Export konfigurace

Vítáme všechny návrhy na nové funkce a vylepšení programu Altap Salamander. Pro každý návrh prosím vytvořte samostatný příspěvek.
Raptor

Export konfigurace

Post by Raptor »

Pominu-li to, ze se uz dlouho resi zda (ne)bude moznost ukladani konfigurace do souboru misto dor egistru, chybi mi ted jedna moznost u exportu konfigurace a to vybrat si, co chci exportovat. ted se proste vysype cela vetev z registru a je to. Ale tam je i spousta balastu co nepotrebuju (historie, ...) pro ucely kdy konfiguraci exportuju. Klasicky si chci vyexportovat treba jen user menu (a treba naimportovat na jinem pocitaci), nebo jinou cast konfigurace. Ale jeste NIKDY jsem nechtel nekam prenest vse. To se tyka treba i zalohy konfigurace pro pripad reinstalace systemu.

Ano, vim ze si muzu vysledny REG soubor zeditovat, ale s tim na mne nechodte (ted to delam), to neni ta user-friendly moznost co bych cekal :-)
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5197
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

Možná je to zajímavý nápad na externí utilitku. Uměl bych si představit command line aplikaci, která by "prořezala" REG soubor o větve specifikované v nějakém souboru.
Raptor

Post by Raptor »

Ano to je ted resitelne i takto :-) A myslel jsem spise do budoucna, pokud se nakonec bude neco s konfiguraci delat, rad bych si vybral pri imprtu/exportu primo casti ktere chci zpracovat. Predpokladam a doufam, ze se od tehle "registry" verze konfigurace nakonec dostaneme i nekam jinam.
cincura.net
Posts: 593
Joined: 09 Dec 2005, 17:30
Location: a step further
Contact:

Post by cincura.net »

Jan Rysavy wrote:Možná je to zajímavý nápad na externí utilitku. Uměl bych si představit command line aplikaci, která by "prořezala" REG soubor o větve specifikované v nějakém souboru.
Podobnou vec je prece mozne naskriptovat ... primo ve Win.
Jiri {x2} Cincura
Raptor

Post by Raptor »

cincura.net wrote:Podobnou vec je prece mozne naskriptovat ... primo ve Win.
No jen aby se to nezvrhlo na featuru vytrvorenou stylem "proc to delat jednoduse kdyz to jde slozite". Proc by si nekdo mel hrat jeste se scriptama, kdyz to muze primo resit aplikace?
Sigi
Posts: 45
Joined: 31 Dec 2005, 17:26
Contact:

Post by Sigi »

Raptor wrote:Proc by si nekdo mel hrat jeste se scriptama, kdyz to muze primo resit aplikace?
+1
cincura.net
Posts: 593
Joined: 09 Dec 2005, 17:30
Location: a step further
Contact:

Post by cincura.net »

Raptor wrote:No jen aby se to nezvrhlo na featuru vytrvorenou stylem "proc to delat jednoduse kdyz to jde slozite". Proc by si nekdo mel hrat jeste se scriptama, kdyz to muze primo resit aplikace?
Netvrdim, ze to app nema resit. Chtel jsem jen podotknout, ze to lze vyresit, celkem bezbolestne, i stavajicimi zpusoby/nastroji. A na druhou stranu zase to chce vzit v potaz, je kdyz bude tato fce implementovana, musi se najit nejake rozumne optimum - kazdy potrebuje neco jineho a pak by takhle feature mohla mit polovinu radku AS.
Jiri {x2} Cincura
Raptor

Post by Raptor »

Export/import jako funkce dle mne je to nejmensi na par radku (strucne receno). Problem je spise mit dobre navrzenou strukturu tech dat, jak se konfigurace uklada.
cincura.net
Posts: 593
Joined: 09 Dec 2005, 17:30
Location: a step further
Contact:

Post by cincura.net »

Raptor wrote:Export/import jako funkce dle mne je to nejmensi na par radku (strucne receno). Problem je spise mit dobre navrzenou strukturu tech dat, jak se konfigurace uklada.
Export uz ted AS umi. Ale filtrovani ruznych casti konfigurace muze byt docela slusny projekt, kdyz se chce. :)
Jiri {x2} Cincura
Raptor

Post by Raptor »

no export - je to jen ulozeni kusu registru, na to neni treba v podstate ani AS ;-) Ja mluvim proste obecne o feature import/export konfigurace, pripadne jeho casti, nezavisle na tom, kde je konfigurace ukladana.
Post Reply