More data is available

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
User avatar
Raptor
Posts: 703
Joined: 28 Jan 2006, 15:04
Location: Prague, Czech Republic
Contact:

More data is available

Post by Raptor » 22 Jun 2015, 21:45

Nejaky tip, co znamena tahle chyba?

Code: Select all

---------------------------
Error Loading Configuration
---------------------------
(234) More data is available.
---------------------------
[OK]
---------------------------
Aktualni config na analyzu kdyztak poslu mailem.
--- Always the latest version of the Altap Salamander (x64) ---
--- Windows 10 (x64) - Insider build - Fast ring ---

User avatar
tukanos
Posts: 269
Joined: 21 Dec 2005, 19:14

Re: More data is available

Post by tukanos » 23 Jun 2015, 13:41

Chtělo by to více informací. Kdy to začalo dělat? Byla tam změna nějaké konfigurace? Začalo to dělat samo od sebe nebo až po instalaci nečeho atd.

User avatar
Raptor
Posts: 703
Joined: 28 Jan 2006, 15:04
Location: Prague, Czech Republic
Contact:

Re: More data is available

Post by Raptor » 23 Jun 2015, 13:47

To není vůbec důležité :-)
Je to dotaz na autory, zda dokážou jednoduše identifikovat vadné data v registru v konfiguraci abych je mohl opravit, případně aby se dokázal AS opravit sám.
--- Always the latest version of the Altap Salamander (x64) ---
--- Windows 10 (x64) - Insider build - Fast ring ---

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5126
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: More data is available

Post by Jan Rysavy » 23 Jun 2015, 14:05

Naběhne potom Salamander? Pokud ano, spusťte pak druhou instanci a po zobrazení tohoto hlášení ji "breakněte" z té první, již běžící. Menu Help > Task List. Mrknu na nagenerovaný bug report, na které položce konfigurace k tomu dochází.

User avatar
Raptor
Posts: 703
Joined: 28 Jan 2006, 15:04
Location: Prague, Czech Republic
Contact:

Re: More data is available

Post by Raptor » 23 Jun 2015, 14:08

Naběhne. Jen 4x vyskočí tento error dialog, stačí to odpálit a jede to dále. Pošlu z domu report.
--- Always the latest version of the Altap Salamander (x64) ---
--- Windows 10 (x64) - Insider build - Fast ring ---

User avatar
Raptor
Posts: 703
Joined: 28 Jan 2006, 15:04
Location: Prague, Czech Republic
Contact:

Re: More data is available

Post by Raptor » 27 Jun 2015, 08:20

22.06 - zadán problém
23.06 - na žádost zaslán bug report
27.06 - stále žádná odpověď s řešením

Je jasné, že s vývojem AS nestíháte a implementace featur má roky zpoždění, když nezvládáte reagovat ani na takovéto elementární problémy :-(
--- Always the latest version of the Altap Salamander (x64) ---
--- Windows 10 (x64) - Insider build - Fast ring ---

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5126
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: More data is available

Post by Jan Rysavy » 28 Jun 2015, 07:20

Neozval jste se mi ani na email, ani zde na fóru, že jste report odeslal. Nebo ozval a já to přehlédl?
Bug reporty nesledujeme každý den, odbavujeme je v dávkách. Prioritou je pro nás vývoj.

K problému dochází na položce reg:\HKEY_CURRENT_USER\Software\Altap\Altap Salamander 3.06\Plugins Configuration\Encrypt & Decrypt\Hash případně Cipher.
Mrkněte do Registry, pravděpodobně má jedna z nich velikost větší než jeden bajt? Salamander položky ukládá jako jeden bajt, takže je otázkou, kdo údaj změnil a co do něj případně uložil?

User avatar
Raptor
Posts: 703
Joined: 28 Jan 2006, 15:04
Location: Prague, Czech Republic
Contact:

Re: More data is available

Post by Raptor » 28 Jun 2015, 08:03

Díky. Předpokládal jsem, že bug reporty sledujete pravidelně a není třeba ještě něco hlásit znova.

Jednalo se o 4 položky nakonec

Code: Select all

[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Altap\Altap Salamander 3.06\Plugins Configuration\Encrypt/Decrypt]
"Hash"=hex:02
"Cipher"=hex:03
"Compression"=hex:09
"Mode"=hex:01
Použil jsem pro obnovu části konfigurace WRR (http://www.mitec.cz/wrr.html), ale stará verze špatně (nebo jen jinak?) exportovala tyto hodnoty.

Code: Select all

[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Altap\Altap Salamander 3.06\Plugins Configuration\Encrypt/Decrypt]
"Hash"=hex:02,00,00,00
"Cipher"=hex:03,00,00,00
"Compression"=hex:09,00,00,00
"Mode"=hex:01,00,00,00
Možná by bylo prima, kdyby AS při chybě konfigurace uměl přímo říct, která položka je chybně.
--- Always the latest version of the Altap Salamander (x64) ---
--- Windows 10 (x64) - Insider build - Fast ring ---

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5126
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: More data is available

Post by Jan Rysavy » 28 Jun 2015, 09:28

To nevidím reálné. Není na aplikacích, aby si dělaly testy konzistence souborového systému, registry, síťové vrstvy nebo operační paměti. Pokud nechodí tyto základní kameny operačního systému, má uživatel dost větší problém, než je hláška během startu Salamandera :)

User avatar
Raptor
Posts: 703
Joined: 28 Jan 2006, 15:04
Location: Prague, Czech Republic
Contact:

Re: More data is available

Post by Raptor » 28 Jun 2015, 12:21

No, nevím, co je na tom nereálného. Pokud mám např. v konfiguraci číslo a někdo tam dá string, co číslem není, tak ve chvíli, kdy tu konfiguraci načítám, tak je plně v mé režii si odchytit výjimky a validovat data, ne? Já ve svých aplikacích validuji veškerá načítaná data naprosto automaticky a divím se, že vám to přijde nereálné :-)
--- Always the latest version of the Altap Salamander (x64) ---
--- Windows 10 (x64) - Insider build - Fast ring ---

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5126
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: More data is available

Post by Jan Rysavy » 28 Jun 2015, 19:07

Na co dalšího své aplikace připravujete? Že někdo změní pár bajtů uvnitř EXE/DLL/jiných souborů v instalaci? Vše chráníte pomocí hashů? Co náhlá změna operační paměti díky vadné paměti? Nebo změna ve streamu dat letícího po síti? Nebo přenastavení konfigurace, které nevyvolá výjimku, ale pro uživatele se program stane nebezpečný, protože řekněme maže bez konfirmace tvrdě bez koše? Někde se člověk musí zastavit a v případě Salamandera je to na předpokladu, že ho provozujete na funkčním počítači a že nikdo nesabotuje data. Když prohledáte toto fórum, není to něco, s čím by uživatelé Salamandera zápasili. Jde o podprahovou záležitost, nezajímavou pro většinu uživatelů. Pokud se tyto problémy začnou kupit, samozřejmě je budeme řešit.

User avatar
Raptor
Posts: 703
Joined: 28 Jan 2006, 15:04
Location: Prague, Czech Republic
Contact:

Re: More data is available

Post by Raptor » 28 Jun 2015, 20:33

Dalo by se rict, ze validuji vse, co je v me rezii a kde predpokladam, ze by mohl nastat problem, ktery sice nemusim byt schopen vyresit, ale jsem schopen vypsat hlasku, na zaklade ktere je mozne problem opravit. Tedy i takovou malickost, jako rict, ze se nepovedlo nacist/deserializovat polozku XYZ z konfigurace. Ale to je fuk. Byl to jen napad. Vetsinou staci jen smysluplna hlaska v try catch bloku, ale kod AS je asi na toto nepripraven. Nedokazu posoudit.

Jinak tento typ odpovedi znam - obcas ho taky pouziju, kdyz chci mit od zakaznika pokoj a nechce se mi delat to, co on rekl ;-)

Ale to je fuk, problem vyresen, dale neni treba to probirat.
--- Always the latest version of the Altap Salamander (x64) ---
--- Windows 10 (x64) - Insider build - Fast ring ---

Post Reply