Total Commander versus Altap Salamander

Zde můžete volně diskutovat o programu Altap Salamander. Ptejte se, odpovídejte a vyjadřujte své názory. Prosíme, nevkládejte sem hlášení problémů či návrhy na nové funkce.
Martin

Total Commander versus Altap Salamander

Post by Martin »

Dobrý den
Obracím se na vás s dotazem ohledně rozdílu mazi Total Commanderem a Altap Salamanderem...
Někdo mi doporučuje TC a jiný zas Altap.
Pro Total Commander z mého hlediska hovoří kompletní ofic. čeština (která je součástí programu) včetně České nápovědy pro Total Commander

Pro Altap - možná se mi víc líbí... ;-)
Asi je to lamerský dotaz a nechci vyvolávat Flame (typu Windows / Linux). Nezvládám super angličtinu proto se kloním k Total Commanderu. Ale stejně by mě zajímalo v čem je Altap podle vás lepší?
To, že je subjektivně hezčí to neberu ;-) na to jsem přišel sám... :-)
Jde mi hlavně o funkce... které zatím neznám/neumím, ale v budoucnu je mohu potřebovat.

Díky
User avatar
Ether
Posts: 1471
Joined: 10 May 2007, 16:08
Location: Czech Republic
Contact:

Post by Ether »

Těžko říct tak z hlavy, co Salamander umí a TC neumí. Hodně silným nástrojem je Batch Renamer, FTP klient je kvalitní, prohlížeč obázků je vyvíjen externistou, jehož prohlížeč jsem využíval už v době DOSu a stále je na vysoké úrovni, dále také integruje editor registru. Jinak umí pracovat s různými formáty archivů, včetně třeba 7zipu, CD a DVD obrazů, prohlížet některé databázové formáty...

Co se týče sporu 'AS má hodně funkcí vs. TC má hodně pluginů', jednoznačně u mě vyhrává AS, protože pluginy TC nemají pro mě dostatečnou kvalitu a záruku funkčnosti (či dokonce bezpečnosti).
Ελληνικά rulez.
konelupy
Posts: 85
Joined: 18 Jul 2006, 09:06
Location: Turnov, Czech Republic

Post by konelupy »

čeština v AS je dobrá už léta akorát že se tam musí doinstalovat zvlášť
nápovědu snad brzo Altap dodělá.
Nejlíp vyzkoušet i když najít nastavení v obou programech
aby se to dalo srovnávat dá trochu zabrat
TC má taby - záložky
AS má řekl bych robustnější řešení (spolehlivější)
Vývoj AS se dá navíc lépe ovlivnit (česky i když by to mohlo být rychlejší)
dpokluda
Posts: 18
Joined: 27 Jan 2009, 20:31
Location: Redmond, WA, U.S.A.
Contact:

Post by dpokluda »

Pokud bychom chteli byt uplni, tak neni pouze Altap Salamander a Total Commander. Existuji i dalsi alternativy, ktere toho umi jeste daleko vice nez tyto dva zminene programy (http://www.simplehelp.net/2006/10/11/10 ... d-reviewed). Napriklad Directory Opus (http://www.gpsoft.com.au/intro.html) je velmi pokrocily, velmi konfigurovatelny manazer (s plnou podporou 64-bit) -- je ale taky o dost drazsi. :-(

Vyhody Salamanderu (podle me):
  • * Stabilita: V Salanderu jsem dodnes nenasel zadnou chybu
    * Jednoduchost a konzistence: Cely Salamander vypada stejne a stejne jednoduse se ovlada
Nevyhody Salamanderu (podle me):
  • * 64-bit operacni system: Altap Salamander napriklad 64-bit vubec nepodporuje a tak i pluginy (typu registry) je omezen pouze na 32-bitovou vetev.
    * Taby: Pokud chcete mit vice otevrenych "oken" tak musite spustit vice instanci Salamanderu.
    * Favorites: Salamander vam umozni ulozit pouze 10 oblibenych slozek. Pokud potrebujete vice tak mate problem -- toto omezeni nejde obejit jinak nez vytvorit si slozku a do ni dat Windows zastupce do oblibenych slozek.
    * Vyvoj: Vyvoj Salamanderu je neuveritelne pomaly a nepredvidatelny (vyvojovy tym s uzivateli o pripravenych vecech a terminech zasadne nekomunikuje).
Kazdopadne ale doporucuji toto:
  • * Nainstalovat Virtual PC
    * Nainstalovat vsechny mozne trial verze file manazeru
    * Rozhodnout se, ktery mi vyhovuje nejlepe
David.

PS: Cestina je soucasti snad vsech manazeru, krome Salamanderu, ktery je vyvijen ceskym tymem. :-o
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5229
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

Připomínky bereme, ale k tomuto bych měl dotaz:
dpokluda wrote:* Vyvoj: Vyvoj Salamanderu je neuveritelne pomaly a nepredvidatelny (vyvojovy tym s uzivateli o pripravenych vecech a terminech zasadne nekomunikuje).
Můžete nám ukázat, jak by taková "příkladná" komunikace měla vypadat? Je jedno jestli nalinkujete fórum srovnatelného komerčního software nebo obrů jako je Adobe nebo Microsoft.
dpokluda
Posts: 18
Joined: 27 Jan 2009, 20:31
Location: Redmond, WA, U.S.A.
Contact:

Post by dpokluda »

Takze, napriklad muj oblibeny ReSharper od ceske firmy JetBrains (krome zakladni produktove stranky a fora, ktere ma i Altap -- to je pro normalni uzivatele) - zamerim se pouze na lidi, kteri maji zajem o cerstve informace ohledne vyvoje nebot na to byla otazka: Muj stary znamy problem s Altapem je ten, ze kdyz se zeptam na neco, tak odpoved je "bude to, je to v planu". Kdyz se zeptam kdy, tak odpoved je "nevime, ten dokoncujeme (zde staci dosadit libovolne z nasledujicich moznosti: fakturacni system, wiki, web, licencni modul) a hned potom to bude" (uz nastesti zmizely dodatky typu: pristi tyden, koncem mesice apod -- ten koncem mesice trval nekdy i rok!). Kdyz se zeptam konkretne, tak je mi asertivne receno "jestli se vam to nelibi, tak pouzivejte jiny produkt". Samozrejme na to mate pravo a ja vam jej neberu. Pak si ale nestezujte na to, ze lidi ve foru nejsou spokojeni s rychlosti vyvoje a transparentnosti vyvoje.

David.

PS: Muj puvodni prispevek nemel byt kritikou Salamanderu - to uz jsem si odbyl a nekolik mych prispevku uz je zamceno administratorem. Chtel jsem jenom upozornit na klady a zapory programu. V konecnem dusledku to, ze tady pisu znamena, ze program pouzivam, a ze na jeho vyvoji mi zalezi. Jinak bych uz pouzival treba Directory Opus.
User avatar
stepand76
Plugin Developer
Plugin Developer
Posts: 455
Joined: 16 Apr 2007, 21:22
Location: Pardubice, Czech Republic

Post by stepand76 »

dpokluda wrote:Takze, napriklad muj oblibeny ReSharper od ceske firmy JetBrains
Sám používám jeden SW od JetBrains, konkrétně IntelliJ IDEA (http://www.jetbrains.com/idea/). Musím uznat, že jde o špičkový produkt. Společně s AS jej považuji za nejlepší SW, které používám pro práci (myslím to vážně).

Jen pár postřehů: JetBrains je česká firma jen tím, že byla založena v Praze a má tam headquaters. Vývojový tým je ovšem v Petrohradu (viz http://www.jetbrains.com/company/index.html). Nejde o malou firmu, počet pracovníků v JetBrains je o řád vyšší než v Altapu (ale je pravda, že JetBrains nevyvíjí jediný produkt, ale je jich víc).

Možná by Altapu pomohlo nabrat nějaké pomocné síly (ať už vývojáře, testera nebo někoho na tech. podporu). Co?

Jinak víceméně souhlasím s tím, že určitá komunikace (pravidelně informovat zákazníky o vývoji) by mohla být lepší. Třeba nějaký blog o vývoji. Také BugTracker a testovací buildy pro vybrané zákazníky (to nám Altap slíbil) a hlavně WEB!!!
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5229
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

Děkujeme za zajímavé postřehy a odkazy!

Nový web přijde brzy na řadu, blog o vývoji při té příležitosti zvážíme.
Interní testovací verze začneme vydávat ještě před vydáním 2.52 beta 2, takže brzy.

Pomocné síly: to je bohužel momentálně nereálné.
Raptor

Post by Raptor »

No neni to tak davno co jsem navrhoval ze by se nejaka forma BugZilly nebo neceho podobneho hodilo. A navrh byl zamitnut.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5229
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

Raptor wrote:No neni to tak davno co jsem navrhoval ze by se nejaka forma BugZilly nebo neceho podobneho hodilo. A navrh byl zamitnut.
Ano, to zatím platí. Veřejný bug tracker zatím neplánujeme.
Post Reply