Vyvoj Unicode Vieweru

Podpora vývojářů nových pluginů, oznámení o nových pluginech nezávislých autorů a diskuse o nich.
Raptor

Vyvoj Unicode Vieweru

Post by Raptor »

Dovolim si hodit otazku do diskuze. Je tady dost zkusenych vyvojaru co uz maji za sebou ruzne pluginy pro AS. Zajimalo by mne, zda je nekdo schopen v nejakem realnem case vytvorit jednoduchy viewer, ktery dokaze jednoduse nacist a zobrazit text v UTF-8/16 pripadne v nem hledat. Nic vic. Cili jednoduchou nahradu aktualniho vieweru. Protoze vyvoj v tehle vetvi opravdu dlouho nepokracuje a vedou se debaty na tema "dokonaly unicode produkt", zajima mne, zda to nekdo zvladne sam. Necekam 100% podporu Unicode, spise takovy odrazovy mustek s dukazem ze to nebude az tak slozite. Takovy jednoduchy prohlizec v .Netu je naklepany za chvili a bude stacit v 99% pripadu, takze proste neverim ze v C++ je to problem. Pokud by nekdo takovy plugin dokazal a chtel udelat, klidne jsem ochotny nejakou castkou "prispet na pivo". Absence nemoznosti prohlizet a prohledavat unicode soubory u mne vede uz k tomu, ze pouzivam konkurencni produkty, coz uz je posledni moznost zda se.
User avatar
zarevak
Plugin Developer
Plugin Developer
Posts: 789
Joined: 04 Feb 2006, 16:49
Location: Prague, Czech Republic

Re: Vyvoj Unicode Vieweru

Post by zarevak »

Zdravím, sám jsem uvažoval o vytvoření takového pluginu, ale vzhledem ke všem problémům, které s tím souvisí a kvůli nedostatku času jsem se do ničeho nepustil.

Před pár dny mne zaujal screenshot aplikace FlexHex, která zobrazuje binární soubory se sloupcem v ANSI a se sloupcem v UCS-2 Unicode. Pravděpodobně by to mohlo sloužit jako inspirace, dokud nenarazíme na soubory, které vyžadují 4 byte na jeden znak (Suplementary Planes).
flex01.png
flex01.png (23.19 KiB) Viewed 7783 times
Myslím, že největší šanci na rychlou implementaciJan Patera při použití základu z File Comparator pluginu - čtení souboru, kreslení i hledání má již hotové ;) Jen prosím o dodržení šířky řádků na násobky 8 bajtů - těch 12 bajtů na obrázku je nepraktické :(
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5229
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: Vyvoj Unicode Vieweru

Post by Jan Rysavy »

File Comparator je proti Vieweru ořezávátko. Neumí pracovat nad soubory s neomezenou velikostí, což celou věc ošklivě komplikuje.
Prohlížeč nemá možnost si předem celý soubor načíst do paměti, najít počet řádků, expandovat TABy. Vše musí provádět za běhu.
Podpora pro Unicode hledání včetně regulárních výrazů je jen okrajová záležitost na několik týdnů programování.
Momentálně má interní viewer 200 KB kódu. Kdyby si jeho Unicodová verze šáhla na 500 KB, moc by nás to nezarazilo.

Edit: navíc mi právě došlo, že Honza nepije pivo ;-)
Post Reply