Disk mapovaný na OneDrive v Office 365

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
User avatar
Raptor
Posts: 703
Joined: 28 Jan 2006, 15:04
Location: Prague, Czech Republic
Contact:

Disk mapovaný na OneDrive v Office 365

Post by Raptor » 02 Feb 2016, 14:44

Zdravím,
pokud budu postupovat podle tohoto návodu (https://kb.niu.edu/page.php?id=46915) a namapuji si takto disk, AS jej nevidí a nezobrazí jej v seznamu disků. Windows Explorer ano.

Nějaké řešení?
--- Always the latest version of the Altap Salamander (x64) ---
--- Windows 10 (x64) - Insider build - Fast ring ---

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5126
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: Disk mapovaný na OneDrive v Office 365

Post by Jan Rysavy » 02 Feb 2016, 16:50

Používáte Windows 10?

Je Salamander spuštěný "jako správce"?

User avatar
Raptor
Posts: 703
Joined: 28 Jan 2006, 15:04
Location: Prague, Czech Republic
Contact:

Re: Disk mapovaný na OneDrive v Office 365

Post by Raptor » 02 Feb 2016, 18:01

Ano, oboje.
--- Always the latest version of the Altap Salamander (x64) ---
--- Windows 10 (x64) - Insider build - Fast ring ---

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5126
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: Disk mapovaný na OneDrive v Office 365

Post by Jan Rysavy » 02 Feb 2016, 19:21

Zkuste prosím jako správce spustit cmd.exe (příkazový řádek). Je tam mapovaný disk dostupný?

Vypadá to na stejný problém jako http://forum.altap.cz/viewtopic.php?p=55544 nebo http://forum.altap.cz/viewtopic.php?p=54972 - můžete zkusit popsaný trik s EnableLinkedConnections.

User avatar
Raptor
Posts: 703
Joined: 28 Jan 2006, 15:04
Location: Prague, Czech Republic
Contact:

Re: Disk mapovaný na OneDrive v Office 365

Post by Raptor » 02 Feb 2016, 19:39

LinkedConnections mam urcite zaple kvuli jinym problemum co byvaji, cmd zkusim.
--- Always the latest version of the Altap Salamander (x64) ---
--- Windows 10 (x64) - Insider build - Fast ring ---

User avatar
Raptor
Posts: 703
Joined: 28 Jan 2006, 15:04
Location: Prague, Czech Republic
Contact:

Re: Disk mapovaný na OneDrive v Office 365

Post by Raptor » 03 Feb 2016, 08:18

Tak vyzkoušeno. Opravdu v procesu spuštěném jako admin (včetně cmd) není disk viditelný. I když jsou LinkedConnections zapnuté. To je pěkně naprd teda :-(
--- Always the latest version of the Altap Salamander (x64) ---
--- Windows 10 (x64) - Insider build - Fast ring ---

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5126
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: Disk mapovaný na OneDrive v Office 365

Post by Jan Rysavy » 03 Feb 2016, 10:16

Lze disk namapovat v procesu spuštěném jako správce? Tím by bylo mapování k dispozici procesům běžícím v eskalovaném kontextu.

Zajímavé je, že ve zmíněném příspěvku http://forum.altap.cz/viewtopic.php?p=55544 trustinme píše, že trik s EnableLinkedConnections pomohl. Otázkou je, zda během testování nenamapoval disk v eskalovaném procesu a výsledek mylně nepřisuzuje nastavení EnableLinkedConnections.

User avatar
Raptor
Posts: 703
Joined: 28 Jan 2006, 15:04
Location: Prague, Czech Republic
Contact:

Re: Disk mapovaný na OneDrive v Office 365

Post by Raptor » 03 Feb 2016, 10:33

Lze, můžu ho namapovat přímo v AS (jede jako admin) přes F11, ale pak není disk viditelný např. ve Windows Exploreru :-)

Celkem začarovaný kruh.
--- Always the latest version of the Altap Salamander (x64) ---
--- Windows 10 (x64) - Insider build - Fast ring ---

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5126
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: Disk mapovaný na OneDrive v Office 365

Post by Jan Rysavy » 03 Feb 2016, 10:43

Chápu, znamená to mapovat disky pro oba kontexty. V případě Salamandera problém odpadne s podporou UAC, protože jeho jádro nebude důvod spouštět jako správce. My ho tedy jako správce neprovozujeme ani nyní, protože do Program Files potřebujeme zapisovat jen zřídka a pro tyto případy spustíme novou eskalovanou instanci. Spouštíte Salamandera jako správce ještě z jiného důvodu?

V obecné rovině samozřejmě popsaný problém (vlastnost Windows) zůstává, jde zkrátka o dva oddělené kontexty, v každém jsou jiné mapované disky, jiné substy, atd.

User avatar
Raptor
Posts: 703
Joined: 28 Jan 2006, 15:04
Location: Prague, Czech Republic
Contact:

Re: Disk mapovaný na OneDrive v Office 365

Post by Raptor » 03 Feb 2016, 10:50

Důvod je jednoduchý, odmítám si nechat systémem kecat do toho, kam zapisovat smím a kam ne. Třeba nechápu, proč bych si nesměl na rootu disku C:\ vytvářet soubory apod.
--- Always the latest version of the Altap Salamander (x64) ---
--- Windows 10 (x64) - Insider build - Fast ring ---

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5126
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: Disk mapovaný na OneDrive v Office 365

Post by Jan Rysavy » 03 Feb 2016, 11:45

Chápu. Pokud by Salamander uměl UAC a zároveň byste stáhnul v nastavení Windows UAC slider na "Never notify", chovalo by se to zřejmě jak si přejete. Salamander by běžel na základním kontextu, operace na eskalovaném kontextu a neprudily by Vás eskalační UAC okna a blikání obrazovky.

Co nebude s touto koncepcí dvou kontextů fungovat je kopírování na disky viditelné jen v jednom kontextu. UAC je bohužel humus, stejně jako implementace x64 ve Windows (viz neuvěřitelný chaos v názvech adresářů).

User avatar
Ether
Posts: 1459
Joined: 10 May 2007, 16:08
Location: Czech Republic
Contact:

Re: Disk mapovaný na OneDrive v Office 365

Post by Ether » 05 Jul 2016, 17:18

Jan Rysavy wrote:V případě Salamandera problém odpadne s podporou UAC, protože jeho jádro nebude důvod spouštět jako správce.
Obávám se, že to dopadne tak, že v AS pak bude možné narazit na stejnou absurdní situaci jako v Exploreru. Vlezu do nějaké sdílené složky, požádám o překopírování souborů do Program Files, dostanu vynadáno a že mám kliknout na žlutomodrý štít, tak na to kliknu, a pak dostanu chybu, že kopíruju neexistující věci (protože v administrátorském kontextu ta složka není připojená). V AS to jde vyřešit, v Exploreru nevím. Bylo by pěkné, kdyby AS měl nějaké ponětí o tomhle, až dojde na UAC, a dokázal by přinejmenším rozpoznat takovou situaci, nebo ještě lépe zcela vyřešit.
Ελληνικά rulez.

Post Reply