Jak o řád snížit hloubku složek

Zde můžete volně diskutovat o programu Altap Salamander. Ptejte se, odpovídejte a vyjadřujte své názory. Prosíme, nevkládejte sem hlášení problémů či návrhy na nové funkce.
fraktik
Posts: 204
Joined: 27 Apr 2007, 12:13
Location: cz
Contact:

Jak o řád snížit hloubku složek

Post by fraktik » 03 Nov 2010, 23:10

Jedná se mi typicky o úlohu jak z
I:\Filmy-Petko\17\Music\*.*
dostat
I:\Filmy-Petko\Music\*.*
Často se jedná o nějakým způsobem podobné adresáře (rozlišené čísly či písmeny abecedy), vždy pak o stejnou úroveň.
Ideálně tedy hledám možnost jak smazat veškeré podsložky první úrovně a nahradit je jejich (sloučeným) obsahem.

Pokud podsložky již obsahují pouze soubory, řeším to vyhledáním *.* a přetažením, leč adresáře vždy musím řešit ručně.
Napadli mne dva addony - Hromadné přejmenování a Automatizace, leč ani v jednom jsem to nebyl schopen nějak uspokojivě řešit. :-(

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5196
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: Jak o řád snížit hloubku složek

Post by Jan Rysavy » 04 Nov 2010, 06:26

Skript pro Automation zní jako dobrá cesta. Na co jste narazil?

User avatar
Ether
Posts: 1459
Joined: 10 May 2007, 16:08
Location: Czech Republic
Contact:

Re: Jak o řád snížit hloubku složek

Post by Ether » 04 Nov 2010, 10:47

Jestli jsem správně pochopil, co je cílem, pak to jde pomocí přejmenování, viz screenshot. Je potřeba ještě nastavit Options > Rename Relative Path. Pokud by to bylo potřeba v češtině, můžu si ji zkusit zapnout a udělat nový obrázek a napsat česky i odpovídající volbu v menu.
Attachments
Clipbrd1.png
Clipbrd1.png (31.17 KiB) Viewed 9074 times
Ελληνικά rulez.

fraktik
Posts: 204
Joined: 27 Apr 2007, 12:13
Location: cz
Contact:

Re: Jak o řád snížit hloubku složek

Post by fraktik » 04 Nov 2010, 16:49

Ether wrote: Je potřeba ještě nastavit Options > Rename Relative Path.
Aha, tohle byl ten (hlavní) háček, zatrhnul jsem jen "zahrnout část cesta" (include path part) a očekával stejný výsledek. Nenapadlo mne lézt do menu.
Po chvilce přemlouvání (opět: nevšiml jsem si implicitního nepoužívání regulárních výrazů) dělá (.*?)\\ přesně to, po čem jsem vždy toužil! :P
Děkuji!!
BTW: V regulárních výrazech se moc nevyznám (jen to co si vygoogluji, ale (.*?)\\(.*) mi nefunguje, jedině (.*?)\\(.*?) - a i to dělá totéž co pouhé (.*?)\\

PS: Trochu mne mrzí nutnost pokaždé vždy vše znova nastavovat (tj. že batch renamer nema možnost uložení nastavení) -ale to nejspíše hodím do sekce "Návrhy na zlepšení"

PPS: Předpokládám že možnost uploadu screenů přímo na AS fórum není pro BFU povolena, že? :roll: Každopádně ta volba v menu se jmenuje "Nastavení > Přejmenovat relativní cestu (Ctrl+R)"

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5196
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: Jak o řád snížit hloubku složek

Post by Jan Rysavy » 04 Nov 2010, 17:04

fraktik wrote:PPS: Předpokládám že možnost uploadu screenů přímo na AS fórum není pro BFU povolena, že? :roll:
To je divné, mělo by to jet všem registrovaným uživatelům. Nezobrazuje se Vám pod editovaným příspěvkem tento blok?
attach.png
attach.png (5.04 KiB) Viewed 9060 times

fraktik
Posts: 204
Joined: 27 Apr 2007, 12:13
Location: cz
Contact:

Re: Jak o řád snížit hloubku složek

Post by fraktik » 04 Nov 2010, 22:42

Aha, záložku "Upload attachment" jsem úspěšně přehlédl. Moje chyba. :-(

User avatar
Ether
Posts: 1459
Joined: 10 May 2007, 16:08
Location: Czech Republic
Contact:

Re: Jak o řád snížit hloubku složek

Post by Ether » 05 Nov 2010, 14:32

fraktik wrote: ale (.*?)\\(.*) mi nefunguje
Je potřeba vložit i $2 do pole 'Nahradit čím', to by mělo pomoct.
fraktik wrote:PS: Trochu mne mrzí nutnost pokaždé vždy vše znova nastavovat
Je možné načíst poslední použitou konfiguraci (někdy to stačí, někdy ne).
Ελληνικά rulez.

fraktik
Posts: 204
Joined: 27 Apr 2007, 12:13
Location: cz
Contact:

Re: Jak o řád snížit hloubku složek

Post by fraktik » 06 Nov 2010, 10:43

$2 nepomohlo. :?

PS: Pozitivum navíc je, že to zachová adresářovou strukturu (prázdné složky mi slouží (vedle výpisu tree /F a dir /W /S /OGN /B k pozdějšímu usnadnění orientace).

User avatar
Ether
Posts: 1459
Joined: 10 May 2007, 16:08
Location: Czech Republic
Contact:

Re: Jak o řád snížit hloubku složek

Post by Ether » 06 Nov 2010, 13:08

fraktik wrote:$2 nepomohlo. :?
To je zvláštní. Screenshot by byl?
Ελληνικά rulez.

fraktik
Posts: 204
Joined: 27 Apr 2007, 12:13
Location: cz
Contact:

Re: Jak o řád snížit hloubku složek

Post by fraktik » 06 Nov 2010, 16:11

Zvláštní - šel jsem udělat screen - a ono to fungovalo! :lol:
Zkoušel jsem to nasimulovat znovu, leč nepřišel jsem na to (na začátcích řádků byl žlutý vykřičník + psalo to nějakou Chybu nahrazení vzorce - asi jsem tam nějak špatně zadal ten dollar)

Jo, třešnička na dortu: pokud se vyskytnou duplicitni složky/soubory, neprovede to nic - viz. přiložený screen. Šlo by, aby se tyto adresáře (ideálně) přepsaly (ať už s dotazem či bez) či alespoň přesunuly ty první? (tj. pak dám v původním umístění jen vyhledat *.* a smažat veškeré zbylé soubory)

Edit: Našel jsem vlákno navrhující to coby zlepšení: Batch Rename - nemožnost přepsat soubory
Attachments
batch_chyba.jpg
nepřepsané adresáře
batch_chyba.jpg (200.29 KiB) Viewed 9001 times

fraktik
Posts: 204
Joined: 27 Apr 2007, 12:13
Location: cz
Contact:

Re: Jak o řád snížit hloubku složek

Post by fraktik » 28 Aug 2014, 07:03

Tak po letech jsem narazil opet na stejny/podobny problem... a resil ho pomoci google a zdejsiho fora (neb jsem opet davno zapomel, nejake retezce typu [(\\.?)] - omlouvam se za svoji neznalost a neschopnost prohledavat Help, ale neslo by to prosim pridat nekam trochu viditelneji?


BTW muj problem spocival v tom, ze at jsem si do radky "Nový název" rval cokoliv, odmitalo to poslouchat - chtel jsem prejmenovat soubory "file" ve slozce "dir" na "dir-file" ale zadna kombinace v radku "Novy nazev": "$(RelativePath)-$(OriginalName)" apod. neposlouchala.
Chyba byla samozrejme v (imho neintuitivnim) prepinaci Ctrl+N/R kde misto "Prejmenovat nazev souboru" ma byt "Prejmenovat relativni cestu"...
Ostatne i po prepnuti to jen prida podadresar (aneb jak se zbavit "\" z nove vygenerovaneho nazvu pro mne vubec neni zrejme)....

Kazdop. po znovuprostudovani zdejsiho vlakna, nahlednuti do listu regularniho vyraziva a hodince experimentovani jsem se nakonec dostal ke kyzenemu vysledku (viz. screen)! Staci dat Ctrl+R, vyplnit Najit: (.*?)\\(.*) a Nahradit: "$1-$2" a je to. Jak proste. :oops:

Tedy zaverem - co zlepsit:
- bylo by moc fain mit uvedeny nekde postrane (nejhur v napovede) nejake tipy a rady - at uz natvrdo vypsane nebo treba v modu popisky
- u jednotlivych voleb "co vlozit" napravo od police bych uvital treba kurzivou ony promenne
- kdyz neco vlozim do radku, nechci vse co tam bylo prepsat ale pridat
- moznost ulozit casto pouzivane kombinace - kupr. jako je to ve vyhledavacim oknu formou retezce
- link na list s vychytavkami typu "[^\\]+([^\\]+?)(?:\.([^\\.]+))?$"
Attachments
Salam-Hromad_prejm-tree_down.jpg
AS - snizeni hloubky stromu o jednu uroven s prejmenovanim souboru pro zachovani veskerych informaci
Salam-Hromad_prejm-tree_down.jpg (52.96 KiB) Viewed 6090 times

Post Reply