Salamander a Rustina (Azbuka)

Zde můžete volně diskutovat o programu Altap Salamander. Ptejte se, odpovídejte a vyjadřujte své názory. Prosíme, nevkládejte sem hlášení problémů či návrhy na nové funkce.
Viktor

Salamander a Rustina (Azbuka)

Post by Viktor »

Dobry den

Mam otazku na Vas, ak smiem.
Hladal som aj na fore, ale nenasiel som odpoved.
Uvazujem o kupe programu Altap Salamander,
nakolko sa mi velmi pacila FREE verzia, a aj Beta 2.5
Ani jedna z nich vsak nepodporuje zobrazovanie nazvov suborov v Rustine (v Azbuke)
Momentalne zijem v Moskve, a videl som program Salamander aj v ponuke
Ruskych predajcov, tak teraz neviem, ci plna verzia podporuje zobrazovanie
nazvov suborov v Rustine, alebo nie.
V betaverzii 2.5 bola sice moznost v nastaveniach zapnut kodovanie Cyrilic, ale aj tak to nefunguje.
Mozete mi prosim napisat, ci v plnej verzii uz je podpora zobrazovania Azbuky ?

Dakujem !
Jan Patera
Plugin Developer
Plugin Developer
Posts: 707
Joined: 08 Dec 2005, 14:33
Location: Prague, Czech Republic
Contact:

Re: Salamander a Rustina (Azbuka)

Post by Jan Patera »

Viktor wrote:Mam otazku na Vas, ak smiem.
Hladal som aj na fore, ale nenasiel som odpoved.
Uvazujem o kupe programu Altap Salamander,
nakolko sa mi velmi pacila FREE verzia, a aj Beta 2.5
Ani jedna z nich vsak nepodporuje zobrazovanie nazvov suborov v Rustine (v Azbuke)
Momentalne zijem v Moskve, a videl som program Salamander aj v ponuke
Ruskych predajcov, tak teraz neviem, ci plna verzia podporuje zobrazovanie
nazvov suborov v Rustine, alebo nie.
V betaverzii 2.5 bola sice moznost v nastaveniach zapnut kodovanie Cyrilic, ale aj tak to nefunguje.
Mozete mi prosim napisat, ci v plnej verzii uz je podpora zobrazovania Azbuky ?
Klicove je, zda chcete soucasne zobrazovat ruska a slovenska jmena (ev. v jinem jazyku psanem jinak nez latinkou bez diakritiky nebo azbukou). Pokud Vam staci ta rustina, resp. azbuka, tak to samozrejme jde. Jak ve free 1.52, tak komercni 2.51 i 2.52 beta 1. Musite si Windows prepnout do rustiny. Navod najdete zde, jen si misto cestiny doplnte rustinu.
Viktor

Re: Salamander a Rustina (Azbuka)

Post by Viktor »

Jan Patera wrote:
Viktor wrote:Mam otazku na Vas, ak smiem.
Hladal som aj na fore, ale nenasiel som odpoved.
Uvazujem o kupe programu Altap Salamander,
nakolko sa mi velmi pacila FREE verzia, a aj Beta 2.5
Ani jedna z nich vsak nepodporuje zobrazovanie nazvov suborov v Rustine (v Azbuke)
Momentalne zijem v Moskve, a videl som program Salamander aj v ponuke
Ruskych predajcov, tak teraz neviem, ci plna verzia podporuje zobrazovanie
nazvov suborov v Rustine, alebo nie.
V betaverzii 2.5 bola sice moznost v nastaveniach zapnut kodovanie Cyrilic, ale aj tak to nefunguje.
Mozete mi prosim napisat, ci v plnej verzii uz je podpora zobrazovania Azbuky ?
Klicove je, zda chcete soucasne zobrazovat ruska a slovenska jmena (ev. v jinem jazyku psanem jinak nez latinkou bez diakritiky nebo azbukou). Pokud Vam staci ta rustina, resp. azbuka, tak to samozrejme jde. Jak ve free 1.52, tak komercni 2.51 i 2.52 beta 1. Musite si Windows prepnout do rustiny. Navod najdete zde, jen si misto cestiny doplnte rustinu.
Windows XP mam samozrejme nastaveny na Slovenčinu, ako primarny jazyk, a pouzivam aj diakritiku.
O tej moznosti, co ste napisali som sice nevedel, ale aj tak nieje pre mna vyhovujuca, pretoze samozrejme potrebujem aby mi Salamander zobrazoval zaroven Slovenske nazvy suborov (aj s diakritikou) spolu s Ruskymi, tak ako je to aj vo Windows file exploreri....
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5197
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

Tak to je přesně ten případ, pro který musíme podpořit Unicode. Obávám se, že se budete muset podívat po jiném správci souborů, TC bude v příští verzi Unicode podporovat, Speed Commander ho již podporuje.
Viktor

Re: Salamander a Rustina (Azbuka)

Post by Viktor »

Jan Patera wrote:Klicove je, zda chcete soucasne zobrazovat ruska a slovenska jmena (ev. v jinem jazyku psanem jinak nez latinkou bez diakritiky nebo azbukou). Pokud Vam staci ta rustina, resp. azbuka, tak to samozrejme jde. Jak ve free 1.52, tak komercni 2.51 i 2.52 beta 1. Musite si Windows prepnout do rustiny. Navod najdete zde, jen si misto cestiny doplnte rustinu.
Tak som odskusal prestavit Language for non-unicode programs vo WinXP na Rustinu, ale ani to nepomohlo. Salamander zobrazuje namiesto azbuky ine znaky, ale tiez to nieje azbuka. Predtym sa namiesto azbuky zobrazovali otazniky, a teraz sa zobrazuju rozne pismena abecedy s dlznami.
User avatar
MartinS
Posts: 107
Joined: 04 May 2006, 19:48
Location: Brno, Moravia

Re: Salamander a Rustina (Azbuka)

Post by MartinS »

Viktor wrote:Predtym sa namiesto azbuky zobrazovali otazniky, a teraz sa zobrazuju rozne pismena abecedy s dlznami.
Zkuste ještě zkontrolovat nastavení fontu v Salamanderovi...
Viktor

Re: Salamander a Rustina (Azbuka)

Post by Viktor »

MartinS wrote:Zkuste ještě zkontrolovat nastavení fontu v Salamanderovi...
No, font pouzivam defaultny, nic som neprestavoval.
Mate nejaky tip, aky font by som mohol nastavit, aby sa zobrazovali znaky Azbuky ?
User avatar
MartinS
Posts: 107
Joined: 04 May 2006, 19:48
Location: Brno, Moravia

Re: Salamander a Rustina (Azbuka)

Post by MartinS »

Viktor wrote: Mate nejaky tip, aky font by som mohol nastavit, aby sa zobrazovali znaky Azbuky ?
Bohužel nemám s azbukou praktické zkušenosti :( Zkuste v nastavení fontu Skript na Cyrilika.
Viktor

Re: Salamander a Rustina (Azbuka)

Post by Viktor »

MartinS wrote:Bohužel nemám s azbukou praktické zkušenosti :( Zkuste v nastavení fontu Skript na Cyrilika.
Diki za tip, skusil som zmenit font na Verdana, a uz sa zobrazovali nazvy suborov v Azbuke korektne. Stale to vsak nemeni situaciu, ze vo Windows XP musi byt nastavena podpora pre non-unicode programy na Rustinu, co mi nevyhovuje, lebo toto nastavenie potrebujem mat nastavene na Slovencinu, ale aj tak je to ciastocny pokrok, pretoze uz mam riesenie, ako si docasne nastavit podporu Rustiny v Salamandri !
User avatar
Ether
Posts: 1463
Joined: 10 May 2007, 16:08
Location: Czech Republic
Contact:

Post by Ether »

Pokud nechcete měnit nastavení systému, pak by vám mohla pomoct tato utilitka přímo od Microsoftu: AppLocale, odkaz ke stažení; pro stažení je potřeba projít WGA kontrolou, zda máte legální Windows.
Ελληνικά rulez.
Viktor

Re:

Post by Viktor »

ether wrote:Pokud nechcete měnit nastavení systému, pak by vám mohla pomoct tato utilitka přímo od Microsoftu: AppLocale, odkaz ke stažení; pro stažení je potřeba projít WGA kontrolou, zda máte legální Windows.
Diki za tip ! Vyskusal som. No bohuzial, nefunguje.
Salamander spusteny pod tymto AppLocale sa sprava tak isto, ako ked je spusteny bez neho.
User avatar
Ether
Posts: 1463
Joined: 10 May 2007, 16:08
Location: Czech Republic
Contact:

Post by Ether »

Nemám s tím programem přímé zkušenosti... Nemůže to být nesprávným použitím? Kdybyste chtěl, můžu to vyzkoušet u sebe, jestli se mi to podaří rozjet.
Ελληνικά rulez.
Post Reply