FTP Klient - ukladani bookmarku

Vítáme všechny návrhy na nové funkce a vylepšení programu Altap Salamander. Pro každý návrh prosím vytvořte samostatný příspěvek.
JAkub

FTP Klient - ukladani bookmarku

Post by JAkub »

Zdravim

Kdyz nyni pridam novy FTP bookmark a neulozim konfiguraci celeho SS, tak se me bookmark neulozi. Neslo by vyresit ukladani bookmarku u FTP pluginu tak, aby se ukladali i pokud je vypnuto automaticke ukladani konfigurace pri vypinani?

Dik
Jakub
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5197
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

Proč přesně máte vypnuté ukládání konfigurace?
David Grudnik
Posts: 51
Joined: 14 Dec 2005, 06:15

Post by David Grudnik »

Co na to odpovědět? No, protože nechci aby se mně všechno ukládalo (zobrazené disky v panelech, řazení, dočasné povolení něčeho v konfiguraci,...). Takhle mám jistotu, že SS najdu vždycky tak jak chci. Tedy tak, jak jsem si jej nastavil. Ale to FTP mně taky vadí. Takže se s prosbou přidávám k JAkubovi.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5197
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

David Grudnik wrote:Co na to odpovědět? No, protože nechci aby se mně všechno ukládalo (zobrazené disky v panelech, řazení, dočasné povolení něčeho v konfiguraci,...). Takhle mám jistotu, že SS najdu vždycky tak jak chci. Tedy tak, jak jsem si jej nastavil. Ale to FTP mně taky vadí. Takže se s prosbou přidávám k JAkubovi.
Pokud budeme vědět, proč přesně uživatelé vypínají ukládání konfigurace, budeme schopni problém vyřešit.
Například umožnit ukládat pouze některé její části (musíme ale vědět které části).
Hadez
Posts: 29
Joined: 15 Jan 2006, 14:52

Post by Hadez »

Jan Rysavy wrote:
David Grudnik wrote:Co na to odpovědět? No, protože nechci aby se mně všechno ukládalo (zobrazené disky v panelech, řazení, dočasné povolení něčeho v konfiguraci,...). Takhle mám jistotu, že SS najdu vždycky tak jak chci. Tedy tak, jak jsem si jej nastavil. Ale to FTP mně taky vadí. Takže se s prosbou přidávám k JAkubovi.
Pokud budeme vědět, proč přesně uživatelé vypínají ukládání konfigurace, budeme schopni problém vyřešit.
Například umožnit ukládat pouze některé její části (musíme ale vědět které části).
Taky mám ukládání konfigurace vypnuté, ale moc změn neprovádím. Dokážu si představit, že bych ukládání zapnul, kdyby se dalo zvolit neukládání "historie" -- tj. otevřených cest v panelech. Alespoň mně by to stačilo.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5197
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

Hadez wrote:Taky mám ukládání konfigurace vypnuté, ale moc změn neprovádím. Dokážu si představit, že bych ukládání zapnul, kdyby se dalo zvolit neukládání "historie" -- tj. otevřených cest v panelech. Alespoň mně by to stačilo.
Nepomohlo by ve Vašem případě Options > Configuration > History, vypnout volbu Save history?
Hadez
Posts: 29
Joined: 15 Jan 2006, 14:52

Post by Hadez »

Jan Rysavy wrote:
Hadez wrote:Taky mám ukládání konfigurace vypnuté, ale moc změn neprovádím. Dokážu si představit, že bych ukládání zapnul, kdyby se dalo zvolit neukládání "historie" -- tj. otevřených cest v panelech. Alespoň mně by to stačilo.
Nepomohlo by ve Vašem případě Options > Configuration > History, vypnout volbu Save history?
Bohužel ne, cesty v panelech se mi ukládají. Někomu se líbí, že začíná tam, kde skončil, ale asi by se našlo i hodně uživatelů, kteří začínají např. ve svém pracovním adresáři. Takže bych byl pro možnost vybrat si, jestli cesty v panelech ukládat, nebo ne :-)
David Grudnik
Posts: 51
Joined: 14 Dec 2005, 06:15

Post by David Grudnik »

Jan Rysavy wrote:Pokud budeme vědět, proč přesně uživatelé vypínají ukládání konfigurace, budeme schopni problém vyřešit.
Například umožnit ukládat pouze některé její části (musíme ale vědět které části).
Následuje krátký seznam toho, co bych chtěl a nechtěl automaticky ukládat.

Ukládat
  • uživatelské menu
    hot paths
    ftp připojení
Neukládat
  • řazení v panelech
    nastavené adresáře v panelech po spuštění SS
    zobrazení panelů - alt+3, alt+4, ...
Teďkom si nevzpomenu na víc. Časem kdyžtak přidám.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5197
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

Hadez wrote:
Jan Rysavy wrote:
Hadez wrote:Taky mám ukládání konfigurace vypnuté, ale moc změn neprovádím. Dokážu si představit, že bych ukládání zapnul, kdyby se dalo zvolit neukládání "historie" -- tj. otevřených cest v panelech. Alespoň mně by to stačilo.
Nepomohlo by ve Vašem případě Options > Configuration > History, vypnout volbu Save history?
Bohužel ne, cesty v panelech se mi ukládají. Někomu se líbí, že začíná tam, kde skončil, ale asi by se našlo i hodně uživatelů, kteří začínají např. ve svém pracovním adresáři. Takže bych byl pro možnost vybrat si, jestli cesty v panelech ukládat, nebo ne :-)
Salamandera lze spustit se parametry:
SALAMAND.exe -L "C:" -R "D:\Work"

Případně do jeho domovského adresáře přidat soubor CONFIG.REG s tímto obsahem:

REGEDIT4

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Altap\Servant Salamander 2.5 beta 11]

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Altap\Servant Salamander 2.5 beta 11\Left Panel]
"Path"="C:"

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Altap\Servant Salamander 2.5 beta 11\Right Panel]
"Path"="D:\\Work"


Řeší to Váš problém?
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5197
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

David Grudnik wrote:Neukládat
  • řazení v panelech
    nastavené adresáře v panelech po spuštění SS
    zobrazení panelů - alt+3, alt+4, ...
Do domovského adresáře vložte textový soubor CONFIG.REG s tímto obsahem:

REGEDIT4

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Altap\Servant Salamander 2.5 beta 11]

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Altap\Servant Salamander 2.5 beta 11\Left Panel]
"Path"="C:"
"Sort Type"="0"
"View Type"="2"

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Altap\Servant Salamander 2.5 beta 11\Right Panel]
"Path"="D:\\Work"
"Sort Type"="0"
"View Type"="2"


Parametry lze nastavit dle Vašich potřeb:
"Path" - cesta, používejte dvě zpětná lomítka místo jednoho
"Sort Type" = 0:Name 1:Ext 2:Date 3:Size
"Reverse Sort" = 0:No 1:Yes
"View Type" = 1:Alt+2(Brief) 2:Alt+3(Detailed) 3:Alt+4 ...
Další proměnné viz konfigurace Salamandera v Registry.

Chápu to jako provizorní řešení, ale zvažte ho.
David Grudnik
Posts: 51
Joined: 14 Dec 2005, 06:15

Post by David Grudnik »

Config.reg tím pádem řeší všechna úskalí se zapnutým automatickým ukládáním konfigurace. Sice to není moc uživatelské, ale je to funkční. Děkuji za radu.
Hadez
Posts: 29
Joined: 15 Jan 2006, 14:52

Post by Hadez »

Jan Rysavy wrote:[...]

Salamandera lze spustit se parametry:
SALAMAND.exe -L "C:" -R "D:\Work"

Případně do jeho domovského adresáře přidat soubor CONFIG.REG s tímto obsahem:

REGEDIT4

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Altap\Servant Salamander 2.5 beta 11]

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Altap\Servant Salamander 2.5 beta 11\Left Panel]
"Path"="C:"

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Altap\Servant Salamander 2.5 beta 11\Right Panel]
"Path"="D:\\Work"


Řeší to Váš problém?
Ano, už z velké části :-) Stále mi ale SS leze např. do D:\Program Files\Miranda IM, když zvolím disk D:.

Edit: Tady je stejné řešení v klíči REG:\HKEY_CURRENT_USER\Software\Altap\Servant Salamander 2.5 beta 11\Default Directories\[písmeno disku]
A podobně u pluginu Registry Editor, který si ukládá poslední cestu do REG:\HKEY_CURRENT_USER\Software\Altap\Servant Salamander 2.5 beta 11\Plugins Configuration\RegEdit\Recent Path, tam už ale v UTF-16, což se bude trochu hůř editovat.
No nic, já bych byl pro možnost neukládání těchto posledně navštívených cest v SS i pluginech.
merlin
Posts: 27
Joined: 21 Jan 2006, 18:19

Post by merlin »

Ja osobne nechci ukladat automaticky nic. Nejenze to zpomaluje vypnuti Salamandera, ale proste nic automaticky ukladat nepotrebuju. Naopak by se VELICE hodily moznosti ukladat manualne to, co chci - napr. jeden z nejvetsich "bugu" v ukladani je nemoznost manualniho ulozeni FTP konfigurace (uz. jmeno, heslo...). Pritom by to bylo jen jedno tlacitko... Takhle musim vzdycky postupovat takto:
1) vypnout Salamandera
2) zapnout Salamandera (abych si nacetl svoji konfiguraci)
3) nastafit nove pripojeni na FTP
4) ulozit

coz, jak jiste uznate, je trochu uhozene na hlavu... 8)
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5197
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

S programem, který by umožnil na tlačítko ukládat části konfigurace jsem se zatím nesetkal. Znáte něco takového?
User avatar
SelfMan
Posts: 984
Joined: 05 Apr 2006, 20:51
Contact:

Post by SelfMan »

Jan Rysavy wrote:S programem, který by umožnil na tlačítko ukládat části konfigurace jsem se zatím nesetkal. Znáte něco takového?
Toto konkretizovat neviem.
Kolko prace by dalo urobit rutinu, ktora by hned ukladala konkretnu zmenu konkretneho nastavenia a nebolo potrebne ukladat celu konfiguraciu naraz, kedze sa realne zmenili len 2-3 veci.
Takto to funguje vo vacsine programov.
Zmenim polozku a zmenu okamzite vidno v registroch alebo ini subore.
Post Reply