Win10 - kopírování do Program Files

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
koutnak
Posts: 10
Joined: 29 Jan 2006, 01:59
Location: Ostrava, Czech Repuplic

Win10 - kopírování do Program Files

Post by koutnak » 29 Jul 2016, 11:57

Přešel jsem na Win10. Provedl jsem čistou instalaci, takže musím doinstalovat všechny užívané programy. Pro zrychlení jejich nastavování se snažím ze zálohy do nové instalace kopírovat konfigurační soubory (ty o kterých vím, že konfiguraci/nastavení ovlivňují/obsahují). A tady mám problém. Nevím jestli je na straně Win10 (tedy spíše mé neznalosti všech zákoutí nastavení) nebo Salamandera (opět možná jen neznalost toho, co v konfiguraci změnit). Při pokusu o kopírování do adresářů v Program Files, Program Files (x86) nebo Program Data mi Win10 oznámí, že mi byl odepřen přístup (ve Win7 jsem toto běžně dělal). Když si ale otevřu dva průzkumníky z Win, tak můžu pomocí CRTL+C a CTRL+V zkopírovat to co potřebuji. Prosím tedy o radu (je-li nějaká) nebo vysvětlení (je-li Salamander pro tuto činnost nějak Windowsama omezován).
Účet mám správcovský, Salamander ve aktuální verzi 3.07 (x64).
Koutňák

Raptor

Re: Win10 - kopírování do Program Files

Post by Raptor » 29 Jul 2016, 12:24

Spustit AS jako admin? V titulku pak píše (Administrator)

koutnak
Posts: 10
Joined: 29 Jan 2006, 01:59
Location: Ostrava, Czech Repuplic

Re: Win10 - kopírování do Program Files

Post by koutnak » 29 Jul 2016, 13:11

No jistě pane vachmajstr, voni jsou hlava :-), to mě taky mělo napadnout.
Díky.

A píše to (Správce) ;-).
Koutňák

User avatar
Ansambla
Posts: 82
Joined: 02 Jul 2009, 16:08

Re: Win10 - kopírování do Program Files

Post by Ansambla » 30 Jul 2016, 15:40

Mne to v titulku píše (Administrátor).

User avatar
SelfMan
Posts: 941
Joined: 05 Apr 2006, 20:51
Contact:

Re: Win10 - kopírování do Program Files

Post by SelfMan » 31 Jul 2016, 03:08

Co to pise v titulke zalezi na lokalizacii windows.

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5196
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: Win10 - kopírování do Program Files

Post by Jan Rysavy » 31 Jul 2016, 06:06

Respektive na zvoleném jazyce v konfiguraci AS (implicitně se volí dle zmíněné lokalizace Windows).

Post Reply