Škoda. Lámal jsem některé spolupracující firmy na Salamandera (jedny z explorer/sal 1.52 mnou jim nainstalovaného, druhé z TC). A právě formulku "další verze zdarma" jsem používal jako argument. Fakticky se (v jednom případě) čeká už jen na oficiální CZ verzi.
... tím neříkám, že ten upgrade zdarma je nutný či vhodný a že i bez něj stojí Salamander jen pár korun... Jen, že už jsem často užíval daný argument jako podpůrný (a kdybych věděl, že to padne, tak by bylo lepší se jim o tom vůbec nezmiňovat). A že poté co jsem pár lidem už před notnou dobou naznačil , že jasně podívejte na (plánovanou) 2.5: CZ verze (dost důležité u běžných uživatelů), upgrade na další verzi free, to už přece stojí za to přejít - tak se finální verze protáhla neúměrně dlouho, CZ stále není, free upgrade se vypařil
Salamanderu fandím všema 10ti, sám ho používám notně dlouho. Zajásal jsem, když se objevilo fórum, které velmi pomáhá při technických problémech. Ale, dle mého názoru,
nakolik si smím dovolit Vám do toho kecat, by asi bylo vhodnější zde:
- buď vůbec neprezentovat
budoucí, očekávanou, firemní politiku licencí a dotazy na ní zakázat, nezodpovědět (přinejhorším popravdě zodpovědět že žádnou nemáte, že jsou to jen momentální odhady, žádná politika)
- nebo zrychlit vývoj natolik, aby se licenční odhady alespoň stihly prakticky uplatnit (t.j. aby vydržela alespoň ty dvě velké verze, ovlivňují-li se)
- nebo ji neměnit tak často (často myslím relativně, nikoli vzhledem k datu, ale k vydávání verzí) (výsledek tentýž jako předchozí bod, aby vydržela tolik, aby se uplatnily výhody v ní prezentované)
Osobně si beru ponaučení - Vaše licenční odpovědi zde na fóru,
týkající se věcí budoucích, musím plánovitě ignorovat. Stejně pozbudou platnosti dříve, než se uvedou v praxi.