FTP plugin: velikost okna má vliv na chování copy dialogu

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
ino

FTP plugin: velikost okna má vliv na chování copy dialogu

Post by ino »

Zdravim,

všiml jsem si rozdílného chování Copy dialogu v FTP pluginu, které je závislé na velikosti okna.
Provedu tutéž operaci dvakrát - kopírování téhož souboru na totéž místo, s jediným rozdílem - velikost okna s informací o průběhu kopírování.

1) Restorované okno Copy dialogu
- mám zaškrtnuto "Close this dialog when operation finished" (tak to chci a tak se mi to líbí)
- při konfliktní situaci okamžite vyskočí dotaz, jak tento konflit vyřešit (s titulkem "Target file already exist" (tak to také chci a tak se mi to také líbí))

2) Maximalizované okno Copy dialogu
- zničeho nic je odškrtnuta volba "Close this dialog when operation finished" a at dělám co dělám zaškrtnutí si nehodlá zapamatovat;
- při konfliktní situaci trvá několik vteřin dokud se neobjeví okno pro vyřešení konfliktu. Dokonce je rychlejší vzít myš, najít tlačíto "Solve Error" a ručně to poklikat...

EDIT:
Ještě doplním, že když maximalizované okno zrestoruju, tak najednou je vše při starém, tj. políčko je zaškrtnuté a dotazy se zobratí okamžitě. Jakoby se přepínaly mezi dvěma módy: malé okno a rychlé, velké a otravné ;-)
cincura.net

Post by cincura.net »

Toto jsem jiz jednou resil s Petrem.

Jde o to, ze jakmile se s oknem neco provede, automaticky se "Close this dialog when operation finished" odskrtne. Pokud to clovek zaskrtne znova, uz to "drzi". Nyni by to melo delat jen pri nejake realne akci, ne napr. pri posunuti okna (to jsme zrovna resili).

Ten delay pred tou operaci tam mel taky nejaky vyznam, jenze ted si nemuzu vzpomenout proc (ale ma to smysl). :(
Jiri {x2} Cincura
ino

Post by ino »

cincura.net wrote:Toto jsem jiz jednou resil s Petrem.

Jde o to, ze jakmile se s oknem neco provede, automaticky se "Close this dialog when operation finished" odskrtne. Pokud to clovek zaskrtne znova, uz to "drzi". Nyni by to melo delat jen pri nejake realne akci, ne napr. pri posunuti okna (to jsme zrovna resili).
ano, pokud se neco stane při přenosu souborů, ale aby se to odškrtávalo při pouhé změně velikosti okna? :shock:
cincura.net wrote: Ten delay pred tou operaci tam mel taky nejaky vyznam, jenze ted si nemuzu vzpomenout proc (ale ma to smysl). :(
vtip je v tom, ze délka zpoždění je rozdílná při různých velikosti oken: normální okno - téměř žádné zpoždění; maximalizované - několikavteřinová prodleva...

Velikost okna přece nemá mít vliv na funkčnost ;-)
cincura.net

Post by cincura.net »

ino wrote:
ano, pokud se neco stane při přenosu souborů, ale aby se to odškrtávalo při pouhé změně velikosti okna? :shock:
Tam by se to odskrtavat nemelo. Tohle to delalo v prvnich verzich.

ino wrote: vtip je v tom, ze délka zpoždění je rozdílná při různých velikosti oken: normální okno - téměř žádné zpoždění; maximalizované - několikavteřinová prodleva...

Velikost okna přece nemá mít vliv na funkčnost ;-)
Ono slo o to, ze kdyz si s tim oknem neco udelal tak to neskakalo hned ale az po chvili (z nejakeho duvodu). Velikost na to vliv nema. Jde jen o to, jestli se s oknem neco stalo (a doslo k odskrtnuti) nebo je netknute.[/quote]
Jiri {x2} Cincura
Petr Solin
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Petr Solin »

Testoval jsem to a potvrzuju chybne chovani pri zahajeni kopirovani do maximalizovaneho Copy okna (staci nechat predchozi operaci dobehnout v maximalizovanem okne). V teto situaci je checkbox trvale vypnuty, i po restore/minimize. Chybu opravim.

Ovsem pokud kopirovani zahajim do nemaximalizovaneho okna, vse funguje normalne (testovano pod W2K, XP a Vista) - checkbox jednoduse stale drzi v zaplem stavu (i po maximize/minimize/restore i po zmene velikosti okna tazenim praveho spodniho rohu okna mysi). Jestli se to u vas chova jinak, prosim o postup, jak to reprodukovat, pripadne jestli mate podezreni na dalsi software, ktery by do teto veci mohl zasahovat (nejake skinovani oken, atd.).
ino

Post by ino »

Petr Solin wrote:Testoval jsem to a potvrzuju chybne chovani pri zahajeni kopirovani do maximalizovaneho Copy okna (staci nechat predchozi operaci dobehnout v maximalizovanem okne). V teto situaci je checkbox trvale vypnuty, i po restore/minimize. Chybu opravim.
Ano, to je presne ta chyba.
Petr Solin wrote: Ovsem pokud kopirovani zahajim do nemaximalizovaneho okna, vse funguje normalne (testovano pod W2K, XP a Vista) - checkbox jednoduse stale drzi v zaplem stavu (i po maximize/minimize/restore i po zmene velikosti okna tazenim praveho spodniho rohu okna mysi). Jestli se to u vas chova jinak, prosim o postup, jak to reprodukovat, pripadne jestli mate podezreni na dalsi software, ktery by do teto veci mohl zasahovat (nejake skinovani oken, atd.).
Potvrzuji s timto problem nemam, chova se to stejne, jak popisujete.
Post Reply