Network plugin - připojení síťového disku z podsložek

Vítáme všechny návrhy na nové funkce a vylepšení programu Altap Salamander. Pro každý návrh prosím vytvořte samostatný příspěvek.
User avatar
MartinS
Posts: 107
Joined: 04 May 2006, 19:48
Location: Brno, Moravia

Network plugin - připojení síťového disku z podsložek

Post by MartinS »

Hodila by se možnost přidat příkaz "Připojit síťovou jednotku" do menu při stisku pravého tlačítka na podsložce sdíleného počítače.

Pokud v pluginu Network rozbalím nějaký počítač, nabídne se mi seznam sdílených složek a pokud na nějakou použiji pravé tlačítko, nabídne se mi v menu možnost Připojit síťovou jednotku.

Pokud ale vlezu do sdílené složky a chtěl bych si jako síťovou jednotku připojit nějakou podsložku, v kontextovém menu již možnost připojit jednotku není. Musím tedy například vlézt do složky, zkopírovat cestu z Directory Line, dát F11 a vložit cestu.
User avatar
stepand76
Plugin Developer
Plugin Developer
Posts: 455
Joined: 16 Apr 2007, 21:22
Location: Pardubice, Czech Republic

Post by stepand76 »

+1 (sice připojené jednotky sám moc nepoužívám, ale vím, že spousta uživatelů ano)
User avatar
Ether
Posts: 1463
Joined: 10 May 2007, 16:08
Location: Czech Republic
Contact:

Post by Ether »

+1 Dobrý nápad.
Ελληνικά rulez.
Petr Solin
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 1111
Joined: 08 Dec 2005, 09:13
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Petr Solin »

Jestli to chapu dobre, tak se tohle uz netyka Network pluginu, protoze tou dobou uz nejste na "net:" ceste, ze?

Snazime se zobrazovat stejna kontextova menu jako pruzkumnik, ktery u adresaru mapovani nenabizi.
User avatar
stepand76
Plugin Developer
Plugin Developer
Posts: 455
Joined: 16 Apr 2007, 21:22
Location: Pardubice, Czech Republic

Post by stepand76 »

Petr Solin wrote:Jestli to chapu dobre, tak se tohle uz netyka Network pluginu, protoze tou dobou uz nejste na "net:" ceste, ze?

Snazime se zobrazovat stejna kontextova menu jako pruzkumnik, ktery u adresaru mapovani nenabizi.
Aha, pokud jsem na "net" cestě tak tam příkaz pro připojení Síťové jednotky je. To mi stačí. Díky.
User avatar
MartinS
Posts: 107
Joined: 04 May 2006, 19:48
Location: Brno, Moravia

Post by MartinS »

Petr Solin wrote:Jestli to chapu dobre, tak se tohle uz netyka Network pluginu, protoze tou dobou uz nejste na "net:" ceste, ze?

Snazime se zobrazovat stejna kontextova menu jako pruzkumnik, ktery u adresaru mapovani nenabizi.
ANO je to tak a průzkumník to skutečně také nenabízí.

Ale občas by se to hodilo :wink:
User avatar
Ether
Posts: 1463
Joined: 10 May 2007, 16:08
Location: Czech Republic
Contact:

Post by Ether »

stepand76 wrote:Aha, pokud jsem na "net" cestě tak tam příkaz pro připojení Síťové jednotky je. To mi stačí. Díky.
Taky aha. Ale hodit by se to mohlo.
Ελληνικά rulez.
User avatar
MartinS
Posts: 107
Joined: 04 May 2006, 19:48
Location: Brno, Moravia

Post by MartinS »

A co třeba upravit chování při stisku F11?

Pokud nyní najedu na nějakou síťovou cestu (v directory line je např. \\MTZ-VED\C\Documents and Settings) a mám v panelu označenou složku MTZ a stisknu F11 - naskočí mi dialog připojení disku, ale předvyplněno mám pouze "\\MTZ-VED\C".

Nově by mohl Salamander předvyplnit "\\MTZ-VED\C\Documents and Settings\MTZ"
User avatar
SelfMan
Posts: 984
Joined: 05 Apr 2006, 20:51
Contact:

Post by SelfMan »

Co si tak spominam, tak toto bude tiez asi problem zaveseny na spatnu kompatibilitu s Win98. Tam sa dali mapovat len nazdielane adresare, ale uz nie ich podadresare. Tento limit bol odstraneny u Win2k.

Osobne by som tiez prijal namapovanie po uroven aktivneho adresara.
Casto pouzivam ten sposob, ze cez F7 idem na \\server\D$, kde vleziem do nejakeho adresara a nasledne ho mapujem cez F11.
Petr Solin
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 1111
Joined: 08 Dec 2005, 09:13
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Petr Solin »

Fajn, to zni jako dost zajimave reseni. Otestuju, kde je mozne mapovat podadresare (nejspis tedy W2K+) a pod temito OS budeme v F11 nabizet komplet cestu do podadresare.
Post Reply