FTP Klient - ukladani bookmarku

Vítáme všechny návrhy na nové funkce a vylepšení programu Altap Salamander. Pro každý návrh prosím vytvořte samostatný příspěvek.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5197
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

Vypadá to, že uživatelé mají vypnuté ukládání konfigurace z rozdílných důvodů. Někdo si nepřeje určitou část konfigurace uložit, pro někoho je faktorem rychlost.

Obávám se, že tento problém nebude mít snadné řešení :)
User avatar
SelfMan
Posts: 984
Joined: 05 Apr 2006, 20:51
Contact:

Post by SelfMan »

Ja som to ani nemyslel v kontexte suvislosti s FTP, ale globalne.
Moj osobny nazor je ten, ze vacsina ludi vypne automaticke ukladanie konfiguracie len z jednoho dovodu - rychlost. Ja, vzhladom na to, ze mam pocitac dostatocne rychly, tuto volbu nevypinam. Taktiez standardne nepouzivam viacero instancii AS.
Co som ale chcel predchadzajucim prispevkom povedat je to, ze ulozenie zmenej polozky je vzdy rychlejsie ako ukladanie celeho nastavenia (vsetkych poloziek).
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5197
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

SelfMan wrote:Moj osobny nazor je ten, ze vacsina ludi vypne automaticke ukladanie konfiguracie len z jednoho dovodu - rychlost.
Podle příspěvků v tomto to vlákně to tak ale nevypadá...
User avatar
SelfMan
Posts: 984
Joined: 05 Apr 2006, 20:51
Contact:

Post by SelfMan »

Nuz mozeme to urobit jednoduchsie. Vyspecifikujme zoznam dovodov a mozeme dat hlasovat :-)
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5197
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

Souhlas, přesně o to v tomto vlákně žádáme, viz začátek.
merlin
Posts: 27
Joined: 21 Jan 2006, 18:19

Post by merlin »

Dobre, v tom pripade hlasuji pro pridani tlacitka na ulozeni konfigurace FTP ;-)
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5197
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

To nevypadá na dost nestandardní řešení. Raději se pokusíme odstranit příčinu problému, tedy: zrychlit načítání a ukládání konfigurace, podpořit konfiguraci v souboru, případně umožnit podrobněji nastavit sekce, které se do konfigurace ukládat nemají.
Last edited by Jan Rysavy on 11 Jun 2007, 13:06, edited 1 time in total.
iX

Post by iX »

:D
Raději bych viděl to tlačítko Uložit. Jen pro ten plugin.
U mě nejde ani tak o rychlost, ale o to, že si nechci do konfigu Salamandra vůbec vrtat. Když totiž S. spustím, dělám v něm dlouho, občas měním nastavení a pokud bych pak uložil celou konfig., změní se mi více věcí, nejen startovní adresáře (protože jsem momentálně někde jinde) a už kůli tomu je to nevhodny - vracet se do původních dirs nechci. Teď to řeším tak, že raději spustím novou "freš" instanci S., a ftp věci uložím v ní a mám jistotu, že jsem nic nepřehlídl, tj. konfig je stejný, jen nějaké to ftp je přidáno... :?
Škoda jen, že takto uložené ftp nastavení je možno do té první spuštěné a "momentálně aktuální :) " instance dostat poměrně složitě - je potřeba ve správci pluginů ftp uvolnit z paměti a opět spustit. Řešilo by to další tlačítko - "Obnovit", ale to už bychom problém obcházeli opravdu sáááhodloouhou cestou... :lol: :lol: :lol: :arrow:
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5197
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

Znovu opakuji: kde jste něco takového viděl? Outlook, Office, Firefox, Opera, Visual Studio -- který z programů umí ukládat na tlačítko fragmenty konfigurace?
Raptor

Post by Raptor »

Jan Rysavy wrote:Znovu opakuji: kde jste něco takového viděl? Outlook, Office, Firefox, Opera, Visual Studio -- který z programů umí ukládat na tlačítko fragmenty konfigurace?
Prijde mi to jako motat jabka s hruskama :-) Je to krasny argument ve stylu "nikdo jiny to nedela, nebudeme ani my". Jenze i ja se pridavam k tem, co maji ukladani konfigurace vypnute a nehodlam ho zapinat jen proto, ze vy si to prejete. A proc? Protoze nechci aby zadny program (nejen Salamander) si ukladal neco, co ja nechci. Nejde o rychlost, nejde ani o jednotlive sekce, jde o obecny pohled na vec - ja jsem uzivatel a ja rozhoduju o tom, co program dela. Asi tak :-) Je treba rozlisovat co je konfigurace a co je "dodatecny balast". Ukladani historie souboru, navstivenych cest atd to mi nevadi. je to standard. Viz treba naposledy otevrene soubory v editorech. Ale proc by si neco melo ukladat dalsi moje preklepy, prehmaty atd? Docasne si pretahnu do User menu exac a on se ulozi, docasne zmenim asociaci kompresniho pluginu, ono se to ulozi atd. To je to co nechci a tipuji ze nikdo z lidi, kteri se tady snazi rict sve argumenty. Ale Altap staff je, s prominutim, jako gramodeska ;-) Cili pokud to nechcete resit, reknete to a je to. Je zbytecne dokola se ptat a argumentovat. Nema to konce.

EDIT:
Jen jako dodatek - je treba rozlisit konfiguraci (systemova cast programu ovlivnujici chod - automaticke ukladani) a uzivatelske nastaveni (cesty, menu, ucty ftp atd. - ukladani si voli uzivatel) ;-)
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5197
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

Raptor wrote:Cili pokud to nechcete resit, reknete to a je to.
Situaci řešit chceme, ale svým příspěvkem jste nám nepomohl. Náš plán je:

1. zrychlit práci s konfigurací (konfigurace v souboru přinese významné zrychlení, zároveň upravíme ukládáni do Registry tak, aby se ukládaly pouze změny)
2. současnou volbu "Save configuration on exit" nahradit více specifickou skupinou voleb (ukládat AAA, BBB, CCC,...)

Od uživatelů nyní potřebujeme popsat, co by pod AAA, BBB, CCC mělo jít vypnout a zapnout.

Zkuste místo obecného plácáním přijít s něčím konstruktivním nebo nás prosím nezdržujte.

Edit: možná je problém pouze v tom, že jako uživatelé momentálně vidíte jediný zádrhel a tím je FTP klient. WinSCP plugin sdílí konfiguraci s WinSCP a ta je na volbách Salamandera nezávislá (sice je to nekoncepční, exportem konfigurace Salamandera si nezazálohujete nastavení WinSCP pluginu, ale nikdo z vás si tu nestěžuje, takže jsme věc s Martinem Přikrylem neřešili). Představte si ale, že vedle FTP pluginu máte dalších několik file system pluginů (třeba WebDAV), kde musíte spravovat účty. Rázem se problém rozšíří. Zkrátka chceme pro Salamandera koncepční řešení, ne nějaký quick hack.
User avatar
Ether
Posts: 1463
Joined: 10 May 2007, 16:08
Location: Czech Republic
Contact:

Post by Ether »

K anketě: Mně docela postačí, když se bude samostatně ukládat nastavení a zvlášť historie operací, masek, ... tak, jak je to teď. Hodilo by se ale i samostatné ukládání User Menu a Hot Paths.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5197
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

ether wrote:Hodilo by se ale i samostatné ukládání User Menu a Hot Paths.
To samozřejmě je ten nejmenší problém, voleb můžeme dát k dispozici celou řadu, viz konfigurační stránka Confirmations. Pravděpodobně by tato pravidla měla ovlivnit pouze automatické ukládání při ukončení Salamandera.

Pokud bude chtít uživatel uložit VŠE, zvolí příkaz Options > Save Configuration.
Raptor

Post by Raptor »

Jan Rysavy wrote:Od uživatelů nyní potřebujeme popsat, co by pod AAA, BBB, CCC mělo jít vypnout a zapnout.

Zkuste místo obecného plácáním přijít s něčím konstruktivním nebo nás prosím nezdržujte.
Ja Vas zdrzuji? Nectete, nereagujte, pokud mate ten pocit.

Jinak vidim ze stale nechapete co lidi pravdepodobne chteji a nutite jim stale svou vizi. Je uplne jedno jestli do konfigurace AS pridate 10 nebo 100 checkboxu na kazdou vec, tim alespon mne, nedonutite zapnout autoukladani. Je tezke pochopit, ze ne kazdy uzivatel chce aby se vse delalo automaticky? Ano, klidne pridejte AAA, BBB, CCC atd, ale pridejte i tlacitko "ulozit vybrane ted".

A chcete seznam co by melo byt soucasti nastaveni - na to by asi chtelo samostatny thread.

Ukladani mimo registry bude super.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5197
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

Raptor wrote:A chcete seznam co by melo byt soucasti nastaveni - na to by asi chtelo samostatny thread.
Tomu jsme právě věnovali toto vlákno.
Post Reply