce, které budou vyžadovat otestování v EAP a Beta verzích, plánujeme do verze 4. Zatím jsme cenovou politiku pro upgrade na verzi 4 neřešili. Jakmile budeme mít venku funkční HiDPI / Unicode preview verzi, budeme mít jasnou představu o časové náročnosti a tuto otázku vyřešíme.

Poměrně férový nám přišel model, který jsme použili v případě upgradu na verzi 3.0. Prodej verze 3.0 začal 1.5.2014 a pro 2.5 licence zakoupené po 1.1.2012 byl upgrade na verzi 3.0 zdarma. Pro ostatní byla cena za upgrade 50% z plné ceny.

Edit: verze 4 přinese změnu překladače a podporovaných verzí Windows. Pro běh bude vyžadovat minimálně Windows 7.
Trinom
Posts: 1
Joined: 27 Sep 2019, 18:18

Re: UNICODE

Post by Trinom »

Zdravíčko,
koukám, že vyšla nová verze 4 a podpora Unicode stále schází :cry:
User avatar
SelfMan
Posts: 1142
Joined: 05 Apr 2006, 20:51
Contact:

Re: UNICODE

Post by SelfMan »

Zdravim,
stacilo dat do vyhladavania slovo UNICODE a hned by bolo jasne ako sa veci maju.
Vyvoj Salamandra je momentalnze zastaveny. Programatori pracuju pre spolocnost FIne (vid reklama vlavo).
Doplnenie podpory pre UNICODE je velmi malo pravdepodobne.
Post Reply