Export a import konfigurace

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
User avatar
Gtein
Translator
Translator
Posts: 71
Joined: 08 Mar 2009, 09:15
Contact:

Export a import konfigurace

Post by Gtein » 30 Jun 2013, 10:14

Před instalací Altap Salamandera BETA 3 provedl v Altap Salamanderu BETA 2 export konfigurace, abych po instalaci nemusel vše ručně nastavovat. Bohužel import konfigurace v Altap Salamanderu BETA 3 se nepovedl.

Zjistil jsem, že konfigurace se ukládají do jiných názvů klíčů:

BETA 2 je uložena v Altap Salamander 3.0 beta 2
BETA 3 je uložena v Altap Salamander 3.0 beta 3 (PB103)

dělám něco špatně já nebo je chyba jinde? Zdá se mi, že dříve byl import konfigurace pomocí dialogového okna kde bylo možné si vybrat, kterou předchozí verzi konfigurace načíst do nové verze.

Děkuji za odpověď.

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5196
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: Export a import konfigurace

Post by Jan Rysavy » 30 Jun 2013, 12:17

Zkuste prosím ukončit všechny AS 3.0 beta 3 PB103, smazat klíč HKEY_CURRENT_USER\Software\Altap\Altap Salamander 3.0 beta 3 (PB103) a následně AS 3.0 beta 3 PB103 spustit. Měl by nabídnout import staré konfigurace. Dělal jsem několik testů a import mi nabízel. Pokud to nezabere, můžeme hledat co je špatně.

User avatar
Gtein
Translator
Translator
Posts: 71
Joined: 08 Mar 2009, 09:15
Contact:

Re: Export a import konfigurace

Post by Gtein » 30 Jun 2013, 13:52

Zkusil jsem jak píšete a funguje to, jen je ale divné, že po instalaci kdy jsem vybral instalaci do stejného adresáře kde byla nainstalována verze BETA 2 mě instalátor upozornil jestli chci provést aktualizaci starší verze. Tu jsem potvrdil a na konci instalátoru nechal spustit nainstalovanou novou verzi BETA 3, která mi nenabídla dialogové okno pro import konfigurace starší verze.

Petr Solin
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 1109
Joined: 08 Dec 2005, 09:13
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: Export a import konfigurace

Post by Petr Solin » 30 Jun 2013, 22:30

Při upgradu (instalaci nové verze do adresáře starší verze) se import konfigurace ze starší verze provádí automaticky a bez dotazu. Zároveň se stará konfigurace po úspěšném importu odstraňuje z registru (už je tam k ničemu, .exe starší verze bylo smazáno). Teď jsem to zkoušel mezi verzemi 3.0 beta 2 a PB103 a provedlo se to přesně dle očekávání, takže to nejsem schopen reprodukovat, u mě to funguje.

Předpokládám, že jste verzi beta 2 instaloval, a pak při instalaci PB103 zvolil shodný adresář s beta 2, na dotaz, jestli si přejete upgradovat, jste odpověděl ano. Nebo bylo něco jinak? Import konfigurace do klíče PB103 se provede až při prvním startu PB103, zároveň se provede i mazání klíče pro beta 2. Došlo u vás ke smazání klíče beta 2 nebo zůstal v registru?

User avatar
Gtein
Translator
Translator
Posts: 71
Joined: 08 Mar 2009, 09:15
Contact:

Re: Export a import konfigurace

Post by Gtein » 01 Jul 2013, 16:35

Prováděl jsem přesně jak píšete, ale ke smazání klíče beta 2 nedošlo zůstal v registru.

Petr Solin
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 1109
Joined: 08 Dec 2005, 09:13
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: Export a import konfigurace

Post by Petr Solin » 01 Jul 2013, 16:41

OK. Pokud by se vám podařilo problém reprodukovat, zkusím to najít a opravit, víc teď asi nejsem schopen nabídnout.

Post Reply