Directories compare

Vítáme všechny návrhy na nové funkce a vylepšení programu Altap Salamander. Pro každý návrh prosím vytvořte samostatný příspěvek.
Raptor

Directories compare

Post by Raptor »

Bylo by mozne do dialogu porovnavani rovnou zobrazovat alespon info o poctu rozdilnych souboru? Obcas porovnavam adresare a staci mi vedet ze se nekde neco lisi obsahem (pokud porovnavam obsah). Pak muzu porovnavani hned prerusit a pokracovat v jine cinnosti. Ted nemam sanci zjistit stav dokud to neprojede az do konce.

EDIT - Doplneno par featur co me jeste napadly
Feature 2:
Bylo by mozno pridat i moznost (vynuceno uzivatelem), aby se pri prohledavani adreasu pri prvni zmene nekoncilo, ale pokracovalo a na konci jsem vedel opravdu presny pocet souboru, ktere se lisi?

Feature 3:
Na konci porovnavani mit moznost vyjet report o zmenach, abych sel "najisto" po spravnem souboru.

Feature 4:
V prubehu porovnavani jiz "oznacovat" nesouhlasici polozky. V soucasne dobe uz AS umi refreshovat data na pozadi a bylo by to prima prubezne videt kde jsem a mit moznost na to reagovat.
Last edited by Raptor on 30 Mar 2009, 10:05, edited 1 time in total.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5197
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

U podadresářů počty rozdílných souborů neznáme, protože se na prvním rozdílu zastavíme a daný adresář označíme jako různý.
Raptor

Post by Raptor »

No s tim bych pocital, pak by se zobrazilo ze je 1 zmena. Nemusi to nutne zobrazit pocet souboru. Mozna to zni jako hloupost takova featura, ale mi by pomohla. Zalezi na tom jak je to slozite, pripadne zda by to jeste nekdo vyuzil.
User avatar
Ether
Posts: 1463
Joined: 10 May 2007, 16:08
Location: Czech Republic
Contact:

Re: Directories compare

Post by Ether »

Raptor wrote:Obcas porovnavam adresare a staci mi vedet ze se nekde neco lisi obsahem (pokud porovnavam obsah). Pak muzu porovnavani hned prerusit a pokracovat v jine cinnosti. Ted nemam sanci zjistit stav dokud to neprojede az do konce.
A nemůžeš porovnávat nadřazený adresář? Zkus uvést menší modelový příklad.
Ελληνικά rulez.
Raptor

Re: Directories compare

Post by Raptor »

ether wrote:A nemůžeš porovnávat nadřazený adresář? Zkus uvést menší modelový příklad.
A jak porovnam 1 adresar s jinym moznosti vybrat zda porovnavat obsah, datumy atd? :-) Tezko davat modelovy priklad, proste casto potrebuju porovnat 2 slozky s nejakym obsahem a obcas potrebuju vedet co se zmenilo a obcas mi jen staci zjistit ze se lisi. Abych mohl pouzit Ctrl+F10 na porovnani 2 adresaru, pak bych je musel delat kazdy do jineho adresare atd. protoze to jinak nefunguje :-)
User avatar
MartinS
Posts: 107
Joined: 04 May 2006, 19:48
Location: Brno, Moravia

Re: Directories compare

Post by MartinS »

Raptor wrote:Abych mohl pouzit Ctrl+F10 na porovnani 2 adresaru, pak bych je musel delat kazdy do jineho adresare atd. protoze to jinak nefunguje :-)
Jakmile se dodělá podpora klávesové zkratky pro Edit-Advanced-Hide unselected names, půjde celkem rychle označit vybrané adresáře, schovat ostatní a porovnat...
Raptor

Re: Directories compare

Post by Raptor »

MartinS wrote:Jakmile se dodělá podpora klávesové zkratky pro Edit-Advanced-Hide unselected names, půjde celkem rychle označit vybrané adresáře, schovat ostatní a porovnat...
Aha, takze navrhujete dalsi z tech moznosti "Udelej 10 podpurnych kroku, aby sla udelat jedna akce", misto toho, aby se doplnila funkcnost (je-li to mozne samozrejme) do casti, ktera je hlavni? Tohle rozhodne nemam v planu pak pouzivat :-) nechci vybirat adresare, schovavat je a pak nad vysledkem poustet nejakou dalsi akci, pak zase zobrazit adresare, schovat jine atd. Chci porovnavat to co ted prave vidim a vyuzit vsech moznosti ktere mi "porovnavaci modul" nabizi.


EDIT: Cilem meho prispevku bylo zjistit, zda je mozne rozsirit funkcionalitu daneho modulu. Nebylo cilem hledat reseni jak toto obejit, nebo neco podobneho. Staci mi odpoved stylu "jde to", "nejde to", "pouzvazujeme". Nic vic neni treba ;-)
User avatar
MartinS
Posts: 107
Joined: 04 May 2006, 19:48
Location: Brno, Moravia

Re: Directories compare

Post by MartinS »

Raptor wrote:Cilem meho prispevku bylo zjistit, zda je mozne rozsirit funkcionalitu daneho modulu.
Pardon :-). Ale jestli to dobře chápu, pokud byste chtěl tímto způsobem porovnat více adresářů, musíte do každého vlézt a porovnat zvlášť. Možná by šlo do dialogu Compare directories přidat volbu "Compare only selected files/directories", která by automaticky skryla neoznačené a zbytek porovnala...
Raptor

Post by Raptor »

No zatim se mi nestalo ze bych chtel porovnavat jen nektere adresare. Vetsinou mam jeden hlavni a porovnavam 2 ruzne jeho obsahy.

Ono obecne to schovavani polozek v panelu je celkem dvousecna zbran, pak se da lehce ztratit v obsahu. Navic mi pak prave muze chybet informace o tech polozkach co jsou schovane :-)

Ale to jsou vsechno jen me poznamky z pohledu meho a z pohledu toho jake operace ja sam provadim. ostatni se na to samozrejme divaji urcite jinak, ale dokud to clovek nepouzije, nemuze vedet co by se mu hodilo :-)
Raptor

Post by Raptor »

Doplnen post 1
Post Reply