Nefunkcni kontextove menu ve verzi

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
vector
Posts: 3
Joined: 28 Aug 2012, 18:23

Nefunkcni kontextove menu ve verzi

Post by vector » 28 Aug 2012, 18:25

Ve verzi 3.0 PB87 x64 nefunguje u nekterych souboru kliknuti pravym tlacitkem - zkratka se neobjevi menu. Jde zpravidla o soubory, ktere obsahuji specialni znaky (ceske abecedy), napr: "19x04 - Nechci vedet, proc ptácek v kleci zpívá.avi"

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5196
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: Nefunkcni kontextove menu ve verzi

Post by Jan Rysavy » 29 Aug 2012, 06:47

Díky za informaci. Starší verze Salamandera fungují správně, například verze 2.54?

User avatar
Gtein
Translator
Translator
Posts: 71
Joined: 08 Mar 2009, 09:15
Contact:

Re: Nefunkcni kontextove menu ve verzi

Post by Gtein » 29 Aug 2012, 17:13

No zkusil jsem přejmenovat jeden soubor jak se uvádí zde a mě se menu po kliku pravým tlačítkem zobrazí ve stejné verzi Salamandera

-=Majkl=-
Posts: 71
Joined: 12 Dec 2005, 14:51
Location: Brno, Czech Republic
Contact:

Re: Nefunkcni kontextove menu ve verzi

Post by -=Majkl=- » 29 Aug 2012, 19:30

je to normalni problem, kdyz jsou v nazvu pritomny znaky, ktere nejsou obsazeny v aktualni zvolene znakove sade (viz regionalni nastaveni systemu, sekce pro ne-Unicode aplikace), s takovym souborem se pak neda delat skoro nic a nevyresi se to, dokud Salamander nebude rozumne podporovat Unicode

vector
Posts: 3
Joined: 28 Aug 2012, 18:23

Re: Nefunkcni kontextove menu ve verzi

Post by vector » 05 Sep 2012, 22:47

Verze 2.54 to nedělá.

Znamená to tedy, že pokud mám systémový jazyk v angličtině, nemohu pracovat se soubory s českou diakritikou?

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5196
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: Nefunkcni kontextove menu ve verzi

Post by Jan Rysavy » 06 Sep 2012, 07:03

AS nepodporuje Unicode, takže je důležité nastavit češtinu pro non-unicode aplikace. Operační systém v angličtině není problém.

Pro Windows 7: Control Panel > Clock, Language, and Region > Regional and Language > Change keyboards or other input methods > Administrative > Language for non-Unicode programs > Change system locale...
Pro Windows XP a Windows 2000: http://www.altap.cz/salamander/help/sal ... desupport/

Post Reply