PB79 x64 po startu dělá něco na pozadí?

Vyzkoušejte poslední uveřejněnou vývojovou verzi. Otestujte novinky a opravy chyb ještě před vydáním beta verze. Diskutujte zde o vlastnostech a problémech této Preview Build verze.
Forum rules
Pravidla toho diskuzního fóra jsou k dispozici zde. Navíc prosím dodržujte následující body:
1. Berte prosím na vědomí, že Preview Build verze Salamandera a pluginů mohou obsahovat závažné chyby. Nepoužívejte je v produkčním prostředí.
2. Veškeré chyby, případně připomínky k Preview Build verzím prosím vkládejte do této sekce fóra.
3. Každé nové vlákno označte zkratkou PB a číslem Preview Build verze, například "PB22: neaktivní panel pod kurzorem myši neroluje při naklápění kolečka".
User avatar
MartinS
Posts: 106
Joined: 04 May 2006, 19:48
Location: Brno, Moravia

PB79 x64 po startu dělá něco na pozadí?

Post by MartinS » 27 Apr 2012, 21:11

Po spuštění AS mám nyní asi 5 vteřin kurzor myši ve stavu "práce na pozadí". Verze 2.54 to nedělá a PB75 to (asi) taky nedělal. Program jde samozřejmě normálně používat, ale vyvolává to nepříjemný pocit, že AS něco dělá a já musím počkat :-)

Win7Pro 64 CZ


Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5196
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: PB79 x64 po startu dělá něco na pozadí?

Post by Jan Rysavy » 28 Apr 2012, 00:52

Zlobí také x86 verze PB79?
Můžete se prosím podívat do správce úloh, kolik paměti x86 i x64 proces salamand.exe zabírá po té, co práce na pozadí doběhne?

User avatar
MartinS
Posts: 106
Joined: 04 May 2006, 19:48
Location: Brno, Moravia

Re: PB79 x64 po startu dělá něco na pozadí?

Post by MartinS » 28 Apr 2012, 10:41

Ano, x86 verze se chová stejně. Nemám pocit, že by se paměť při probíhání práce na pozadí zvětšovala.

3.0x64: Pracovní sada: 21 760kB
3.0x86: Pracovní sada: 19 264kB

Při porovnání chování AS2.54 a AS3.0 v ProcessMonitoru je čas práce i rozsah načítaných informací z disku a registrů přibližně stejný. Připadá mi, že kurzor "práce na pozadí" je vidět ještě několik vteřin potom, co doběhnou věci co vidím v ProcessMonitoru.

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5196
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: PB79 x64 po startu dělá něco na pozadí?

Post by Jan Rysavy » 28 Apr 2012, 21:12

To je hodně zvláštní. Nic nového jsme v tomto směru nezavedli. Jen jsme vyjmuli generování minidumpu (po pádu) do watchdog aplikace salmon.exe. To ale nebude tento případ, protože Vám Salamander nepadá a navíc byste viděl okno Altap Salamander Bug Reporter.

Hlava
Posts: 55
Joined: 23 Sep 2006, 12:57
Location: Praha

Re: PB79 x64 po startu dělá něco na pozadí?

Post by Hlava » 01 Nov 2012, 08:28

Můžu potvrdit, proto jsem se zas po dlouhé době přihlásil na fórum.

W7 x64, AS 3.0 beta 1 (PB87 1 x64)
Po prvním spuštění Salamanderu po zapnutí PC se asi 5-6 sekund zobrazuje úvodní obrazovka.
Při dalších spuštěních to už nedělá. Až zas po restartu.

Předchozí verze (2.54?) to nedělala.

Raptor

Re: PB79 x64 po startu dělá něco na pozadí?

Post by Raptor » 01 Nov 2012, 21:25

Stavalo se mi to casto, pokud jsem vypl AS s nejakou sitovou cestou a on si v registru pamatoval tuto cestu. Pak se snazil na ni neco overovat.

Hlava
Posts: 55
Joined: 23 Sep 2006, 12:57
Location: Praha

Re: PB79 x64 po startu dělá něco na pozadí?

Post by Hlava » 02 Nov 2012, 13:13

Nepoužívám síťové cesty.
Jediné co používám je, že jeden z disků je kryptovaný přes TrueCrypt.
Odkazy z Uživatelské nabídky AS na tento disk odkazují.
Stejně tak na něj odkazují Adresářové zkratky.

Pokud se vypne zobrazování úvodní obrazovky, tak stejně těch 5-6 sekund čeká s "čekacím kolečkem" Win7.

AS 2.54 toto nedělal.

Hlava
Posts: 55
Joined: 23 Sep 2006, 12:57
Location: Praha

Re: PB79 x64 po startu dělá něco na pozadí?

Post by Hlava » 03 Dec 2012, 08:41

AS Beta 1 x64 dělá stále to samé.
Po prvním spuštění prodleva cca 6-7 sekund.
Při dalších spouštěních se spustí oamžitě.

User avatar
SelfMan
Posts: 960
Joined: 05 Apr 2006, 20:51
Contact:

Re: PB79 x64 po startu dělá něco na pozadí?

Post by SelfMan » 03 Dec 2012, 08:48

A co to spravi po pridani AS do zoznamu aplikacii vylucenych zo skenovania antivirom?

Petr Solin
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 1110
Joined: 08 Dec 2005, 09:13
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: PB79 x64 po startu dělá něco na pozadí?

Post by Petr Solin » 03 Dec 2012, 08:54

To zpozdění by mohly mít na svědomí ikony pro uživatelskou nabídku, které se načítají při startu Salamandera. Zkuste je z nabídky smazat, jestli ta prodleva nezmizí. Pokud je to ikonami, mělo by stačit vybrat položkám nabídky ikony z lokálního disku (třeba ze systému).

User avatar
MartinS
Posts: 106
Joined: 04 May 2006, 19:48
Location: Brno, Moravia

Re: PB79 x64 po startu dělá něco na pozadí?

Post by MartinS » 03 Dec 2012, 12:28

Petr Solin wrote:To zpozdění by mohly mít na svědomí ikony pro uživatelskou nabídku, které se načítají při startu Salamandera. Zkuste je z nabídky smazat, jestli ta prodleva nezmizí. Pokud je to ikonami, mělo by stačit vybrat položkám nabídky ikony z lokálního disku (třeba ze systému).
V mém případě to tím nebude - ikony se načítají z lokálního disku. Ale hlavně jsem se díval pomocí Process Monitoru a Salamander skončí s načítáním souborů v panelu a pak už nic - žádné čtení z disku nebo registrů, a přece zobrazuje kurzor práce na pozadí. Navíc se to děje při každém spuštění.

Není možné vyjet nějaký DEBUG toho, co AS dělá od okamžiku plného naběhnutí do změny ikony?

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5196
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: PB79 x64 po startu dělá něco na pozadí?

Post by Jan Rysavy » 03 Dec 2012, 15:49

Problém nalezen a opraven. Salmon.exe - nový watchdog, který se stará o out of process generování bug reportů při pádu Altap Salamandera, neobsahoval message loop, což se Windows nelíbilo. Nově pumpuje zprávy a to problém řeší. Jiné možné řešení by byla jeho konverze na konzolovou aplikaci.

Díky moc za informaci o problému, zlobilo mi to tu, ale přehlížel jsem to. Provozní slepota.

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5196
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: PB79 x64 po startu dělá něco na pozadí?

Post by Jan Rysavy » 04 Apr 2013, 08:39


Post Reply