Chyba ZIP pluginu?

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
steiger
Posts: 9
Joined: 02 Sep 2011, 23:24

Chyba ZIP pluginu?

Post by steiger » 26 Dec 2014, 13:09

Dobrý den,
při vytváření ZIPu přímo na sdílenou složku na síti, na kterém není dostatek volného místa dojde k vytvoření poškozeného ZIPu.

Konkrétně zdrojový soubor ke komprimaci se nachází na lokálním disku, cílový adresář není připojen jako síťový disk, ale pouze jako share (\\stroj\složka). Problémem může být mj. i fakt, že sdílený adresář není v lokální síti, ale jedná se o data storage na webu (Wedos disk) - komunikuje přes SMB 3. Zip byl vytvářen s defaultním nastavením, pouze jsem zaškrtnul "Delete files after packing...", což taky AS provedl a o soubor jsem už několikrát přišel :-)

Verze: 3.04 x64

Díky za prověření.

User avatar
AD7
Posts: 484
Joined: 28 Jan 2006, 16:21

Re: Chyba ZIP pluginu?

Post by AD7 » 30 Dec 2014, 14:49

Ja len pridávam, že vytváranie ZIP archívu z lokálneho disku priamo na USB kľúč mi občas vo verzii 2.5x vytvorilo chybný archív. Preto som sa naučil pakovať na lokálnom disku a až výsledok skopírovať na cieľový. Odvtedy bez problémov aj v 3.0x.

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5126
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: Chyba ZIP pluginu?

Post by Jan Rysavy » 30 Dec 2014, 15:07

Zkusil jsem pakování do ZIP na flash disku, kde není dostatek místa. Vše proběhlo korektně, zobrazila se chybová hláška, na Storno se nedokončený ZIP smazal. To je OK.

Pokud jde o pakování na Wedos disk, měl bych dotaz. Pokud tam soubor prostě nakopírujete místo pakování, zobrazí se chybové hlášení o nedostatku místa?

Je někde popsáno, jak je přesně jednotka připojena (SMB 3)? Jde o toto https://disk.wedos.com/en/ ?

User avatar
Ether
Posts: 1459
Joined: 10 May 2007, 16:08
Location: Czech Republic
Contact:

Re: Chyba ZIP pluginu?

Post by Ether » 31 Dec 2014, 19:58

Kdyby bylo potřeba něco otestovat, mám jeden disk od Wedosu k dispozici.
Ελληνικά rulez.

steiger
Posts: 9
Joined: 02 Sep 2011, 23:24

Re: Chyba ZIP pluginu?

Post by steiger » 05 Jan 2015, 14:15

Dobrý den,
ano, jedná se o https://disk.wedos.com/en/. Kopírování na cílový disk je jinak korektní, tj. včetně rozpoznání nedostatku místa ať už před či v průběhu operace.

Snažil jsem se chybu cíleně nasimulovat, abych vám mohl popsat přesný postup... Jak už to tak bývá, tak jsem špatný ZIP sice vyrobil, ale přesný postup se mi nedaří popsat. Zkusím alespoň popsat operace, které jsem dělal souběžně:
1) vytváření většího ZIPu přímo do sdílené složky (jediný zdrojový soubor řádově 8 GB, cílový zip řádově 0,5 GB, bez připojení jako síťový disk)
2) přesouvání souborů z cílového disku, na kterém je velmi málo místa (řádově jednotky MB), čímž dochází k postupnému uvolňování místa pro právě vytvářený ZIP
3) a aby toho nebylo málo, tak stejnou sdílenou složku připojuji jako síťový disk a vzápětí jej opět odpojuji (toto dělá úplně jiný proces - job)
4) V průběhu se párkrát stane, že musím dát "Retry" při vytváření ZIPu, protože průběžně dojde místo na síťovém disku

Sám uznávám, že podobně úchylné postupy asi dělá minimum uživatelů... Ale hlásit se to musí :-) Problém bude asi v tom připojování a odpojování síťového disku, kdy dle mého odhadu dojde k násilnému odpojení (a tím pádem zahození všeho, co je v bufferu) a v cílovém ZIPu pak chybí pár bajtů. Ale to je jen odhad.

Ještě doplním, že celá konfigurace je WIn2012 R2, AS 3.04 x64

Tak snad alespoň nasměroval.

Pavel

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5126
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: Chyba ZIP pluginu?

Post by Jan Rysavy » 05 Jan 2015, 15:11

Aha, to jsou zajímavé informace. Takže několikrát kliknete na Retry a postupně uvolňujete místo na cílovém disku, až Salamander vytvoří ZIP celý, ale porušený?
Chápu dobře, že jste testoval i kopírování (F5) místo pakování za stejných podmínek (opakované Retry a uvolňování místa)?

"bez připojení jako síťový disk" - tím myslíte cílovou cestu v UNC tvaru (\\server\share)?

Dost si zakládáme na chování Salamandera v podobných situacích, takže jsme za informace rozhodně rádi...

steiger
Posts: 9
Joined: 02 Sep 2011, 23:24

Re: Chyba ZIP pluginu?

Post by steiger » 05 Jan 2015, 16:45

Jan Rysavy wrote:Aha, to jsou zajímavé informace. Takže několikrát kliknete na Retry a postupně uvolňujete místo na cílovém disku, až Salamander vytvoří ZIP celý, ale porušený?
Ano, ovšem nejsem si úplně jist, zda se mi minule porušený ZIP nevytvořil i bez "Retry". Každopádně s nějakou kombinací "Retry" při pakování, při současném uvolňování místa na cílového disku a zároveň i připojování/odpojování síťového disku jsem dnes (5. 1. 2015) tento problém nasimuloval.
Jan Rysavy wrote:Chápu dobře, že jste testoval i kopírování (F5) místo pakování za stejných podmínek (opakované Retry a uvolňování místa)?
U kopírování jsem na analogický problém nenarazil.
Jan Rysavy wrote:"bez připojení jako síťový disk" - tím myslíte cílovou cestu v UNC tvaru (\\server\share)?
Ano, myslím tím UNC cestu

Upřesním ještě jednu informaci: při dnešní simulaci jsem v jedné instanci SS přesouval soubory z cílového disku (pozn.: s omezením rychlosti na 500 kB) na lokál a zároveň jsem z lokálu vytvářel ZIP na síť. V jiné instanci SS jsem prováděl ono připojování a odpojování síťového disku, přičemž při odpojování jsem byl upozorněn, že síťový disk je používán.

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5126
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: Chyba ZIP pluginu?

Post by Jan Rysavy » 05 Jan 2015, 17:59

Pokud dobře chápu, tak jste dělal testy a jediné, kdy se problém podařilo reprodukovat, je při splnění všech popsaných podmínek?
Pokud například pouze pakujete, klikáte na Retry a uvolňujete místo v cíli, problém nenavodíte? Musíte ještě současně mapovat/odmapovat síťovou jednotku?

Ptám se, protože jsem problém zkusil navodit na lokále, ale bez výsledku, ZIP byl po opakovaných Retry v závěru OK. Měli jsme s kolegou podezření, zda není chyba v obsluze Retry v ZIP pluginu.

Post Reply