Ikona síťového disku na panelu jednotek

Zde můžete volně diskutovat o programu Altap Salamander. Ptejte se, odpovídejte a vyjadřujte své názory. Prosíme, nevkládejte sem hlášení problémů či návrhy na nové funkce.
User avatar
tukanos
Posts: 339
Joined: 21 Dec 2005, 19:14

Re: Ikona síťového disku na panelu jednotek

Post by tukanos » 14 Feb 2019, 10:17

Gtein wrote:
12 Feb 2019, 16:36
A jak ho tedy správně namapovat?
Zkuste to přes příkazový řádek (cmd.exe):

Code: Select all

net use z: \\<server>\<nazev sdilene slozky> /user:<uzivatel> <heslo> /persistent:Yes
Vysvětlivky:

net use - vytváří mapování
z: - písmeno na které se mapuje
\\<server>\<nazev sdilene slozky> --síťová cesta
/user:<uzivatel> <heslo> -- uzivetelské jméno a heslo (pokud žádné nemáte můžete vynechat)
/persistent:Yes -- vytvoří trvalé mapování, které bude přítomno i po přihlášení

User avatar
Gtein
Translator
Translator
Posts: 72
Joined: 08 Mar 2009, 09:15
Contact:

Re: Ikona síťového disku na panelu jednotek

Post by Gtein » 15 Feb 2019, 09:17

Tak to taky nepomohlo po ukončení Salamandera vypnutí PC a odpojení MMC od sítě se ikona toho disku zase v Salamanderu neobjevila.

User avatar
tukanos
Posts: 339
Joined: 21 Dec 2005, 19:14

Re: Ikona síťového disku na panelu jednotek

Post by tukanos » 15 Feb 2019, 16:25

Gtein wrote:
15 Feb 2019, 09:17
Tak to taky nepomohlo po ukončení Salamandera vypnutí PC a odpojení MMC od sítě se ikona toho disku zase v Salamanderu neobjevila.
Hmm zvláštní. Já mám Win10 a disky mám pravidelně odpojené, když nejsem na VPN. Když se připojím na VPN stačí v salamandru kliknout a disk se připojí. Jediné co mě dál napadá nějaký problém s registry.

User avatar
tukanos
Posts: 339
Joined: 21 Dec 2005, 19:14

Re: Ikona síťového disku na panelu jednotek

Post by tukanos » 18 Feb 2019, 11:59

Gtein wrote:
15 Feb 2019, 09:17
Tak to taky nepomohlo po ukončení Salamandera vypnutí PC a odpojení MMC od sítě se ikona toho disku zase v Salamanderu neobjevila.
Napadla mě ještě obezlička. Při startu systému dát skript s mapováním do task scheduleru - trigger at startupa a dát delayed start třeba o 2-5min. Aby se mapování, vždy nahodilo znova po startu systému. A zaškrtnout checkbox "run with highest privileges" a ten scheduled task běžel uživatelem SYSTEM

User avatar
Gtein
Translator
Translator
Posts: 72
Joined: 08 Mar 2009, 09:15
Contact:

Re: Ikona síťového disku na panelu jednotek

Post by Gtein » 04 Jul 2019, 09:53

Tak nastala zajímavá věc po přeinstalaci Salamandera verzí 4.0 se v ní po prvním připojení síťových disků už jejich ikony zobrazují při každém spuštění Salamandera.

Čím to tedy bylo fakt nevím.

User avatar
tukanos
Posts: 339
Joined: 21 Dec 2005, 19:14

Re: Ikona síťového disku na panelu jednotek

Post by tukanos » 07 Jul 2019, 17:43

Gtein wrote:
04 Jul 2019, 09:53
Tak nastala zajímavá věc po přeinstalaci Salamandera verzí 4.0 se v ní po prvním připojení síťových disků už jejich ikony zobrazují při každém spuštění Salamandera.

Čím to tedy bylo fakt nevím.
Osobně bych to tipoval na nějaký bordel v registrech.

User avatar
Gtein
Translator
Translator
Posts: 72
Joined: 08 Mar 2009, 09:15
Contact:

Re: Ikona síťového disku na panelu jednotek

Post by Gtein » 11 Jul 2019, 19:59

Tak jsem možná jen náhodou přišel na toproč se tam ty ikony zobrazili.

Ikony se tam totiž zobrazily a zůstávají tak protože po přeinstalaci se vytvořil nový zástupce na ploše a ten Salamandera nezpouštěl jako správce.
Když, ale do zástupce dám, aby spouštěl Salamandera jako správce tak najednou ikony zmizí.

Co s tím může někdo pomoci já totiž potřebuju Salamandera spouštět jako Správce?

Díky

User avatar
tukanos
Posts: 339
Joined: 21 Dec 2005, 19:14

Re: Ikona síťového disku na panelu jednotek

Post by tukanos » 12 Jul 2019, 09:24

Gtein wrote:
11 Jul 2019, 19:59
Tak jsem možná jen náhodou přišel na toproč se tam ty ikony zobrazili.

Ikony se tam totiž zobrazily a zůstávají tak protože po přeinstalaci se vytvořil nový zástupce na ploše a ten Salamandera nezpouštěl jako správce.
Když, ale do zástupce dám, aby spouštěl Salamandera jako správce tak najednou ikony zmizí.

Co s tím může někdo pomoci já totiž potřebuju Salamandera spouštět jako Správce?

Díky
Pokud je to tohle, pak je potřeba je dát do profilu na plochu správce Správce ty zástupce. Zkusil bych to zde:

Code: Select all

C:\Users\Public\Desktop 

User avatar
Gtein
Translator
Translator
Posts: 72
Joined: 08 Mar 2009, 09:15
Contact:

Re: Ikona síťového disku na panelu jednotek

Post by Gtein » 12 Jul 2019, 09:51

tukanos wrote:
12 Jul 2019, 09:24
Gtein wrote:
11 Jul 2019, 19:59
Tak jsem možná jen náhodou přišel na toproč se tam ty ikony zobrazili.

Ikony se tam totiž zobrazily a zůstávají tak protože po přeinstalaci se vytvořil nový zástupce na ploše a ten Salamandera nezpouštěl jako správce.
Když, ale do zástupce dám, aby spouštěl Salamandera jako správce tak najednou ikony zmizí.

Co s tím může někdo pomoci já totiž potřebuju Salamandera spouštět jako Správce?

Díky
Pokud je to tohle, pak je potřeba je dát do profilu na plochu správce Správce ty zástupce. Zkusil bych to zde:

Code: Select all

C:\Users\Public\Desktop 
Tak tam právě zástupce je. Zkoušel jsem ho přesunout i jinam, ale stejně když dám spustit jako správce tak ikony nejsou zobrazené a když ho spustím normálně tak se ikony zobrazí.

User avatar
tukanos
Posts: 339
Joined: 21 Dec 2005, 19:14

Re: Ikona síťového disku na panelu jednotek

Post by tukanos » 12 Jul 2019, 16:57

Gtein wrote:
12 Jul 2019, 09:51
tukanos wrote:
12 Jul 2019, 09:24
Gtein wrote:
11 Jul 2019, 19:59
Tak jsem možná jen náhodou přišel na toproč se tam ty ikony zobrazili.

Ikony se tam totiž zobrazily a zůstávají tak protože po přeinstalaci se vytvořil nový zástupce na ploše a ten Salamandera nezpouštěl jako správce.
Když, ale do zástupce dám, aby spouštěl Salamandera jako správce tak najednou ikony zmizí.

Co s tím může někdo pomoci já totiž potřebuju Salamandera spouštět jako Správce?

Díky
Pokud je to tohle, pak je potřeba je dát do profilu na plochu správce Správce ty zástupce. Zkusil bych to zde:

Code: Select all

C:\Users\Public\Desktop 
Tak tam právě zástupce je. Zkoušel jsem ho přesunout i jinam, ale stejně když dám spustit jako správce tak ikony nejsou zobrazené a když ho spustím normálně tak se ikony zobrazí.
Pak tohle je v pořádku. Doporučuji se podívat do registrů, konkrétně na

Code: Select all

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System
a položku

Code: Select all

EnableLinkedConnections
Ta by měla nabývat hodnoty 1.

Co ta položka dělá?
Dovoluje přístup namapovaným diskům i z aplikací s vyššímy právy záskanými právě UAC.

User avatar
SelfMan
Posts: 961
Joined: 05 Apr 2006, 20:51
Contact:

Re: Ikona síťového disku na panelu jednotek

Post by SelfMan » 12 Jul 2019, 21:37

V prvom rade zalezi od toho v akom kontexte boli sietove disky namapovane.
Ked disk namapujem kao puzivatel, tak ako admin na ne nepristupim.
Ak o nmapujem ko admin, tak sa na ne nedostane pouzivatel. Teda okrem pripadu, ked je k tomu nastavena ina sietova politika,
Pokial je UAC vypnuty, tak je to systemu jedno.

Viac info Mapped drives are not available from an elevated prompt when UAC is configured to "Prompt for credentials" in Windows

User avatar
Gtein
Translator
Translator
Posts: 72
Joined: 08 Mar 2009, 09:15
Contact:

Re: Ikona síťového disku na panelu jednotek

Post by Gtein » 13 Jul 2019, 16:46

tukanos tak tato položka tam vůbec nebyla a tak jsem ji vytvořil a zatím se ikony síťových disků, zobrazují i při spuštění jako správce tak snad to už bude OK

SelfMan samozřejmě, že disky byly mapované jako admin, na mém PC jsem jako admin já.

User avatar
tukanos
Posts: 339
Joined: 21 Dec 2005, 19:14

Re: Ikona síťového disku na panelu jednotek

Post by tukanos » 14 Jul 2019, 10:12

Gtein wrote:
13 Jul 2019, 16:46
tukanos tak tato položka tam vůbec nebyla a tak jsem ji vytvořil a zatím se ikony síťových disků, zobrazují i při spuštění jako správce tak snad to už bude OK

SelfMan samozřejmě, že disky byly mapované jako admin, na mém PC jsem jako admin já.
Perfektní, pokud Vám to funguje označte problém jako za vyřešený, ať se případně další zájemci mohou kouknout.

Post Reply