Chybějí položky v kontext menu.

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
ikX
Posts: 26
Joined: 20 Sep 2009, 10:04

Chybějí položky v kontext menu.

Post by ikX » 02 Mar 2012, 12:58

Mám W7 64bit, když dám pravý klik na třeba textový soubor, tak v kontextové nabídce chybí některé položky - oproti nabídce pro stejný soubor v průzkumníku.
Postrádám hlavně "Load in UltraCompare".
Jde s tím něco dělat?

-=Majkl=-
Posts: 67
Joined: 12 Dec 2005, 14:51
Location: Brno, Czech Republic
Contact:

Re: Chybějí položky v kontext menu.

Post by -=Majkl=- » 02 Mar 2012, 19:10

Nainstalovat 32bitovou verzi UltraCompare, 64bitovou verzi Salamandera, nebo používat Průzkumník

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5126
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: Chybějí položky v kontext menu.

Post by Jan Rysavy » 02 Mar 2012, 21:00

V dohledné době vydáme testovací 64-bitovou verzi Salamandera, která tento problém vyřeší. Právě probíhají interní testy.

ikX
Posts: 26
Joined: 20 Sep 2009, 10:04

Re: Chybějí položky v kontext menu.

Post by ikX » 03 Mar 2012, 09:52

64bit Salamandr? Už se těším!!

PS:
Pokud by Vás náhodou zajímaly priority věcí, které bych (nejen já) chtěl vidět vyřešené:
1.) - 64bit verze.
2.) - Unicode v prohlížeči a v panelech.
3.) - Záložky (taby) v panelech.

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5126
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: Chybějí položky v kontext menu.

Post by Jan Rysavy » 03 Mar 2012, 16:37

Podporu pro UAC nepostrádáte? Docela mi vadí, že musím startovat novou instanci Salamandera, když chci zápis do Program Files.

ikX
Posts: 26
Joined: 20 Sep 2009, 10:04

Re: Chybějí položky v kontext menu.

Post by ikX » 03 Mar 2012, 18:40

Podpora pro UAC - to jako že spusím Salamander normálně a on se bude chovat tak jako když ho "spustím jako správce"?
Nevěděl jsem, že to jde, zatím snad každý program, který chtěl něco zapsat do jenom trochu systémovyho místa, otravoval s UAC hláškou.
Než jsem UAC vypl...

User avatar
stepand76
Plugin Developer
Plugin Developer
Posts: 453
Joined: 16 Apr 2007, 21:22
Location: Pardubice, Czech Republic

Re: Chybějí položky v kontext menu.

Post by stepand76 » 03 Mar 2012, 20:37

Jan Rysavy wrote:Podporu pro UAC nepostrádáte? Docela mi vadí, že musím startovat novou instanci Salamandera, když chci zápis do Program Files.
Ja ji postradam!

User avatar
Gtein
Translator
Translator
Posts: 65
Joined: 08 Mar 2009, 09:15
Contact:

Re: Chybějí položky v kontext menu.

Post by Gtein » 04 Mar 2012, 10:31

Nevím proč by měla chybět podpora UAC to je první co vypnu a nemám problém :D

User avatar
Raptor
Posts: 704
Joined: 28 Jan 2006, 15:04
Location: Prague, Czech Republic
Contact:

Re: Chybějí položky v kontext menu.

Post by Raptor » 04 Mar 2012, 10:38

Gtein wrote:Nevím proč by měla chybět podpora UAC to je první co vypnu a nemám problém :D
Moje slova, UAC je otravne uz jen proto, ze ho vetsina programu nepodporuje a tak ho vypinam uz od Visty. Unicode a x64 je to co postradam, UAC opravdu ne.
--- Always the latest version of the Altap Salamander (x64) ---
--- Windows 10 (x64) - Insider build - Fast ring ---

-=Majkl=-
Posts: 67
Joined: 12 Dec 2005, 14:51
Location: Brno, Czech Republic
Contact:

Re: Chybějí položky v kontext menu.

Post by -=Majkl=- » 04 Mar 2012, 11:37

Taky souhlasím, i když jsem UAC v systému nezakázal. UAC dokážeme obejít tím, že spustíme Salamandera jako správce, přestože je to otravné pouštět ho znova je např. kvůli pár souborům, které potřebují vyšší oprávnění.

Na druhou stranu nepodporu Unicode a x64 obejít nijak rozumně nejde. Instalace 32- i 64bitové verze softwaru najednou není u všech aplikací možná, přepínání z jednoho regionálního nastavení do druhého, když Vám přichází soubory z různých zahraničních zdrojů s rozličnými názvy souborů se speciálními znaky... pak se mi kolegové s totalcmd posmívají, proč Salamandera používám, když se v tom nedá dělat (sice TC vypadá dost archaicky, ale zvládá to). A absence tabů? Taky to dost zdržuje, když nemůžu mít všechny cesty nahoře v jednotlivých tabech vedle sebe a musím hledat cesty v dost nepřehledné historii (ona se ale na druhou stranu asi přehledně udělat nedá)... přitom dotazy na taby se tady objevují od roku 2005, tj. 6 let.

Ale myslím, že pokud budete chtít implementovat UAC, tak se podpory Unicode dočkáme kolem roku 2016. V Beta verzi.

User avatar
stepand76
Plugin Developer
Plugin Developer
Posts: 453
Joined: 16 Apr 2007, 21:22
Location: Pardubice, Czech Republic

Re: Chybějí položky v kontext menu.

Post by stepand76 » 04 Mar 2012, 13:05

1. UAC je otravne, ale je ve vych. stavu zapnute. A pokud spravujes desitky pocitacu ve firme tak zpravidla na UAC narazis skoro u vsech.
2. Unicode ma u me vyssi prioritu. Ale asi by mi stacil v prohlizeci a nekterych pluginech (comparator).
3. Za pojmenovani souboru nonascii znaky my se melo davat pres prsty. Ale chapu...
4. Taby mi nechybi. Spis bych uvital lepsi hot paths.
5. Co me trapi asi nejvic je, ze operace jako zip nemohou jet na pozadi.

User avatar
SelfMan
Posts: 924
Joined: 05 Apr 2006, 20:51
Contact:

Re: Chybějí položky v kontext menu.

Post by SelfMan » 05 Mar 2012, 19:03

UAC je prva vec, ktoru vypnem. V domenovom prostredi ak funguje clovek ako domenovy administrator, tak ho UAC aj tak neotravuje.
Ja sa tesim na 64bit podporu a hlavne na Unicode. Casto mazem manualne subory v temporary internet files a tam sa Salamander vzdy kusne na dacom co mu vadi.
Potom nastupuje del *.* /q /s

User avatar
Ether
Posts: 1459
Joined: 10 May 2007, 16:08
Location: Czech Republic
Contact:

Re: Chybějí položky v kontext menu.

Post by Ether » 21 Mar 2012, 13:23

-=Majkl=- wrote:Na druhou stranu nepodporu Unicode a x64 obejít nijak rozumně nejde.
Unicode jde obejít pomocí AppLocale. Pokud tedy nevyžadujete zároveň české a cizinecké znaky, protože čeština není ve světe příliš populární. Zato při zvolení čínštiny lze pracovat i s azbukou (a samozřejmě i se základní latinkou).
Ελληνικά rulez.

Post Reply