Uživatelský titulek aplikace

Vítáme všechny návrhy na nové funkce a vylepšení programu Altap Salamander. Pro každý návrh prosím vytvořte samostatný příspěvek.
dab
Posts: 4
Joined: 05 Dec 2006, 17:09

Uživatelský titulek aplikace

Post by dab »

Běžně mám spuštěno 3 a více instancí programu, každou používám pro trošku jiné účely.
Plánované záložky by se asi mně osobně nelíbily, spíš bych uvítal možnost uživatelsky si nastavit titulek programu (jen po dobu běhu, nikam neukládat).
Teď mám nastaveno "Display current path in main window title as: FullPath", ale není to prostě ono.
User avatar
zarevak
Plugin Developer
Plugin Developer
Posts: 789
Joined: 04 Feb 2006, 16:49
Location: Prague, Czech Republic

Post by zarevak »

Dobrý den,
jaký formát titulky byste si představoval? Osobně používám "Shortened Path" a ta mi zcela vyhovuje - vidím disk, na kerém se nacházím a aktuální složku. Jen v případě, kdy jsem v adresáři C:\D\E\, tak vidím delší text C:\...\E místo užitečnějšího C:\D\E. Možná by Salamander mohl začít používat trojtečku až v případě dosažení nějaké maximální délky? (Jako to dělají jiné programy při zkracování zobrazené cesty)

Pokud chcete nějakou položku "neukládat", pak je možné vytvořit v adresáři se Salamanderem soubor config.reg do kterého vložíte pouze řádek pro výchozí nastavení titulky. Postup je podobný jako v případě "neukládání" pravého a levého panelu popsého v tomto příspěvku pod bodem 3.
dab
Posts: 4
Joined: 05 Dec 2006, 17:09

Post by dab »

Jde mi vyloženě o to, abych si tam mohl dočasně nastavit nějaký text. Např. celý den dělám na projektu XYZ, tak bych si pustil SS, nastavil si tam "XYZ". Během dne se ale potřebuju pustit ještě do něčeho jiného, pustím novou instanci, např. abych se podíval do nějaké staré verze XYZ, .... atd atd. Pak se ale vracím k tomu, co jsem dělal a Alt-Tabem bych se tam rád vrátil - ten případný aktuální adresář pro mě není vždycky jednoznačný (rozhodně ne na první pohled). Takže asi tak.
Druhý den bych si to ale klidně nastavil znovu (krom toho už dělám na něčem jiném). Pro SS mám jednotnou konfiguraci (neukládám při ukončení), nerad bych si dělal x různých adresářů a pořád konfiguroval.
Aneb potřeboval bych něco jako bookmark k dané instanci Salamandera.
User avatar
zarevak
Plugin Developer
Plugin Developer
Posts: 789
Joined: 04 Feb 2006, 16:49
Location: Prague, Czech Republic

Post by zarevak »

Pevně stanovený text SS opravdu zatím neumí. Pokud chcete využít několik různě nakonfigurovaných verzí Salamandera, můžete využít spouštěcí parametr -C [soubor.reg]. Pokud si pak vytvoříte několik zástupců a každý s jiným použítým REG souborem. Tyto soubory můžete vytvořit pomocí možnosti Export Configuration... z Options menu.

Pro XYF verzi pak použijete příkaz: SALAMAND.exe -C XYF.reg
dab
Posts: 4
Joined: 05 Dec 2006, 17:09

Post by dab »

[quote="zarevak"]Pevně stanovený text SS opravdu zatím neumí.[/quote]
znamená že můžu doufat?

[quote="zarevak"]Pokud chcete využít...[/quote]
tak přesně toto nechci (ale dík za tipy), viz předešlý můj textík
User avatar
Datalog
Posts: 244
Joined: 10 Dec 2005, 11:21
Location: Prague, Czech Republic
Contact:

Post by Datalog »

Poté, co SS změnil ikonku, jsem si vrátil starou. A pro "rozpoznání" více instancí používám různé ikonky. Mně zatím postačují dvě (nová a stará). Nová pro spuštění salamandera pod Admin právy, starou pro normální použití.

Váš problém by možná vyřešily různé ikonky, případně stejné jen barevně odlišené.

Pro úplnost dodávám, že v SS nejde měnit ikonky konfigurací, musíte použít ResourceHacker či jiný podobný program a změnit resouces u SALAMAND.exe .

EDIT: I přestože jde ve výsledku o různé .exe soubory, konfigurace je sdílená, stejná pro všechny .exe bez ohledu na ikonku. Tedy sdílená v rámci jednoho uživatele (konfigurace salamandera je vázána na uživatelské konto).
Last edited by Datalog on 06 Dec 2006, 15:33, edited 1 time in total.
dab
Posts: 4
Joined: 05 Dec 2006, 17:09

Post by dab »

Ještě jednou to upřesním...
NECHCI mít víc přednastavených instancí (různé konfigurace, různé exe, různé soubory s cfg, různé spouštěcí příkazy (cmdline parametry)).
CHCI jednotné spouštění, tak jak to lze teď použít a jak to teď používám. V průběhu práce ale některé instance používám pro jednotný účel a chtěl bych si je takto označit. Jen dočasně a jen proto, abych se do nich mohl zpátky rychle a jednoznačně dostat - nabízí se titulek. Teď mám v titulku aktuální adresář, to ale nemusí být zcela vypovídající, rozhodně ne na první pohled.

Úplný ideál by byl: CtrlShiftFxx, zadám název, odEntruju a je to nastaveno. Pak si pustím jiný SS, v titulku toho nového bude adresář a když budu chtít, tak si i toto můžu (ale nemusím) označit obdobným způsobem.....
Na návratu na původní hodnotu titulku netrvám, ale asi by se to dalo navrátit zadáním prázdného titulku.
User avatar
ino
Posts: 440
Joined: 09 Dec 2005, 14:59
Location: Brno, Czech Republic

Re: Uživatelský titulek aplikace

Post by ino »

dab wrote:Běžně mám spuštěno 3 a více instancí programu, každou používám pro trošku jiné účely.
jj takových je nás povícero
dab wrote:Plánované záložky by se asi mně osobně nelíbily,
tak na ty já se těším
dab wrote:spíš bych uvítal možnost uživatelsky si nastavit titulek programu (jen po dobu běhu, nikam neukládat).
Třeba pomůže toto udělátko. Je velice prosté, leč účelné - nastavuje titulek Salamandera pomocí jednoduchého průvodce.
Jak na to:
- uložit jej (nejlépe) do adresáře s aktuální verzí salamandera
- spustit
- zadat nový titulek
- zadat časovou prodlevu refreshe titulku v ms.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5197
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

Zavedli jsme možnost nastavit prefix pro titulek a barvu ikonky (zatím vedle standardní ještě červená, zelená a modrá). Pokud nechcete změny provést trvale (pomocí konfigurace), lze použít parametry na příkazovém řádku. Děkujeme za všechny nápady!

Image
User avatar
Datalog
Posts: 244
Joined: 10 Dec 2005, 11:21
Location: Prague, Czech Republic
Contact:

Post by Datalog »

Jéé, hurá, díky moc, paráda.

Možná, že se změnou barvy ikonky mi už "podstrkávání" staré nebude třeba (barevné odlišení od FF bude stačit) - ale přesto se nedočkavě zeptám předem. Odkud berete ty různé "barvy" ikonek? Je to seznam ikonek z resources, nebo berete hlavní ikonu a měníte jí barvu/paletu? Tedy, zda když si v resources podstrčím starou, objeví se mi v daném seznamu jako jedna z možných variant.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5197
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

Ano, jedná se o samostatné ikonky (nic za běhu nepřekreslujeme), takže jejich případné nahrazení nebude problém.
User avatar
Datalog
Posts: 244
Joined: 10 Dec 2005, 11:21
Location: Prague, Czech Republic
Contact:

Post by Datalog »

Jan Rysavy wrote:Ano, jedná se o samostatné ikonky (nic za běhu nepřekreslujeme), takže jejich případné nahrazení nebude problém.
Jedno příjemné překvapení za druhým.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5197
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

Kterou verzi ČERVENÉ, MODRÉ a ZELENÉ byste zvolili?

Image
User avatar
MartinS
Posts: 107
Joined: 04 May 2006, 19:48
Location: Brno, Moravia

Post by MartinS »

Používám teď v RC2 modrou variantu a z těch nabízených bych volil spíše tu b1. Volbu ostatních barev přenechávám příznicům červené a zelené :-)
User avatar
Mem
Posts: 202
Joined: 08 Mar 2006, 15:07
Contact:

Post by Mem »

Máme to psát duplicitně i tady, když je to i v EN threadu?

Každopádně r3, b2, g2 ;-)
Post Reply