Nekorektni chovani TAR pluginu

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
Guest

Nekorektni chovani TAR pluginu

Post by Guest »

Narazil jsem na drobnou chybku (spis feature) pri pouzivani pluginu na prohlizeni archivu .tar.gz, ktere neobsahuji zadny soubor (vytvari se mi v Linuxu jako inkrementalni zaloha, obykla delka 45B, mohu poslat, bude-li treba). Takovy archiv se v SS jevi jako archiv se souborem delky 10420 Bytes, ktery po vybaleni obsahuje same nuly.
Da se s tim zit, ale treba zrovna budete mit chvilku to vyresit...
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5229
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

Pošlete mi prosím příklad takového archivu na jan.rysavy@altap.cz.

Děkujeme.
Tomas Kopal
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 132
Joined: 07 Dec 2005, 23:01
Location: Prague, Czech Republic
Contact:

Post by Tomas Kopal »

Konecne jsem se dostal k tomu podivat se na tento problem, omlouvam se ze tak pozde.
Tar plugin v soucasnosti dela detekci archivu podle obsahu. V tomto pripade detekuje ze jde o gzip archiv a pak zkouma obsah. Obsah je blok plny nul, coz neni znamy format (jde o blok ktery tar pouziva k oddeleni souboru, chybi jakakoliv hlavicka identifikujici tar format). Povazuji za chybu (nebo alespon nelogicnost) programu tar ze takove archivy vytvari a nevidim rozumny zpusob, jak na to v pluginu reagovat lepe.
Pri testech jsem objevil jeste jednu vec. Pokud tar nenalezne zadny soubor k zabaleni, vytvori zminovany "prazdny" archiv, ale zaroven zahlasi chybu a nastavi error code na 2 (promenna $?). Doporucuji zmenit vas backup script tak, aby tuto chybu detekoval a prazdny archiv smazal (obecne detekce chyby pri vytvareni archivu a notifikace administratora v pripade chyby neni spatna vec ;-). Predejdete tim napriklad problemum s neuplnou zalohou pokud se vam zaplni cilovy disk).
Post Reply