Otevreni AS pres taskbar ve Windows 7

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
Shaolin
Posts: 7
Joined: 12 Feb 2010, 18:28

Otevreni AS pres taskbar ve Windows 7

Post by Shaolin »

Mam problem ve Windows 7 otevrit AS 2.52, pokud mam spusteno vice instanci programu (staci 2). Jak je ve win7 ve vychozim nastaveni obvykle, tak se mi instance sdruzuji k sobe. Kdyz najedu na ikonu AS v taskbaru, tak se mi ukazou dva nahledy na obe dve instance. Ocekaval bych (std chovani ve win), ze kdyz jeden z techto nahledu vyberu, tak se mi normalne ta instance zobrazi. To ale casto nefunguje. Ozve se jen zvuk chyby a to je vse. Kdyz podrzim mys na nahledu po delsi dobu, tak se okno obnovi (std chovani) ale po stisknuti tlacitka mysi se opet ozve ten samy zvuk a okno se zpet minimalizuje. Nemuzu proto obcas instanci otevrit. Obvykle pomuze klikani na ruzne jine programy a jejich zavirani a pak zkusit AS znovu. Obvykle to na nekolikaty pokus projde.
Raptor

Re: Otevreni AS pres taskbar ve Windows 7

Post by Raptor »

Zkousel jsem to a bez problemu to funguje, takze bych spise videl nejaky problem v obladacich grafiky a nasledne vazbou na Aero Peek (a tyhle veci).
User avatar
SelfMan
Posts: 984
Joined: 05 Apr 2006, 20:51
Contact:

Re: Otevreni AS pres taskbar ve Windows 7

Post by SelfMan »

Shaolin, pouzivas nejake nestandardne nastavenia? (iny skin, upravy nastaveni)
Shaolin
Posts: 7
Joined: 12 Feb 2010, 18:28

Re: Otevreni AS pres taskbar ve Windows 7

Post by Shaolin »

Nepouzivam, vse je standardni a ve vychozim nastaveni. S grafikou zadne problemy nemam a pouzivam posledni ovladace. Ostatni programy funguji dobre, AS je jediny program, ktery se takto spatne chova.
User avatar
SelfMan
Posts: 984
Joined: 05 Apr 2006, 20:51
Contact:

Re: Otevreni AS pres taskbar ve Windows 7

Post by SelfMan »

Jedine co ti mozem poradit je skusit spustit ProcessMonitor.
Postup som pisal tu: http://forum.altap.cz/viewtopic.php?p=12056#p12056
Shaolin
Posts: 7
Joined: 12 Feb 2010, 18:28

Re: Otevreni AS pres taskbar ve Windows 7

Post by Shaolin »

Nechapu, cemu toto pomuze. Muzete mi to vysvetlit?
User avatar
SelfMan
Posts: 984
Joined: 05 Apr 2006, 20:51
Contact:

Re: Otevreni AS pres taskbar ve Windows 7

Post by SelfMan »

Program monitoruje vsetky aktivity, ktore v pocitaci prebiehaju. Protokol, ktory ProcessMonitor vytvori mozno ulozit a neskor analyzovat. V pripade, ze pocas volania fukcii na prepnutie aplikacie do ineho stavu dojde k nekorektnej odpovedi, je toto mozne dalej analyzovat a dozvediet sa pricinu daneho javu.

Ukazka ako to cele prebieha je napriklad na blogu Marka Rissinovich-a.
darilek
Posts: 49
Joined: 29 Dec 2005, 10:28
Contact:

Re: Otevreni AS pres taskbar ve Windows 7

Post by darilek »

Občas se mi to také stává a u jiného programu jsem toto chování (zatím) nezaznamenal.

Dám si větší pozor a pokud by tato situace znovu nastala, podám podrobnější info.
-=:|MaD|:=-
Shaolin
Posts: 7
Joined: 12 Feb 2010, 18:28

Re: Otevreni AS pres taskbar ve Windows 7

Post by Shaolin »

Mam vypis pomoci process monitoru. Spustil jsem process monitor, pak jsem se pokusil preponout pomoci taskbaru do AS, to se nepovedlo, pak jsem vypnul process monitor a ulozil vypis. Mam ho poslat mailem?

Jinak mozna to neni dobre popsane, ale kdyz jsem psal o tom, ze jsou ty dve instance sdruzene, tak jsem mel na mysli, ze jsou jakoby ikony na sobe v taskbaru. To nastane, kdyz uz neni v taskbaru dost mista a pak se instance stejneho programu zacnou takto sdruzovat. Kdyby to bylo nejasne, tak to zkusim popsat jeste lepe.

Je to dost otravne a jedine, co pomaha, je prepnout program pomoci Alt+Tab.
User avatar
SelfMan
Posts: 984
Joined: 05 Apr 2006, 20:51
Contact:

Re: Otevreni AS pres taskbar ve Windows 7

Post by SelfMan »

Poprosim skomprimovat a ulozit ako prilohu spravy sem do fora, pripadne na weby typu http://uloziste.com/ a sem dat len odkaz.
Shaolin
Posts: 7
Joined: 12 Feb 2010, 18:28

Re: Otevreni AS pres taskbar ve Windows 7

Post by Shaolin »

Tak jsem zjistil, ze i prepinani pres Alt+Tab neni spolehlive. Obcas se nejaka instance nechce prepnout a ozve se jen zvuk chyby. Projde to treba az na 10 pokus.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5197
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: Otevreni AS pres taskbar ve Windows 7

Post by Jan Rysavy »

Provozujeme AS na několika Windows 7, ale sdružování oken v taskbar jsem nevydejchal, takže to mám vypnuté. Pravě jsem to zkusil zapnout a budu sledovat, zda na popisovaný problém také nenarazím. Díky za jakékoliv další postřehy.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5197
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: Otevreni AS pres taskbar ve Windows 7

Post by Jan Rysavy »

Ještě bychom se chtěli doptat na pár podrobností. Souvisí stav s aktuální cestou v panelech? Že by problém například nastával pouze v případě, že je v panelu síťová cesta?
Nebo v případě, že je v panel disk, který není systémovým (fyzicky jiný hard disk). V takovém případě Windows 7 implicitně disk asi po 20 minutách nečinnosti zastavují a jeho rozběhnutí dokáže trvat třeba 6 vteřin.
Další možnost by byl nějaký speciální obsah schránky / clipboardu (například nějaký objekt od právě běžící aplikace jako Open Office nebo Photoshop).

Zkuste uvedené varianty promyslet, zda se Vás některá netýká.
Shaolin
Posts: 7
Joined: 12 Feb 2010, 18:28

Re: Otevreni AS pres taskbar ve Windows 7

Post by Shaolin »

Uvedenymi variantami to urcite neni.
User avatar
SelfMan
Posts: 984
Joined: 05 Apr 2006, 20:51
Contact:

Re: Otevreni AS pres taskbar ve Windows 7

Post by SelfMan »

Skus este Win 7 prepnut do Windows classic temy otestuj alt+tab, vrat originalne nastavenia a opat otestuj alt+tab.
Zda sa, ze nie si sam, kto ma tieto problemy. Mnohi to davaju za viny upgrejdu z XP alebo Visty. (nie cista instalacia)

Jo a vyskusaj ako ti funguje WinKey+TAB.
Post Reply