Quick Rename (F2) v RC3

Vítáme všechny návrhy na nové funkce a vylepšení programu Altap Salamander. Pro každý návrh prosím vytvořte samostatný příspěvek.
Stixy
Posts: 27
Joined: 10 Dec 2005, 11:38
Location: Mlada Boleslav, Czech Republic
Contact:

Quick Rename (F2) v RC3

Post by Stixy » 14 Apr 2007, 09:32

Proboha, ted jsem se zdesenim zjistil, ze v RC3 je "vylepsena" funkce Quick Rename pro soubory a to tak, ze je oznaceny pouze nazev souboru a ne i koncovka, jako tomu bylo driv. Nikde v nastaveni jsem nenasel moznost zapnout onen stary rename. PROSIM, PROSIM je to tam nekde nebo je aspon nejaka moznost, ze ve final verzi, pujde "nastavit" stary rename? Tohle me neuveritelne stve, dost casto to pouzivam pro kopirovani nazvu souburu.

User avatar
mazy
Posts: 57
Joined: 27 Jan 2006, 22:48
Location: Brno, Czech Republic

Post by mazy » 14 Apr 2007, 09:34

take hlasuji pro nastavitelnost tohoto chovani, nicmene me to vyhovuje ...

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5196
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy » 14 Apr 2007, 09:35

Petr narazil na stejný problém :) Uvidíme jaké budou reakce a pak se rozhodneme, zda volbu do konfigurace zavést.

Víte o příkazu Edit > Copy Name as Text (Alt+Shift+Insert) pro nakopírování názvu do schránky?

Stixy
Posts: 27
Joined: 10 Dec 2005, 11:38
Location: Mlada Boleslav, Czech Republic
Contact:

Post by Stixy » 14 Apr 2007, 09:41

Jan Rysavy wrote:Víte o příkazu Edit > Copy Name as Text (Alt+Shift+Insert) pro nakopírování názvu do schránky?
Vim, ale to jaksi neni to prave orechove :-)

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5196
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy » 14 Apr 2007, 09:43

Z jakých důvodů?

User avatar
mazy
Posts: 57
Joined: 27 Jan 2006, 22:48
Location: Brno, Czech Republic

Post by mazy » 14 Apr 2007, 14:34

davam za pravdu honzovi. Stixy, pro kopirovani nazvu se nauc ty klavesove zkratky, zrychli ti praci

User avatar
jis
Posts: 450
Joined: 27 Jan 2006, 23:14
Location: Prague, Czech Republic

Post by jis » 14 Apr 2007, 18:06

Stixy, celý název dostaneš do schránky také čistě myší - kliknutím na název vybraného souboru v informačním řádku panelu.
Salamander fan since 1998
My current OS's: W7 and W8.1

User avatar
Datalog
Posts: 244
Joined: 10 Dec 2005, 11:21
Location: Prague, Czech Republic
Contact:

Post by Datalog » 14 Apr 2007, 18:48

jis wrote:Stixy, celý název dostaneš do schránky také čistě myší - kliknutím na název vybraného souboru v informačním řádku panelu.
Jéé, to je pěkné. Dva kliky (select line a dolu do statusbaru) a mám rychle název když mám v ruce myš a nechci přehmatávat na klávesnici. Díky.

f

Post by f » 15 Apr 2007, 12:00

ja bych byl taky pro aby si mohl označit celý text při přejmenování souboru..

A taky mě napadlo co to třeba udělat tak aby se při stisku F2, otevřel ten dialog pro přejmenování s označeným jménem souboru a kdybych nyní stiskl F2 znovu, tak by se označil celý ten název souboru i s příponou? Myslím že by to byla dobrá funkce a nemuselo by se to cpát do nastavení..

Jinak já to taky raději používal pro kopírování názvu souboru do chránky, protože při použití té zkratky Alt+Shift+Insert potřebuji použít obě ruce, ale většinou mám jednu ruku na klávesnici a druhou na myši, tak v tomhle případě je ta zkratka pomalejší a opravdu to zdržuje než když použiju F2 a pak CTRL + C.

A jen taková otázka... je nějaká zkratka jako Alt+Shift+Insert pro kopírování souboru, tak něco i pro přejmenování? Že bych nemusel použít dialog pro přejmenování, ale nějakou zkratku která by sama soubor přejmenovala podle toho co mám zrovna uloženo ve schránce?

User avatar
ino
Posts: 440
Joined: 09 Dec 2005, 14:59
Location: Brno, Czech Republic

Post by ino » 15 Apr 2007, 12:21

f wrote: A taky mě napadlo co to třeba udělat tak aby se při stisku F2, otevřel ten dialog pro přejmenování s označeným jménem souboru a kdybych nyní stiskl F2 znovu, tak by se označil celý ten název souboru i s příponou? Myslím že by to byla dobrá funkce a nemuselo by se to cpát do nastavení..
zajimava myslenka, kdyz uz tu F2ku mam pod prstem... rozhodne snazsi nez dodatecne oznacit cely nazev pomoci Shit+End nebo Ctrl+A. Byla by to takova dvoj-jednoprstovka ;-)
f wrote: Jinak já to taky raději používal pro kopírování názvu souboru do chránky, protože při použití té zkratky Alt+Shift+Insert potřebuji použít obě ruce, ale většinou mám jednu ruku na klávesnici a druhou na myši, tak v tomhle případě je ta zkratka pomalejší a opravdu to zdržuje než když použiju F2 a pak CTRL + C.
pokud mate rychlejsi mys nez prsty na klavesnici, tak staci kliknout v Information Line na nazev souboru a tim se vam zkopiruje do schranky, viz manual: http://www.altap.cz/salam_en/help/salam ... _panel.htm

Image

Jan Ryšavý edit: opraveno URL.

Rada
Posts: 43
Joined: 09 Dec 2005, 16:34
Location: Brno, Česko

Post by Rada » 15 Apr 2007, 12:54

f wrote:A taky mě napadlo co to třeba udělat tak aby se při stisku F2, otevřel ten dialog pro přejmenování s označeným jménem souboru a kdybych nyní stiskl F2 znovu, tak by se označil celý ten název souboru i s příponou...
To je moc dobrý nápad, za to se taky přimlouvám :-)

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5196
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy » 15 Apr 2007, 13:04

f wrote:A taky mě napadlo co to třeba udělat tak aby se při stisku F2, otevřel ten dialog pro přejmenování s označeným jménem souboru a kdybych nyní stiskl F2 znovu, tak by se označil celý ten název souboru i s příponou? Myslím že by to byla dobrá funkce a nemuselo by se to cpát do nastavení..
To je dost nestandardní a neintuitivní řešení.

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5196
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy » 15 Apr 2007, 13:06

Alt+Shift+Insert lze stisknout jednou rukou (pravou), případně lze kliknout myší do Information Line, jak píše ino.

User avatar
Datalog
Posts: 244
Joined: 10 Dec 2005, 11:21
Location: Prague, Czech Republic
Contact:

Post by Datalog » 15 Apr 2007, 13:15

Rada wrote:
f wrote:A taky mě napadlo co to třeba udělat tak aby se při stisku F2, otevřel ten dialog pro přejmenování s označeným jménem souboru a kdybych nyní stiskl F2 znovu, tak by se označil celý ten název souboru i s příponou...
To je moc dobrý nápad, za to se taky přimlouvám :-)
Přidávám se k návrhu. Navíc je to zpětně kompatibilní ... až do 2.5 RC2 dvojitý stisk F2 nic neudělá => když se naučím automatiku dvojstisku, tak druhý stisk na cizím počítači se salamanderem 2.0 neprovede žádný průšvih.

User avatar
Datalog
Posts: 244
Joined: 10 Dec 2005, 11:21
Location: Prague, Czech Republic
Contact:

Post by Datalog » 15 Apr 2007, 13:17

Jan Rysavy wrote:
f wrote:A taky mě napadlo co to třeba udělat tak aby se při stisku F2, otevřel ten dialog pro přejmenování s označeným jménem souboru a kdybych nyní stiskl F2 znovu, tak by se označil celý ten název souboru i s příponou? Myslím že by to byla dobrá funkce a nemuselo by se to cpát do nastavení..
To je dost nestandardní a neintuitivní řešení.
Je to nestandardní. Je to neintuitivní (možná).
Ale je to rychlé. :twisted:

EDIT: Rychlé a nemusím se učit nějaké ctrl+fň+bž (které si stejně nezapamatuji, protože to nepoužívám tak často). Naopak na druhý stisk F2 si (myslím) vzpomenu jednoduššeji.
Last edited by Datalog on 15 Apr 2007, 13:21, edited 1 time in total.

Post Reply