Skartování souboru - nelze správně přerušit

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
User avatar
zarevak
Plugin Developer
Plugin Developer
Posts: 789
Joined: 04 Feb 2006, 16:49
Location: Prague, Czech Republic

Skartování souboru - nelze správně přerušit

Post by zarevak »

Dobrý den,
je to nějaký pátek, co jsem tu psal naposledy, ale narazil jsem na nepříjemnou chybu s Encrypt pluginem:
1) Označil jsem složku obsahující mnoho souborů a dal ji skartovat DOD algoritmem.
2) Operace trvala příliš dlouho a tak jsem se rozhodl ji přerušit...
3) Ve vyběhnutém dialogu jsem zvolil, že chci dokončit aktuální soubor..
4) :( Skartace následně běží dál na všechny ostatní soubory ve složce, ale tlačítko Storno je zakázané a operaci nelze přetušit!

Můžete prosím opravit Encrypt plugin, aby při přerušení skartování dokončil aktální soubor a ne celou složku? Případně aby šlo přerušit skartování posledního souboru? Děkuji :)
User avatar
AD7
Posts: 566
Joined: 28 Jan 2006, 16:21

Re: Skartování souboru - nelze správně přerušit

Post by AD7 »

Pokiaľ sa problém vyrieši....

Používam program Eraser (http://eraser.heidi.ie/download.php), avšak staršiu portable versiu 5.8.8 vo Windows 7 x32 Slovak. K stiahnutiu tu - http://sourceforge.net/projects/eraser/ ... 205/5.8.8/

Mal som aj tú najnovšiu Eraser 6.0.9 ale tá bola stále v tray, čo sa mi nepáčilo. Teda aj keď som ju vypnut, aby sa program nebežal pri štarte Windows, tak hneď po prvom použití sa pridala ikonka do tray.

Vyššie spomínaný program mám ako ikonku v AS na lište užívateľských nabídek. Výhoda je v tom, že Eraser 5.8.8 (6.0.9) možno nastaviť tak aby mazal prvé a posledné dva kB zo súboru a premazal jeho názov. To mi v práci postačuje.

Používam to tak, že si spustím Eraser 5.8.8 na jeho plochu myšou dotiahnem súbory a adresáre, čo chcem zmazať, všetky vyberiem a dám štart. I veľa súborov takto trvá len chvíľku... :)

Samozrejme program umožňuje *spoľahlivo* vyčistiť všetky záznamy a prázdne miesto na disku, aj systémovom (odporúčam hneď po dokončení operácie reštart PC). Na staršom PC trvá takého premazanie zmazaných súborov a vyčistenie záznamov o súboroch na 120GB disku cca. 40 min. Dáta, ktoré sú na disku normálne uložené sú samozrejme nedotknuté.

Vymazanie súborov cez AS používam veľmi málo, ..len na malý jeden-dva súbory.
Post Reply