Diakritika - v kontextovom menu (české 'ř' a pod.)
Diakritika - v kontextovom menu (české 'ř' a pod.)
Mám nainštalované Windows XP Pro SP2 českú verziu na dvoch PC. Doma mi v Servantovi (posledná verzia 2.5) v kontextovom menu ukazuje namiesto správnej diakritiky napr. 'Otevřít' nesprávne písmenko 'ř'. Miesto neho je tam znak podobný symbolu priemer. Pritom ak si spustím Explorer tak tam je to v poriadku (rovnaké kontextové menu). Skúšal som rôzne fonty a kódovania v nastavení Servanta. Bude zrada niekde v použitom systémovom fonte? Je to defaultná čistá inštalácia Windows XP Pro SP2 + updaty.
Znama vec
Configure Regional and Language Options
http://www.altap.cz/salam_en/help/salam ... upport.htm
Configure Regional and Language Options
http://www.altap.cz/salam_en/help/salam ... upport.htm
-
- Plugin Developer
Re: Vďaka
Pomohlo to? Dle popisu mi pripada, ze jde o jiny problem.AD7 wrote:Hneď to doma vyskúšam. Vďaka.
Re: Diakritika - v kontextovom menu (české 'ř' a pod.)
Měl jsem teď asi dva měsíce podobný problém - Salamander (menu) mám v angličtině, ale najednou se začala špatně zobrazovat diakritika u názvů souborů. Používám XP sp2 en, s MUI, prostředí nastaveno na češtinu, nastavení v Control panels kontrolováno několikrát
A ještě - vzhled classic win, všude použitý systémový font.
(V jiných programech byly názvy souborů v pořádku - ale špatná diakritika se ve stejné době objevila také v menu českého PSpadu.)
Zajímavé bylo, že při pokusu třeba o přejmenování souboru klávesou F2 se v kontextovém menu AS nabízel správný název souboru s diakritikou, přestože má být použitý stejný font jako pro zobrazení v panelech.
Měl jsem celou dobu za to, že jde o důsledek nějaké nepovedené MS záplaty. Dnes jsem si všiml, že testovací soubory na disku vidím v pořádku (jmenují se aácčdďeéěiínňoórřsštťuúůyýzž.mala a AÁCČDĎEÉĚIÍNŇOÓRŘSŠTŤUÚŮYÝZŽ.velka:), kontroluju menu PSpadu - je najednou také v pořádku, v jazykovém nastavení Ovládacích panelů není žádná změna.
Jedinou změnou kterou vidím, je záplata KB927891 instalovaná minulý týden - restart nebo spíš znovuzapnutí proběhl v pondělí ráno.
Čili opakuju - mám XP MUI s českým prostředím, nemusí jít o stejný problém jako u kolegů, ale viděl bych v tom prsty praotce Billa - už jednou se tu letos stalo, že MS záplaty svévolně přepsaly jazykové nastavení, tehdy tuším pro non-Unicode sw.

(V jiných programech byly názvy souborů v pořádku - ale špatná diakritika se ve stejné době objevila také v menu českého PSpadu.)
Zajímavé bylo, že při pokusu třeba o přejmenování souboru klávesou F2 se v kontextovém menu AS nabízel správný název souboru s diakritikou, přestože má být použitý stejný font jako pro zobrazení v panelech.
Měl jsem celou dobu za to, že jde o důsledek nějaké nepovedené MS záplaty. Dnes jsem si všiml, že testovací soubory na disku vidím v pořádku (jmenují se aácčdďeéěiínňoórřsštťuúůyýzž.mala a AÁCČDĎEÉĚIÍNŇOÓRŘSŠTŤUÚŮYÝZŽ.velka:), kontroluju menu PSpadu - je najednou také v pořádku, v jazykovém nastavení Ovládacích panelů není žádná změna.
Jedinou změnou kterou vidím, je záplata KB927891 instalovaná minulý týden - restart nebo spíš znovuzapnutí proběhl v pondělí ráno.
Čili opakuju - mám XP MUI s českým prostředím, nemusí jít o stejný problém jako u kolegů, ale viděl bych v tom prsty praotce Billa - už jednou se tu letos stalo, že MS záplaty svévolně přepsaly jazykové nastavení, tehdy tuším pro non-Unicode sw.